Telefonun ısınma nedenlerinin arasında en başta yazılım problemi gelir. Ancak bazı durumlarda donanımsal arızalar da cihazın ısınmasına yol açar.
Isınan bir laptop, işlemci ve grafik kartının düşük hızda çalışmasına neden olur. Bu da uygulamaların yavaş açılmasına, tepkisizlik ve takılmalar yaşanmasına yol açar. Aşırı ısınma, cihazın otomatik olarak kapanmasına ve veri kaybına neden olabilir.
Bilgisayarınızın havalandırma kanallarının tıkanması veya yetersiz olması, ısının içeride hapsolmasına neden olur. İkinci etken ise toz ve kir birikintileri. İşlemcinin etrafında biriken toz, ısıyı dağıtmayı zorlaştırır. Üçüncüsü ise, işlemci üzerindeki termal macunun eskimiş veya yetersiz olması.
Hemen paniğe kapılmayın, telefonların ısınması son derece normaldir. Ancak telefon aşırı ısınıyor ve kapanıyorsa ya da bu konuda uyarı vermeye başladıysa önemli bir sorun haline gelmiş demektir. Tabii hemen patlama falan olmaz ama her aşırı ısınma, telefonun ömrünü ve kullanım kalitesini azaltır.
Bu durum çok normal çünkü siz telefonunuzdaki uygulamaları ve oyunları kullanmaya başladığınızda telefonunuzun işlemcisi ramı ve ekran kartı kendiliğinden otomatik olarak çalışmaya başlıyor kendini yoruyor ve böylelikle cihaz ısınmaktadır.
İlgili 23 soru bulundu
Telefon ısınma sorunu telefonunuzun özellikle arka bölgesinin ısınmasıyla kendisini gösterir. Bu ısınma tam olarak batarya kısmında değil bataryaya yakın olan bölgelerde gerçekleşir. Telefonun kulağa denk gelen ahize kısmında gerçekleşen ısınma, ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir.
Bataryanın aşırı ısınması, hızlı deşarj olmasına ve daha sık şarj edilmesine neden olabilir. Bu da bataryanın ömrünün kısalmasına yol açarak, daha sık batarya değişimi ihtiyacını beraberinde getirebilir.
Telefonunuz aşırı ısındığını algıladığında bazı işlevleri sınırlamaya başlayabilir. Telefonunuz: Yavaşlayabilir. Daha yavaş şarj olabilir.
Anakartın aşırı ısınması, bileşenlerin hasar görmesine ve hatta anakartın tamamen arızalanmasına neden olabilir. Ayrıca, anakart sıcaklığı, bilgisayarın performansını da etkiler. Yüksek sıcaklıklarda çalışan bir anakart, işlemci ve diğer bileşenlerin de daha yüksek sıcaklıklarda çalışmasına neden olur.
Sıvı Soğutma: Sıvı soğutma sistemleri, işlemciyi soğutmak için bir sıvı (genellikle su veya özel bir soğutma sıvısı) kullanır. Bu sıvı, bir kapalı döngüde işlemci ve ısı emici arasında dolaşır. Sıvı soğutma, daha etkili bir soğutma sağlayabilir ve sessiz çalışabilir.
İşlemci ısınma sorunları, oyuncular için büyük bir baş ağrısı olabilir ve oyun deneyimini olumsuz etkileyebilir. Bu sorunlar, oyunlar sırasında karşılaşılan FPS düşüşleriyle kendini gösterebilir ve bu da oyunların akıcı bir şekilde oynanmasını engelleyebilir.
İşlemciniz yüksek derecelerde kullanıldığı için işlemcinizin üzerinden bulunan termal macun erimiş olmalıdır. İşlemcinizin termal macununu yeniledikten sonra sıcaklık sorununuz geçecektir.
Örneğin satın aldığınız laptop soğutucu kalitesiz ve yeterince hava sirkülasyonu sağlamıyor ise laptopunuz soğumayacaktır ve performans olarak bilgisayarınızda bir iyileşme göremeyeceksiniz. Elbette ki laptop soğutucu işe yarar, lakin kaliteli bir laptop soğutucu almalısınız.
Telefonun yoğun işlem gücü gerektiren oyun veya uygulamaları çalıştırmaya zorlanması, yoğun kamera kullanımı, arka planda çalışan birden fazla uygulama ve widget'ların sürekli aktif olması bu nedenlerden sadece bazılarıdır. Telefonun ısınmasının altında yatan sebep her zaman yazılımsal olmayabilir.
Lityum-iyon pillerin kendiliğinden deşarj oranı düşük olduğundan, dört yıllık pillerden iyi olması mümkündür. Bununla birlikte, özellikle tam şarjlı halde depolanırlarsa zamanla bozulmaya başlarlar, bu nedenle muhtemelen bir miktar kapasite kaybı olacaktır.
Isınmanın Pil Ömrü Üzerindeki Etkisi
Telefon bataryasının ısınması, günümüzde sıkça karşılaşılan bir durumdur ve kullanıcılar için bazen endişe verici olabilir. Ancak, bu ısınma durumu genellikle normal işletim koşullarının bir sonucu olarak ortaya çıkar ve çoğu zaman cihazın performansını olumsuz etkilemez.
Telefonunuzu kısa devreleri önlemek için hemen kapatın. SIM kart gibi telefonunuzun içinde yer alan öğeleri çıkartın. Pirinç dolu bir kaba koyun. 24 ve 48 saat arası o kapta bekletin.
Oyun sırasında performans modunu açarsanız, telefon oyunun hızlı bir şekilde çalışabilmesini sağlamaya öncelik verecektir, ancak oyun yükü çok yüksek olduğunda ateş de belirgindir. Sıcaklık vücut sıcaklığından yüksek olduğunda, normal bir fenomen olan rahatsızlığa neden olur.
Telefonunuz özellikle hızlı şarjı veya süper hızlı şarjı destekliyorsa telefonunuzun şarj sırasında ısınması normaldir. Hızlı şarjlarda normal şarja göre akım ve gerilim daha yüksektir. Telefonunuzu kablosuz şarj ediyorsanız kablosuz veri iletimi sırasında oluşan enerji kaybı nedeniyle telefonunuz ısı üretebilir.
Çünkü ısınma durumu pek çok zaman batarya ile ilgili sorunlardan kaynaklanır. Bataryadan dolayı oluşan ısınma, telefonun arka kısmında ortaya çıkar. Bataryanın arızalı olması, genellikle telefon için büyük bir soruna işaret etmez. Eğer kolayca çıkarılabiliyorsa bataryayı kontrol etmelisiniz.
Telefonunuz aşırı ısınmış olabilir: Ortam sıcaklığı çok yüksekse ya da yoğun güç kullanan uygulamalar (Kamera veya oyun uygulamaları gibi) kullanıyorsanız yüksek sıcaklık koruma mekanizması tetiklenecek ve telefonunuzun kapanmasına veya yeniden başlatılmasına sebep olacaktır.
Akıllı telefonlar, ısıyı dışarı atmak için optimize edilmemiş ince tasarımları veya aşırı pil tüketimi nedeniyle ısınabilir. Hem cihaz hem de şarj cihazı, şarj olurken ısınabilir. "Süper Hızlı Şarj Cihazları" veya kablosuz şarj cihazlarıyla şarj ederken sıcaklık daha da yükselebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri