ISONEM THERMAL PAINT ısı yalıtım malzemesidir. İç ya da dış cepheden uygulanabilir.
Isonem Thermal Paint Ürün Özellikleri:
İç ve dış yüzeylere uygulanabilir.
RAF ÖMRÜ: Orijinal, açılmamış ve hasar görmemiş ambalajlarda depolandığı takdirde üretim tarihinden itibaren 24 ay kullanıma uygundur. DEPOLAMA KOŞULLARI: Kuru ve serin ortamda depolayınız. Ambalaj kapakları sıkıca kapalı olacak şekilde depolayınız.
Dış cephe boyalarında ise; genel olarak silikonlu boya tercih ediliyor. Suyu kaydırma özelliği ile duvara işlemesini minimuma indiriyor. Kabartma gibi pürüzler taşımaması ve uzun ömürlü olması dış cephelerde silikonlu boyanın tercih edilme oranını arttırıyor.
Binaların iç ve dış duvarlarında doğa koşullarından oluşan nem ve rutubet sorunlarının giderilmesi için özel kimyasallar ve polimerlerle modifiye edilerek üretilmiş çok güçlü sentetik yalıtım boyasıdır. Her türlü nemli ya da kuru duvarlara, boyalı ve boyasız yüzeylere uygulanabilir.
İlgili 37 soru bulundu
Nemi ve küfü önlemek amacıyla üretilen İsonem MS 82 nem boyası 1 kg ile 2 metrekarelik alan için yeterli bir üründür. İç ve dış mekanlarda kendiliğinden oluşan nemi gidermek için içeriğinde özel kimyasal bileşenlere yer verilir.
NEM, KÜF, TAVAN VE DUVARLARDAKİ SİYAHLAŞMALAR VE RUTUBETE KESİN ÇÖZÜM.
Metal, taş ve ahşap en popüler kaplama malzemeleridir. En iyi dış cephe kaplama malzemesi denilince akla ilk olarak bunlar gelir. Metal en dayanıklı kaplama malzemesidir. Titanyum ve bronz yüksek maliyetlerine rağmen listenin başlarında yer alırlar.
Dış cephe boyası uygulamasından önce işlem sırasında kullanılacak astar boyasının su ile inceltilmesi gerekiyor. İnceltme işleminin ardından hazır olan astar boyası gerek fırça gerekse rulo kullanılarak duvara uygulanıyor. Evin dış cephesine astar çekme adımından sonra ise kurumaya bırakıldığı görülüyor.
Akrilik boya; su bazlı, çabuk kuruyan, toksik çözücüler içermeyen ve çeşitli yüzeylere uygulanabilen bir boya çeşididir. Renkleri ışığa dayanıklı ve kalıcıdır. Sadece su ve sabun ile yüzeylerden temizlenebilir.
Isonem özellikleri arasında bu ürünlerin süper hidrofobik ve son derece nefes alması bulunur. Isonem su yalıtım da bu bahsedilen durumları sağlayabildiği için çok kullanışlı bir üründür.
İsonem 18 kg su yalıtım malzemesi 36 m²'lik bir alana rahatlıkla uygulanabilen bir üründür.
Suyu Anında Donduran Şok Tozu Kullanıma hazır, suyu anında donduran şok priz çimentosudur. Su ile temas ettiğinde yaklaşık kırk saniyede prizini alarak suyu keser. ISONEM M 36 aktif su akıntılarında ve yüzey sularının kurutulmasında kullanılır.
Dış cephe su yalıtımı, evin her yerinde temel duvarlarının derinliğine kadar kazınarak, drenaj panelleri ile kaplanmış su geçirmez bir kaplama veya membranın monte edilmesini içerir. Paneller, suyun, kuruluşunuzun dibindeki bir dış drenaj kanalına akması için kolay bir yol sağlar.
Uygulama Sıcaklığı: +5°C - +35°C arası. Kuruma Süresi: Dokunma Kuruma: 1-2 saat. Tam Kuruma: 4-5 saat.
Dış Cephe Mantolamada En Çok Kullanılan Malzemeler
Isı yalıtım levhaları ile dış cephe mantolaması yapılırken en çok kullanılan EPS (Genleştirilmiş polistren), XPS ( Ekstrude Polistren) ve Taşyünü mantolama Levhalarıdır.
Dış cephe boyası, kullandığınız boya türüne ve iklim şartlarına bağlı olarak 5 ila 10 yıl dayanabilir. Bu nedenle, yüzeyi düzgün bir şekilde hazırlayarak ve yeniden boyanan dış cephe tipine uygun bir boyaya yatırım yaparak kullanım süresini uzatabilirsiniz.
Duvar boyası ne kadar önemliyse dış cephe astarı da bir o kadar önemlidir. Boyanın dayanıklılığını artıran ve uzun ömürlü olmasını sağlayan dış cephe astarı uygulama yaparken olmazsa olmazlardan biridir.
Bahar ve yaz aylarında hava sıcaklığının yüksek olması duvarlara uygulanan boyanın daha çabuk kurumasını sağlar. Bununla birlikte, havanın aşırı sıcak olduğu yaz günlerinde boya badana uygulaması daha uzun sürebilir. Bu anlamda, boya işlemleri için en ideal zaman ilkbahar aylarıdır.
Expanded Polistren (EPS) Levhalar: Petrolden elde edilen, kapalı gözenekli beyaz renkli bir ısı yalıtım levhasıdır. Karbon takviyeli olanlar gri renktedir. Bünyesindeki gözeneklerde hareketsiz ve kuru hava bulunur. Bilinen en iyi ve ekonomik ısı yalıtım malzemesidir.
Taşyünün daha fazla avantajının olmasının sebebi malzemenin yanmaz, ses yalıtım, ısı yalıtım, izolasyon vb. gibi bir çok özelliği strafora göre daha fazla olması sebebiyle taşyünü malzemesini daha öncelikli malzeme olmasını sağlamaktadır. Taş yünü yangına karşı çok dayanıklı bir malzemedir.
“En iyi küf önleyici boya hangisi?” diye sorarsanız Redcolour Nem ve Küf Önleyici Boya en iyi seçenekler arasında yer alır. İç cephelerde kullanabileceğiniz boya, 3.5 litre olduğu için çeşitli alanlarda uygulamak üzere ihtiyacınızı rahatlıkla karşılar. Son kat mat iç cephe boyası, duvarların nefes almasını sağlar.
Neme karşı kesin çözüm sağlayan ilk silahımız; DS-303 İzalasyon Malzemesi. Toprak ile temas halinde olan zemin ve bodrum katların duvar ve kolonlarında görülen mevcut rutubetten kurtulmak için kullanılır. Mineral yapısı sayesinde yüzeyde bir bozulma yaratmaz. Yapının nefes alabilirliğini korur.
Duvar boya kusması ve çözümü
Kısaca, sorununu tespit edip boya badana uygulamasının doğru bir şekilde gerçekleştirilmesi sorunu çözüme kavuşturacaktır. Dönüşün astarı kullanmak, zımpara uygulamasının yapılması ve en az iki kat boya badana yapmak, boya tutmayan duvar sorununu çözecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri