Patatesleri büyük bir kaba koyun ve yağlayın. Daha sonra Airfyer pişirme sepetine aktarın ve zamanlayıcıyı 16 dakika ayarlayın. Zamanlayıcı çaldığında, pişirme sepetini dışarıya doğru kaydırın ve patatesleri sallayın. Sıcaklığı 180 ° C'ye ayarlayın ve zamanlayıcıyı 12 dakika daha ayarlayın.
Hazırladığınız patatesleri airfryer sepetine ekleyin. 160 derece olan sıcaklığı 200 derece olacak şekilde ayarlayın ve patatesleri 20 dakika boyunca kızartın.
Fritözde Patates Kızartması: Fritözde patates kızartması yaparken aşağıdaki genel sürelere dikkat edebilirsiniz: İnce kesilmiş patatesler genellikle 4-6 dakika arasında kızarır. Daha kalın kesilmiş patatesler 6-8 dakika arasında kızarır. Fritözde kızartma yaparken genellikle 175-190°C (350-375°F) sıcaklık önerilir.
Patatesleri airfryer'ın haznesine koyun. Ardından 180 derecede 15 dakika pişmeye bırakın. 5 dakikada bir hazneyi yerinden çıkartıp karıştırmayı unutmayın. Kızarttığınız patatesleri servis tabağına alın ve soslarla birlikte servis edin.
Airfryer'ı patates kızartması modunda çalıştırın ve 5 dakika ısıtın. Patatesleri sıvı yağla harmanlayıp, sıcak hazneye yerleştirin ve kapağı kapatın. İlk 5 dakikanın ardından ara ara hazneyi çekip patatesleri sallayın. Patateslerin dışı çıtırlaşıp altın sarısı renk alana kadar pişirin.
İlgili 26 soru bulundu
Patates kızartacaklara önerim 150 derecede 35 dk ya ayarlayın neredryse karıştırmanıza bile gerek yok belki bir iki kere.
Airfryer kullanırken yağlı kağıt kullanmak mümkündür, ancak dikkatli olmak önemlidir. Yağlı kağıt, sepetin tabanına konarak yiyeceklerin yapışmasını önlemeye yardımcı olur ve temizliği kolaylaştırır. Ancak, yağlı kağıdın hava akışını engellememesi için sepetin kenarlarında boşluk bırakmak önemlidir.
1500 W gücündeki bir airfryer her gün 1 saat kullanılırsa aylık olarak 45 kW elektrik tüketimine yol açar. Bu durumda kullanılan elektronik aletin elektrik tüketiminin faturaya 67,5 TL olarak yansıdığı söylenebilir. 2500 W gücündeki bir airfryer her gün 1 saat kullanıldığı zaman bir ayda 75 kW elektrik harcar.
Pirinçleri bol suyla yıkayın ve süzün. Airfryer kabına pirinçleri, tavuk suyunu, tereyağını, sıvı yağı ve tuzu ekleyin. Tüm malzemeleri spatula yardımıyla karıştırın. Airfryer kabını kapatın ve 180 derece sıcaklıkta 20 dakika boyunca pişirin.
Airfryer'ı önceden 200 derecede ısıtın. Patatesleri suda bekletin ve kağıt havluyla kurutun. Daha sonra patatesleri Airfryer pişirme sepetine koyun. Sepeti Airfryer içine kaydırın ve zamanlayıcıyı 25 dakikaya ayarlayın.
Airfryer kullanımı kansere neden olmaz. Cihazın çalışması için kullanılan yüksek sıcaklık ve hava akışı, yiyeceklerin zararlı bileşenlerini oluşturacak kadar yüksek değildir. Ayrıca, airfryer kullanımı sırasında oluşan kanserojen maddelerin miktarı, diğer pişirme yöntemleriyle karşılaştırıldığında çok düşüktür.
KARACA AİR PRO COOK XL 2İN 1 KONUŞAN AİRFRYER. Patates kızartması için ideal sıcaklık /zaman: 200° & 20 dk Köfte için ideal sıcaklık / zaman : 200° & 8-10 dk Şimdiden afiyet olsun....
Püre yapmak için kabuklarını soyduğun ve irice doğradığın patateslerin haşlanma süresi yaklaşık 20 dakikadır. Eğer patatesi kabukları ile haşlamak istersen haşlama süresi yaklaşık 40 dakikadır. Düdüklü tencerede patateslerini haşlayacaksan bu sefer yaklaşık 10 dakika pişirmen yeterli.
15 dakika pişirilir. Patatesin büyüklüğüne göre kızarma derecesi değişeceğinden, gerekli görülürse 5 dakika daha pişirilir.
Yarım saat geçtikten sonra bir peçete yardımıyla hepsini kurutun, Actifry haznesine yerleştirin. Ölçeğiyle bir kaşık sıvı yağ ve bir çay kaşığı tuzu ekleyip zamanlayıcı 35 dakikaya ayarlayın, hepsi bu kadar!
Sadece malzemelere yağ ekleyin, doğrudan Airfryer'ınızın tavasına yağ eklemeyin. Dondurulmuş patates kızartması, tavuk pane, sigara böreği gibi önceden kızartılmış yiyecekler için ekstra yağ gerekmez. Yüksek sıcaklıklarda yanabileceğinden lütfen soğuk sıkım yağları kullanmayın.
Borcam gibi yabancı bir kap kullanmak, hava dolaşımını engelleyebilir ve yemeklerin düzgün pişmesini etkileyebilir.
Patlamış mısır klasik bir şekilde hazırlandığında tencerede, ocak üzerinde hazırlanır. Tencerede hazırlandığında mısıra yağ konarak hazırlanması gerekebilir. Ancak Airfryer teknolojisi yağsız ve düşük kalorili patlamış mısırların tadını çıkarmanıza olanak sağlar.
Çünkü soğuk su, tepsi veya sepetin kalitesini, malzemesini etkileyebilir. Airfryer haznesine ılık su dökmek ideal bir uygulamadır. Ayrıca bir su püskürtücüyü bulaşık deterjanı (herhangi bir yağ giderici) ve su ile doldurabilir ve yağın emilebilmesi için airfryer tepsisine püskürtebilirsiniz.
Airfryer'ın en büyük avantajlarından biri, geleneksel kızartma yöntemlerine kıyasla daha az yağ kullanmasıdır. Bu sayede yiyeceklerin kalori içeriği düşerken, lezzet ve kıvam korunur. Ayrıca, Airfryer'ın hızlı pişirme özelliği, zaman tasarrufu sağlar.
Standart fırınlar aynı anda daha fazla yiyeceği pişirme olanağı sunsa da Air Fryer'lar daha fazla kullanım alanına sahip ve daha pratik. Air Fryer, geleneksel fırınlara göre yüzde 50 daha kısa pişirme süresi sunarken bunun yanında yüzde 75 oranında daha az ön pişirme imkanı sunuyor.
Airfryer'ın muhafazası ve iç çekmecesi plastikten yapılmıştır, tava ve sepet PTFE kaplamadır. Airfryer çok yüksek sıcaklıklara (200°C'ye kadar) ulaştığından, bu parçalar cihazın ilk kullanımı sırasında koku yayabilir.
Merhabalar, Airfryer'dan duman çıkmasının sebebi yetkili servisimizin iletmiş olduğu şekildedir. Ek olarak çok yağlı yiyeceklerin pişirilmesi de duman çıkmasına neden olur.
Hayır, aşağıdaki nedenlerden dolayı Philips Airfryer'ınızda pişirme kağıdı ve folyo kullanılması önerilmez: Sepetin tabanını kaplarsanız airfryer'ın içindeki hava akışı azalır. Bu, Philips Airfryer'ınızın pişirme performansının düşmesine neden olur.
Yağ ve kirin toplandığı tavanın altına pişirme kağıdı veya folyo koyduğunuzda hava akışı kesintiye uğrar ve iyi bir pişirme sonucu elde etmezsiniz. Philips Airfryer'ınıza yiyecek koymadan pişirme kağıdı ya da alüminyum folyo koyarsanız pişirme kağıdı veya alüminyum folyo, ısıtıcıya çekilip yanmaya başlayabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri