Gaziosmanpaşa İlçesi İstanbul'da yer alan ve Marmara fay hattına yakınlığı sebebiyle deprem riski bulunan bir bölgedir. Özellikle 1999 Marmara Depremi gibi büyük depremlerin yaşandığı İstanbul'da, Gaziosmanpaşa İlçesi de deprem riski olan bölgelerden biridir.
Gaziosmanpaşa depreme dayanıklı mı, zemini sağlam mı? Gaziosmanpaşa'nın zeminini incelediğinde ise Vs30 kayma dalgası hızlarının toplam yüzölçümünün %15'lik kısmında 200-500 m/sn. olduğunu yani orta seviye ve altında olduğu görülmekte.
Ayrıca bitişik yazılması gerekiyor. Bu kelime genellikle gaziosmanpaşa, gazi osman paşa şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı Gaziosmanpaşa şeklinde olmalıdır.
Gaziosmanpaşa ilçe alanının yeni sınırları, yönetsel bakımdan kuzeyden Sultangazi, doğu ve güneyden Eyüp, batıdan ise Bayrampaşa ile çevrilidir.
Gaziosmanpaşa İstanbul ilinin Avrupa yakasındadır. Gaziosmanpaşa, İstanbul'un bir ilçesidir. İstanbul'un geç dönem yerleşimlerinden olan ve daha önce Taşlıtarla ve Küçükköy mevkii olarak bilinen Gaziosmanpaşa, 1950'li yıllardan sonra gelişmiş, 1963 yılında da ilçe yapılmıştır.
İlgili 31 soru bulundu
Gaziosmanpaşa, İstanbul'un Avrupa yakasında kalan en kalabalık ilçelerinden biridir.
Esenler, İstanbul'un 39 ilçesinden biridir. Kuzeydoğuda Sultangazi, doğuda Gaziosmanpaşa, Bayrampaşa ve Zeytinburnu, batıda Bağcılar ve Başakşehir, güneyde Güngören ilçeleriyle sınırdır. Esenler, 17 mahalleden oluşmaktadır ve yüzölçümü toplam 5.227 hektardır.
Hat Vezneciler bölgesinde tarihi suriçinde başlayarak Fatih ilçesini doğu batı istikametinde geçmekte, Eyüp ve Gaziosmanpaşa ilçelerinden geçerek Mescid-i Selam istasyonunda sonlanmaktadır.
Gaziosmanpaşa İstanbul'un avrupa yakasında bulunmaktadır.
Gaziosmanpaşa ilçesi, İstanbul iline bağlı; Bayrampaşa, Esenler, Eyüpsultan ve Sultangazi ilçeleri ile komşu ve 11.67 km2 yüz ölçümüne sahiptir. İlçede 16 mahalle bulunmaktadır.
Gaziosmanpaşa ilçesi Bayrampaşa, Esenler, Eyüpsultan ve Sultangazi ilçeleri ile komşudur. Nüfusun artmasıyla trafik sorunu da artmaktadır. T4 tramvay hattı ve M7 metro hattının açılmasıyla modern bir ulaşıma da sahip olmuştur.
1958 yılına kadar Eyüp İlçesi Rami Bucağına bağlı "Göktepe" adını taşırken, aşırı göç ve yapılaşma sonucu genişlemesiyle 27.08.1963 yılında 308 sayılı kanunla Eyüp İlçesinden ayrılmış, burada yaşayan halkın isteği doğrultusunda adını Plevne Kahramanı'ndan alarak "GAZÎOSMANPAŞA" adıyla ilçe olmuştur.
Gaziosmanpaşa Belediyesi Resmi Instagram Hesabı ☎️ 444 0 467 | Başkanımız ❤️ @htahsinusta.
Gaziosmanpaşa İlçesi İstanbul'da yer alan ve Marmara fay hattına yakınlığı sebebiyle deprem riski bulunan bir bölgedir.
İstanbul'un sağlam zemine sahip alanlarına yönelik olaraksa Beykoz, Bebek, İstinye, Maslak, Şişli, Beşiktaş, Üsküdar ve kuzeyini söyleyebilirim.
Deprem İstanbul'un tüm ilçeleri için yüksek risk oluşturmakla birlikte; özellikle Adalar, Avcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Küçükçekmece, Maltepe, Tuzla, Üsküdar, Zeytinburnu ve Sultanbeyli ilçeleri ve yakın mahalleler olası büyük depremden yoğun olarak etkilenecektir.
İlçedeki yapı stokunda 263 bin 602 bağımsız birim bulunduğunu, bunun yaklaşık üçte ikisinin 1999 yılı öncesi yapılan binalar olduğunu aktaran Usta, Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşümünü inşa ettiklerini anlattı.
Beşiktaş İstanbul ilinin bir ilçesidir. İl topraklarının Avrupa yakasında yer alır. 1930 yılında Beyoğlu'ndan ayrılarak ayrı bir ilçe hâline gelmiş, Beşiktaş Belediyesi de 1984'te kurulmuştur.
Sultangazi, İstanbul Avrupa Yakası'nda bir ilçedir. 2008 yılında Gaziosmanpaşa'ya bağlı 14, Eyüpsultan ve Esenler'e bağlı birer mahallenin katılımıyla kuruldu.
Metrobüsle Ulaşım
Metrobüsle geliyorsanız; Edirnekapı durağında inip yukarıya çıkınız. Şehitlik tramvay durağından binip Sağmalcılar durağında ininiz.
BN1, Eminönü, Fatih bölgesinde bulunan 99A Eminönü - Gaziosmanpaşa konumuna giden son Otobüs aracıdır.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 55T Otobüs Gaziosmanpaşa Taksim Hattı
Metrobüsten Merter Metrobüs Durağında inin.
Esenler Otogarına M1 Aksaray, Kocatepe, Otogar, Davutpaşa, ZeytinBurnu, Şirinevler, Yenibosna, Dünya Ticaret Merkezi ve Atatürk Hava Limanı metro hattı ile ve Esenler - Otogar metro hattı ile ulaşım sağlayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri