Özel aracınızla yola çıkıyorsanız 479 kilometrelik yolu yaklaşık 4 saat 40 dakikada tamamlarsınız. Otobüste ise mola verildiği için varış süreniz 1-1,5 saat kadar daha uzun olur. Zamandan tasarruf etmek ve mümkün olan en konforlu şekilde İzmir'e varmak için hava yolunu kullanmayı da düşünebilirsiniz.
Otoyol ile güzergâh 100 km kısalarak 8,5 saat olan İstanbul-İzmir ulaşımı 3,5 saate inmiş; yerleşim yerlerinin içinden geçen ve mevcut devlet yolunda oluşan aşırı yoğunluk azaltılarak kent içi trafiği rahatlatılmıştır.
İzmir ile İstanbul arası 490 Km.
Kamil Koç ile İstanbul - İzmir yolculukları ekonomik ve konforludur. İki şehir arasındaki mesafe 538kms km'dir ve seyahat etmek yaklaşık 5 saat 5 dakika saat kadar sürer.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul ile İzmir arasını 3,5 saate düşüren Osmangazi Köprüsü ve İzmir-İstanbul Otoyolu projesi ile 5 Temmuz-11 Temmuz döneminde toplam 2,5 milyon saat tasarruf sağlandığını bildirdi.
İlgili 32 soru bulundu
İstanbul ile İzmir arasındaki 8 saatlik seyahat süresini 3,5 saate düşüren İstanbul-İzmir Otoyolu'nun 192 kilometrelik kesiminin açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapıldı. Marmara ile Ege bölgelerini birbirine bağlamak için yapımına 2010 yılında başlanan İstanbul-Bursa- İzmir Otoyolu tamamlandı.
Geçiş garantili otoyol ve köprü ücretleri, 2023 yılında değişmedi. İstanbul - İzmir otoyolu 1.sınıf araçlar için Osmangazi Köprüsü'nden gidilerek 459 TL, ikinci sınıf araçlar için 733 TL, üçüncü sınıf araçlar için ise 871 TL tutuyor.
İki mesafe arasında hızlı ulaşım için İstanbul- İzmir Otoyolu tercih edilebilir. Bu yol ile, iki mesafe arası yolculuk ortalama 4- 4.5 saat sürmektedir. Yol üzerinde ücretli geçişler bulunmaktadır.
İstanbul İzmir arası yapılan otobüs yolculuğunun süresi 5 saat 25 dakika olarak verilir. Ancak burada otobüs firmasının molaları ve yol güzergahı sürenin çok fazla olmasa da uzamasına yol açabilir. İstanbul İzmir Arası Uçakla Kaç Saat Sürüyor?
İstanbul-İzmir Otoyolunda başlangıç ve bitiş arasındaki gişelerden motosikletler 321 TL, binek otomobiller 459 TL, hafif ticari araçlar 733 TL, 3 akslı yolcu otobüsleri vb araçlar 871 TL, 4-5 akslı kamyonlar 1.155 TL, 6 ve üzeri akslı ağır tonajlı kamyon ve tırlar ise 1.456 TL ödüyor.
Yeni otobanı kullanacağımız seferlerimiz sayesinde yeni yolculuk sürelerimiz şu şekilde; İzmir Bursa- Bursa İzmir otobüs yolculuğu süresi = 3 saat 30 dakika. İstanbul İzmir- İzmir İstanbul otobüs yolculuğu süresi = 6 saat 30 dakika.
Yap-işlet-devret modeliyle Otoyol Yatırım ve İşletme A.Ş tarafından yürütülen, 401 km uzunluğundaki otoyol projesinin ana yatırımcılarını Nurol, Özaltın, Makyol, Astaldi ve Göçay oluşturuyor.
İki şehir arasındaki mesafe 641 km km'dir ve seyahat etmek yaklaşık 7 saat 10 dakika saat kadar sürer.
Yapımına 2010'da başlanan ve 'Yap-İşlet-Devret' finansman modeliyle inşa edilen İstanbul-İzmir otoyolu, 384 km otoyol ve 42 km bağlantı yolu olmak üzere 426 km uzunluğa ulaştı. Otoyolun maliyeti Osmangazi Köprüsü de dahil, 11 milyar doları buldu.
İstanbul İzmir arasında benzinli bir otomobil kullanıyorsanız aracınız yolculuk boyunca 31,1 litre yakıt tüketir. Dizel otomobiller için İstanbul İzmir arası yakıt tüketimi ise 26,3 litredir.
İstanbul-İzmir Arası Köprü ve Otoyol Geçiş Ücretleri 2023
Osmangazi K. Not: Osmangazi Köprüsünden girerek İzmir'den çıkış yapan bir araç köprü ücreti dâhil toplam 459 TL ödeyecektir.
İstanbul – İzmir otoyolu başlangıç ve bitiş gişeleri arasındaki ücret tarifesi ise şu şekildedir: Binek otomobiller 459 TL. Motosikletler 321 TL. Hafif ticari araçlar 733 TL.
Yolculuk süresi altı saattir. İstanbul'dan saat 12.00'de ayrılarak İzmir'e saat 22.00'de gelebilirsiniz. Biletlere rezervasyon linkleri üzerinden ulaşılabilir.
İstanbul - İzmir yönündeki seyahatlerde Osmangazi köprü gişesinde sadece köprü ücreti, otoyol çıkış gişesinde ise otoyol kısmına ait ücret tahsil edilir. İzmir - İstanbul yönündeki seyahatlerde ise Osmangazi köprü gişesinde hem köprü ücreti, hem de giriş noktasına göre otoyol kısmına ait ücret birlikte tahsil edilir.
Evet, NAKİT gişelerinde geçiş ücretini Kredi Kartınızla, Banka Kartınızla ya da Nakit olarak ödeyebilirsiniz. Gişelerde durmadan; 20 km/saat hızla geçmek istiyorsanız aracınıza ait plakaya tanımlı, yeterli bakiyesi olan veya hesabınıza bağlı ya da kredi kartınızla ilişkilendirilmiş HGS etiketi almanızı öneririz.
Osmangazi Köprüsü geçiş ücretleri, OGS yani “Otomatik Geçiş Sistemi” ve HGS yani “Hızlı Geçiş Sistemi” sayesinde ödenebilmektedir. OGS veya HGS bulundurulan araçlara yerleştirilmiş olan elektronik cihazlar sayesinde köprüden geçerken durmana gerek kalmadan Osmangazi köprüsü ücreti ödemesi yapmış olursun.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri