İstanbul'dan İzmir'e demir yolu ile ulaşım seçeneği bulunmamaktadır. Özel aracı ile İzmir'e ulaşım sağlamak isteyen ziyaretçiler ise İstanbul- İzmir Otoyolu'nu ve D300-E96 otoyollarını kullanmak durumundalar. İki mesafe arasında hızlı ulaşım için İstanbul- İzmir Otoyolu tercih edilebilir.
Otoyol ile güzergâh 100 km kısalarak 8,5 saat olan İstanbul-İzmir ulaşımı 3,5 saate inmiş; yerleşim yerlerinin içinden geçen ve mevcut devlet yolunda oluşan aşırı yoğunluk azaltılarak kent içi trafiği rahatlatılmıştır.
İstanbul-İzmir arasının şu an 8,5 saat sürdüğünü, yeni yapılan 404 kilometrelik İstanbul-İzmir Otoyolu ile normal şartlar altında 3,5 saatte İstanbul'dan İzmir'e ulaşma imkanı olacağını belirten Turhan, "Bu da yol kullanıcılarına önemli bir ekonomik katkı sağlayacak, zaman ve akaryakıt tasarrufu sağlayacak.
Dün açılan köprü ve otoyolla birlikte İstanbul-İzmir arasındaki mesafe 78 kilometre azaldı. Ancak bu 78 kilometre, yolculuğu 1.5 saate kadar kısaltacak. Tüm proje tamamlandığında ise, İstanbul-İzmir arası 3.5-4 saate kadar inecek.
İSTANBUL-İZMİR OTOYOLU GEÇİŞ ÜCRETLERİ 2023
Geçiş garantili otoyol ve köprü ücretleri, 2023 yılında değişmedi. İstanbul - İzmir otoyolu 1.sınıf araçlar için Osmangazi Köprüsü'nden gidilerek 459 TL, ikinci sınıf araçlar için 733 TL, üçüncü sınıf araçlar için ise 871 TL tutuyor.
İlgili 35 soru bulundu
İstanbul-İzmir Arası Köprü ve Otoyol Geçiş Ücretleri 2023
Osmangazi K. Not: Osmangazi Köprüsünden girerek İzmir'den çıkış yapan bir araç köprü ücreti dâhil toplam 459 TL ödeyecektir.
İstanbul-İzmir Otoyolunda başlangıç ve bitiş arasındaki gişelerden motosikletler 321 TL, binek otomobiller 459 TL, hafif ticari araçlar 733 TL, 3 akslı yolcu otobüsleri vb araçlar 871 TL, 4-5 akslı kamyonlar 1.155 TL, 6 ve üzeri akslı ağır tonajlı kamyon ve tırlar ise 1.456 TL ödüyor.
Emisyon salınımında yıllık 451 bin 141 ton azalma öngörülüyor. İstanbul-İzmir Otoyolu ile bu iki büyükşehir arası 100 kilometre kısaltılıp 8,5 saat süren seyahat süresi 3,5 saate indirildi.
İstanbul - İzmir yönündeki seyahatlerde Osmangazi köprü gişesinde sadece köprü ücreti, otoyol çıkış gişesinde ise otoyol kısmına ait ücret tahsil edilir. İzmir - İstanbul yönündeki seyahatlerde ise Osmangazi köprü gişesinde hem köprü ücreti, hem de giriş noktasına göre otoyol kısmına ait ücret birlikte tahsil edilir.
Ülkemizdeki hız sınırları otoyol ve otobana göre farklılık gösterirken başlıca otoban hız sınırları şu şekildedir; İstanbul İzmir Otoyolu hız sınırı – 140 km (+ %10 pay) Ankara- Niğde otoyolu hız sınırı – 140 km (+ %10 pay) Kuzey Marmara Otoyolu hız sınırı – 140 km (+ %10 pay)
Kamil Koç ile İstanbul - İzmir yolculukları ekonomik ve konforludur. İki şehir arasındaki mesafe 538kms km'dir ve seyahat etmek yaklaşık 5 saat 5 dakika saat kadar sürer.
Evet, NAKİT gişelerinde geçiş ücretini Kredi Kartınızla, Banka Kartınızla ya da Nakit olarak ödeyebilirsiniz. Gişelerde durmadan; 20 km/saat hızla geçmek istiyorsanız aracınıza ait plakaya tanımlı, yeterli bakiyesi olan veya hesabınıza bağlı ya da kredi kartınızla ilişkilendirilmiş HGS etiketi almanızı öneririz.
Bu süre, otobüs ve otomobil için aynı olmayabilir. İzmir İstanbul arası ulaşım sağlamak, şehirler arası otobüsle 7-8 saati bulabilir. Aynı yolculuk özel araçla 4-6 saatte tamamlanabilir.
Otoyollar ve Boğaz Köprüleri gişelerinde nakit ücret tahsilatı yapılmamakta olup, yalnızca OGS ve HGS ile geçiş sağlanmaktadır.
Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinin tek yönlü ücretli, dönüşü ücretsiz iken Osman Gazi Köprüsünün gidiş-gelişinde vatandaşın cebinden 240 TL çıkacak.
Dilovası ile Hersek Burnu arasında inşa edilen ve İzmit Körfezi'nin iki yakasını bağlayan köprünün toplam 2.682 m uzunluğundadır. 1.550 m orta açıklığıyla, Dünyada işletmeye açık olan en büyük orta açıklıklı Asma Köprüler sıralamasında 7. sırada yer almaktadır.
Yapımı 39 ayda tamamlanan dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüleri arasında 4. sırada olan Osmangazi Köprüsü'nün açılıyor. Osmangazi Köprüsü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katıldığı törenle hizmete açıldı.
Kuzey Marmara Otoyolu 2022 ücret tarifesi tepki çekiyor. Yeni yılda, giriş-çıkış yapılan güzergaha göre çeşitli oranlarda zam yapılan Kuzey Marmara Otoyolu'nun en kısa mesafe ücreti 39 TL oldu. En uzun mesafe ücreti ise 284,5 TL'ye kadar çıkıyor.
Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla birlikte tatil yapmaya hazırlanan vatandaşlar, bayramda hangi köprüler ve otoyolların ücretsiz olduğunu merak ediyor. Resmi Gazete'de yayımlanan karar doğrultusunda bayram boyunca devlete ait tüm köprüler ve otoyollar ücretsiz olacak.
SON ZAM TEMMUZ AYINDA YAPILMIŞTI
Son olarak temmuz ayında KDV'nin yüzde 18'den yüzde 20'ye çıkarılmasıyla 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri geçiş ücreti, tek yön otomobil için 8,25 TL'den 8,50 TL'ye yükseltilmişti.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri