Mavi Kart: Herhangi bir indirimli ve ücretsiz kartı almaya hakkı olmayan müşterilerimizin aylık belirli bir ücret karşılığında ulaşım araçlarında sınırlı kullanımını ya da istenilen miktarda ücret yükleyerek tam tarife üzerinden yolculuk yapabilecekleri kart çeşididir.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İstanbul Mavi Kart Abonman Aylık mavi kart abonman 180 basım veriliyor 602 TL veriyoruz önceki aydan kalan basım hakkı bir dahaki aya aktarılmıyor.
SAKINCALARI: Kuponlu ya da Akbilli Mavi Kart, sadece İETT'ye ait otobüs, tünel (Karaköy-Tünel) ve tramvaylarda (Beyoğlu Tramvayı) geçerli. Diğer ulaşım araçlarından (deniz, metro, tren) yararlanmak için ayrıca kontör yükletmek gerekiyor. Mavi kartta, bir defada aylık ücreti toptan ödemek gerekiyor.
MAVİ KART NEDİR? Mavi kart olarak da bilinen aylık İstanbulkart yani eski adıyla akbil; Abonman bedeli ve kullanım koşulları UKOME tarafından belirlenen aylık abonman yüklenerek kullanılan "istanbulkart" türüdür. Aylık abonman yüklemesinin yanısıra normal TL yüklemesi yapılarak da kullanılabilen kişisel karttır.
Tam mavi kart (aylık) 1177 TL. Öğrenci mavi kart (aylık) 212 TL. Sosyal mavi kart (aylık) 732 TL.
İlgili 21 soru bulundu
İETT YENİ ZAMLI TARİFE
Toplu ulaşımda kullanılan İstanbul kart tam bilet ücreti ise 9.90 TL'den 15 TL'ye, öğrenci bileti 4.83 TL'den 7.31 TL'ye çıkarken, Mavi Kart aylık fiyatı, tam 777 TL'den 1.177 TL'ye, öğrenci ise 140 TL'den 212 TL'ye çıkarıldı.
Aylık mavi kart kaç basımlık
2023 İstanbulkart tek basımlık, Mavi Kart Tam Bilet 180 basım, öğrenci 200 basımdır. sosyal 200 basımdır.
Mavi Kartlılar Kütüğünde kayıtlı kişilerin, seçme ve seçilme, muafen araç veya ev eşyası ithal etme hakları ile askerlik hizmetini yapma yükümlülüğü yoktur. Bu kişilerin sosyal güvenliğe ilişkin kazanılmış hakları saklı olup bu hakların kullanımında ilgili kanunlardaki hükümlere tabidirler.
Mavi Kart Kimlere Verilir? Mavi kart, doğumla Türk vatandaşı olduğu halde daha sonra vatandaşlıktan çıkmak suretiyle Türk vatandaşlığı sona eren kişilere talep etmeleri halinde verilir. Bu tanımdan da anlaşılacağı üzere mavi kart sahibi olabilmek için gereken ilk şart Türk vatandaşlığının doğumla kazanılmasıdır.
Marmaray'da, İstanbul genelinde kullanılmakta olan aylık abonman (Mavi Kart) geçerlidir.
Mavi kart sahibi kişiler kamu görevi hariç çalışma iznine ihtiyaç duymaksızın herhangi bir işe giriş yaparak çalışabilirler ve SGK girişleri yapılır. Herhangi bir belge veya izne gerek olmadan istedikleri yerde ikamet edebilirler.
Bu yükleme ve alışveriş imkanı, BELBİM'e ait Mavi Kart, İndirimli Kart gibi tüm kartlar için geçerli. Uygulamadan 18 milyonun üzerindeki İstanbulkart kullanıcısı yararlanabilecek.
Tam mavi kart (aylık) 777 TL. Öğrenci mavi kart (aylık) 140 TL. Sosyal mavi kart (aylık) 483 TL.
Aylık Mavi kart önce 200 basıma ve daha sonra 180 basıma indirilmiştir. Öğrenci Mavi kartı 200 basım ile sınırlandırılmıştır.
Mavi Kart (abonman) herhangi bir indirimli ve ücretsiz kartı almak için hakkı bulunmayan kişilerin aylık belirli bir ücret karşılığında toplu ulaşım araçlarını kullanmasını sağlıyor. Mavi Kart aylık abonmanın dışında TL yüklenerek de kullanılabiliyor.
Özetle; mavi kartlılara seçme ve seçilme hakkı, vergisiz araç ithal etme hakkı, ev eşyası ithal etme hakkı, memuriyete girme hakkı dışında, Türk vatandaşlarına tanınan tüm haklar tanınmıştır. Mavi kart uygulaması olması için çıkma izni ile vatandaşlığın kaybedilmiş olması gerekmektedir.
İstanbul Kart her yerde geçerli olacak!
AB Mavi Kart sahipleri sadece 33 ay sonra ya da B1 sertifikasına sahipseler sadece 21 ay sonra süresiz oturum izni alabilirler. Bu konuda daha fazla bilgi için "Süresiz Oturum İzni" bölümümüze bakabilirsiniz.
Türkiye'de Mavi Kart, doğumla Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup ancak çıkma izni alarak Türk vatandaşlığından ayrılan kişilere ve üçüncü dereceye kadar olan altsoylarına verilen resmi bir kimlik belgesidir. Kimlik gösterilmesi gereken durumlarda nüfus cüzdanı yerine geçer.
Mavi kart, Türk vatandaşlığını doğumla kazanmış, ancak çıkma izni alarak Türk vatandaşlığından feragat etmiş kişilere verilen resmi bir belgedir. Bu belge, 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun 28. maddesi uyarınca, söz konusu kişilerin altsoylarına sağlanan haklardan yararlanabileceklerini göstermektedir.
Bazı kurum personellerine, aylık 100 biniş hakkı veren ödeme kartıdır. Kurumsal mavi kart sahibi olabilmek için, ilk olarak mavi kart edinilmelidir. Kullanıcılar mavi kartlarını kurumlarında ücretsiz karta dönüştürmeli ve her ay kartlarına 100 biniş hakkı kurumlarınca tanınmalıdır.
İstanbul'un artık her ulaşım hizmetinde QR kod ile ödeme yapılabiliyor. Bunlara, metro, metrobüs, vapur, Marmaray ve otobüslerde dahil.
2023 yılı Güncel Marmaray Ücretleri: Tam Bilet, En kısa yolculukta 9,90 TL, en uzun yolculuklarda 21,91 TL olarak fiyatlandırılmıştır. Öğrenci Fiyatı ise en kısa mesafede 4,83 TL en uzun mesafe için 9,90 TL 'dir.
İstanbulkart Mobil'in sunduğu QR kodla ödeme özelliği artık Marmaray'da da kullanılabilecek. Seyahat etmek için fiziksel karta ihtiyaç duymayan İstanbullular Marmaray aktarmasını da kolayca yapabilecek. Marmaray'a 332 yeni nesil QR kodlu turnike, 346 iade alabileceği turnike konuldu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri