İstanbul Valiliği, halka açık deniz ve sahil kenarlarında, plaj, park, piknik ve mesire alanlarında içki içmeyi yasakladı. Yasağa gerekçe olarak "çevrenin rahatsız edilmemesi, olumsuz görüntülerin oluşmasına mahal vermemek" gösterildi.
6- Kısacası hukuken park, bahçe, sahil alanlarında içki içmenin önünde bir engel yok.
Bütün bu gerekçeleri dikkate aldığımız zaman ise metinde yazan park, bahçe, sahil vb. alanlarda içki içilmesine ilişkin herhangi bir engel yoktur. Sarhoş olmak da sübjektif olduğu için ancak sarhoşluğa dayalı rahatsızlık verilmesi halinde kanundan kaynaklanan bir idari yaptırım söz konusu olur.
Genelgede yasağın gerekçesi ile ilgili de "olaylara karışan şahıslar ekseriyetle alkollü" değerlendirmesi yapılmıştı. TIKLAYIN - İstanbul'da sahiller, plajlar, parklar ve piknik alanlarında içki içmek yasaklandı; gerekçe "olaylara karışanların ekseriyetle alkollü" olması!
2005 yılında kabul edilen Kabahatler Kanunu'nun 35. maddesi gayet açık. Kanunda halka açık yerlerde alkol almanın yasak olduğuna dair hiçbir ibare yok.
İlgili 33 soru bulundu
5326 Sayılı Kabahatler Kanunu'nun ikinci kısmının 35. maddesine göre sarhoş olarak başkalarının huzurunu bozacak davranışlarda bulunan kişilere kolluk kuvvetlerince idari para cezası verilebileceği hükme bağlanmış. Ancak açık alanda alkol almanın yasak olmasıyla ilgili herhangi bir madde bulunmuyor.
Türkiye'de bira da dahil olmak üzere alkol satmak veya sunmak için lisans gereklidir. Alkol sadece 06.00-22.00 arası servis edilebilir. Öğrenci yurtları, sağlık kurumları, spor kulüpleri, eğitim kurumları ve benzin istasyonlarında alkol satışı yasaktır. Okul ve camiye 100 metreden az mesafede alkol satılamaz.
Özellikle çok tavsiye edilen Pilsener tarzı biralar, ferah ferah, deniz kenarı için ideal. Bira kadar olmasa da, son yıllarda modanın da etkisiyle roze şaraplar ve aslında roze şarap olup da adından başka bir farkı olmayan 'blush'lar, plajların en iyi şarapları olabilir.
Yasak değildir. Yalnız; Sarhoş olarak başkalarının huzur ve sükununu bozacak şekilde davranışlarda bulunan kişiye, kolluk görevlileri tarafından idarî para cezası verilir. Kişi, ayrıca sarhoşluğun etkisi geçinceye kadar kontrol altında tutulur.
Mesela Yıldız Parkı'nda yanınızda alkol götürüp piknik yapamazsınız, yasak. Peki Yıldız Parkı'nda kafeye oturup ağaçların gölgesinde bir bira içmek isteyenler ne yapacak? Onu da yapamıyorsunuz, çünkü Yıldız Parkı'nda alkol satan yer yok.
Elbette yasak. Ticari tekneler için SG tarafından zaman zaman alkol kontrolü yapılıyor zaten. Yasal limit karadakinden daha düşük, 30 promil. Özel teknelerde muhtemelen bir şikayet, kaza vb. durumunda uygulanıyordur.
İstanbul Valiliği'nin genelge ile halka açık alanlarda alkol tüketimini yasakladığı iddiaları ortaya atıldı. Valiliğin yaptığı açıklamaya göre, yeni bir yasak söz konusu değil.
Peki, Kamuya açık alanda alkol almak cezası ne kadar? İstanbul Valiliği, açıkladığı son karar ile halka açık deniz ve sahil kenarlarında, plaj, park, piknik ve mesire alanlarında alkollü içki içmenin yasak olduğunu duyurdu. Açıklanan karar sonrası halka açık alanlarda alkol tüketenlere 617 lira para cezası uygulanacak.
Bu kapsamda da sürücünün trafikte 0.50 promil alkol sınırını aşması durumunda idari para cezası, trafikten men cezası ve sürücü belgesine el konma cezası uygulanmaktadır. Karayolları Trafik Kanunu ve Karayolları Trafik Yönetmeliği gereğince bu yaptırımlar alkollü araç kullanan sürücülere uygulanmaktadır.
Halka açık alanda alkol içmek Türk Ceza Kanunu kapsamında suç değildir. 5326 sayılı Kabahatler Kanunu 35. Maddesinde;“Sarhoş olarak başkalarının huzur ve sükununu bozacak şekilde davranışlarda bulunan kişiye, kolluk görevlileri tarafından elli Türk Lirası idarî para cezası verilir.
Ruhsatlı Alkol satışı yapılan Lokanta ve Restoranlar dışında 22.00 – 06.00 saatleri arasında Perakende alkol satışının yapılamayacağı, Sarhoşluk sebebiyle halkın huzurunu bozacak şekilde hareket edilmemesi, Alkol satışı ve tüketilmesi; ruhsatı bulunan işletmeler dışında yapılmaması.
İstanbul Valiliği, halka açık deniz ve sahil kenarlarında, plaj, park, piknik ve mesire alanlarında içki içmeyi yasakladı. Yasağa gerekçe olarak "çevrenin rahatsız edilmemesi, olumsuz görüntülerin oluşmasına mahal vermemek" gösterildi.
Ankara Anakent Belediyesi'ne ait Altınpark, Harikalar Diyarı Parkı, Mavi Göl, Göksu Parkı, Mogan Parkı ve Dikmen Vadisi'nde de içki satışı yapılmıyor.
Buna göre, umuma açık alanlarda içki tüketen kişilere 617 lira para cezası uygulanacaktır.
Evet yanlış duymadınız sadece su. Alkol tüketimi sonrasında vücut çok su kaybeder. Ağrılarınızın ve halsizliğinizin sebebi su kaybıdır. Alkol aldıktan sonra akşam yatmadan önce eğer bol miktarda su içerseniz, sabah kalktığınızda halsizlik ve ağrı yaşamazsınız.
Rakı, önceleri sek olarak veya üzerine bir yudum suyla içilirdi. Bugün genellikle suyla karıştırılarak tek başına veya yanında su ile istenilen alkol derecelerine getirilerek içilmektedir.
Aşırı miktarda meyve yemek ve mideyi sıvıyla doldurmakta sıkıntı yaratabilir. Sıcakta alkol almak ve alkollüyken denize girmemek gerekli.” Araştırmalar 5 defadan fazla güneş yanığına maruz kalmanın ilerleyen dönemde deri kanseri riskini 2 kat arttırdığını gösteriyor.
Peki, ülkemizde en çok alkol tüketilen iller hangileridir? Ülkemizde en çok alkol tüketilen iller sırasıyla Edirne, Muğla, Kırklareli, Tekirdağ, Tunceli ve Aydın'dır. Üç büyük şehir içerisinde en fazla alkol tüketilen il ise İzmir'dir. Onu takip eden ikinci büyük şehir Ankara'dır.
Bu karar bozulunca, 20 cl'lik şişeler de kolay ulaşılabildiği ve tüketime özendirdiği gerekçesiyle yine yasak kapsamına girdi. 20 cl'lik şişeler ağırlıklı olarakmini barlarda kullanıldığı için bumaddeye en çok turizm sektörü tepki göstermişti.
Alkol karaciğer üzerinde üzerinde toksik etkiye sahiptir. Karaciğer hücreleri alkol nedeniyle hasar görür ve yapısal değişikliklere uğrar. Alkole bağlı karaciğer hastalıkları en basit olarak karaciğer yağlanması, sonra alkole bağlı hepatit ve sonuçta siroza kadar giden bir tablo oluşturur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri