Bu sayfada İstanbul ilinde yer alan gökdelenler listelenmektedir. İstanbul, Türkiye'nin en büyük şehridir ve ülkenin ekonomik ve sosyal merkezidir. Kasım 2017 itibarıyla, şehirde 269 gökdelen (en az 100 metre uzunluğunda) vardır.
Küçük Çamlıca Televizyon Kulesi veya kısaca Çamlıca Kulesi, Türkiye'nin İstanbul şehrindeki televizyon ve seyir kulesi.
Açıklama: Beyazıt Kulesi, yangınları gözetlemek ve haber vermek amacıyla İstanbul'un Beyazıt semtinde 1749 yılında inşa edilen 85 metre yüksekliğinde kule. Gözetleme yerine kadar çıkan merdivenler 180 basamaktan ibarettir. Başlangıçta ahşap olarak inşa edildi. 1756'daki Cibali yangınında yandı.
İlgili 28 soru bulundu
Çamlıca Kulesi 2023 yılı giriş ücreti tarifesi şu şekildedir; Tam giriş ücreti = 100 TL. 25 yaş altı öğrenci, 65 yaş üstü, birinci dereceden şehit yakını, engelli ve gazi olan vatandaşlar için giriş ücreti = 40 TL. Yabancı vatandaşlar için belirlenmiş olan giriş ücreti = 250 TL.
Beyazıt Kulesi, yangınları gözetlemek ve haber vermek amacıyla İstanbul'un Beyazıt semtinde ilk olarak 1749 yılında ahşap olarak inşa edilen 85 metre yüksekliğinde kule. Yapılan ilavelerle kulenin yüksekliği 118 metreye ulaşmıştır.
Kuleye içerden spiral şekilli ahşap merdiven ile çıkılır. Kulede, 180'i seyir katında olmak üzere toplam 256 basamak bulunur.
Kule 1509 depreminde yıkılmış, yeniden inşa edilmiş ve 1721'de yanmıştır.
Kız Kulesi, İstanbul'da yer alır. Üsküdar semtine bağlı Salacak açıklarındaki küçük bir ada üzerine inşa edilmiş Kız Kulesi, İstanbul Boğazı üzerinde bulunur.
Kule metre yüksek konik beton kule ve üstündeki çelik direk ile toplam 166 metre yüksekliğe sahipti ve 268 metre rakımda bulunuyordu. Çamlıca Kulesi'nin tamamlanmasının ardından 25 Kasım 2020 tarihinde yıkılmıştır.
Nusretiye Camii'nin güneybatısında yer alan Tophane Saat Kulesi, İstanbul Boğazı'nın Avrupa tarafında, Beyoğlu semtindeki Meclisi Mebusan Caddesi üzerinde yer almaktadır.
Toplam 30.150 metrekare alan üzerinde kurulu olan Çamlıca Kulesi deniz seviyesinden 587 metre yüksekliğiyle İstanbul'un en yüksek yapısıdır. Kule zemin altında 4, zemin üzerinde 45 olmak üzere toplam 49 kattan oluşmaktadır. Projesi yarışma ile oluşturulmuş ve ardından 3 boyutlu olarak tasarımı yapılmıştır.
Yangın, Beyazıt Kulesi'nden gündüz sarkıtılan sepetlerle, Galata Kulesi'ne asılan bayraklarla ve geceleri de fener yakılarak haber verilirdi. Bu bayrak ve fenerleri gören İcadiye Kulesi top atışı yaparak yangını bütün İstanbul'a duyururdu.
En yüksek yapılar
Burç Halife: Şimdilerde, ayakta duran en yüksek yapı, Dubai'deki 828 metre yüksekliğinde ve 160 kata sahip olan Burç Halife' dir. 2010 yılında tamamlanan yapı bu güne kadar yapılmış en yüksek insan eseri yapıdır.
Yüksekliği 85 m. olan kulenin gözetleme yerine kadar 180, buradan üste kadar 76 olmak üzere toplam 256 ahşap basamağı vardır.
İstanbul Üniversitesi'nin Tarihi Simgesi: Beyazıt Yangın Kulesi.
Prof. Dr. Okçuoğlu Yangın Kulesi'nin inşasıyla ilgili bilgiler verdi: “Beyazıt Yangın Kulesi'nin ilk inşası 1749 yılında bitmek tükenmek bilmeyen yangınları gözleyip önlem almak amacıyla tamamlandı.
Beyazıt Kulesi üçünçü kez Sultan II.Mahmut döneminde 1828 yılında mimar Senekerim Balyan'a yaptırılmıştır.
Antalya Manavgat'ta 2021'deki yangın Türkiye'nin en büyük orman yangını olarak kayıtlara geçti. Alevler 7 kişiyi hayattan kopardı, 60 bin hektar ormanlık alan zarar gördü. O felaketin üzerinden tam 2 yıl geçti.
* 0-6 yaş arası ücretsizdir.
Seyir terası rezervasyonu ayrıdır ancak web sitemiz üzerinden rezervasyon yapmamışsanız bile seyir terası biletlerinizi kule girişindeki karşılama bankolarından rahatlıkla satın alabilirsiniz.
Kız Kulesi'ne ÜCRETSİZ giriş yapacak olan MüzeKart sahipleri sadece 50 TL olan ulaşım ücretini ödeyecekler. MüzeKart'ı olmayan ziyaretçiler için bilet fiyatı aşağıdaki gibidir: Kız Kulesi Giriş Bileti: 550 TL. Kız Kulesi Ulaşım Ücreti: 50 TL.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri