buğday, arpa, yulaf, çeltik, mısır, bakla, nohut, fasulye, fiğ, şekerpancarı, ayçiçeği, patates yonca domates, marul, fasulye, karpuz ıspanak hıyar taze soğan Marmarada Buğday : Trakya'da Ergene Bölümü'nde yoğun olarak yetiştirilir.
Meyvecilikte Antalya çok ileridir. En çok muz, portakal yetişen ilimiz Antalya'dır. Mandalina, limon, greyfurt Antalya'nın başta gelen gelir kaynağıdır.
Nemli orman sahasının esas ağacı olan kayının yerini bugün meşe türleri almıştır. Şile ilçesi üzerindeki nemli ormanlar sahası, Ağva'da denize ulaşan Göksu Deresi vadisi sınır alınarak iki kısımda incelenebilir. Bu vadinin batısında kalan sahada meşe ve kestane, doğusunda kalan sahada ise kayın hâkimdir.
Doğrulanmış Cevap. Meyve ve sebze yetiştiren kişinin mesleği nedir? Çifçi tarlasında meyve, sebze, arpa, buğday ve baklagiller v.b. şeyler yetiştirir.
İlgili 32 soru bulundu
M.Ö. 1.500'lerde, Mısırlılar narın “Dünyanın ilk meyvesi” olduğuna inanmışlar ve nar tanelerini yaşamın sembolü olarak görmüşler.
Bamya: Belki de dünyanın bilinen en eski sebzesi olan bamya Habeşistan kökenlidir. Bamya taneleri dış görünüm itibariyle yeşil acı biberi andırır.
İlçede büyük oranda meşe, çam, köknar, ladin, huş, kızılağaç, gürgen ve fındık ağaçlarından oluşan doğal orman alanı içerisinde yer almaktadır. Bu alt bölgede arpa, buğday, çavdar, fasulye, mısır, elma, erik, kiraz, vişne, ceviz, patates, lahana, salatalık, marul ve soğan gibi tarımsal ürünler yetiştirilebilmektedir.
Vahşi sulama yerine daha az su kullanımının olduğu 'susuz tarım' olarak tabir edilen ürünlerin yetiştirilmesi amacıyla başta lavanta, kekik ve ada çayı olmak üzere çeşitli bitkiler yetiştirilerek, su tasarrufu sağlanmaya çalışılıyor.
İlde sırasıyla tarla ürünlerinden mısır, patates, pamuk ve buğday, meyvelerden satsuma mandalina, zeytin, üzüm, kiraz, incir ve kestane, sebzelerden domates, karpuz, biber kavun, hıyar, ıspanak, pırasa ve karnabahar üretimi en yüksek olan ürünlerdir.
Kemalpaşa ilçesinde kiraz, Menemen'in Emirâlem'inde çilek, Beydağı ilçesinde kestane, Çeşme'de kavun tanınmış meyve çeşitleridir. Yine nar ve ceviz İzmir çevresinde yetiştirilmekte olan meyvelerdendir. Ayrıca önemli bir meyve de çiğ ve kuru olarak tüketilen aynı zamanda yurtdışına ihraç edilen incirdir.
Gazipaşa ve Alanya'da bir süredir üretilen longon ve meyvelerin kraliçesi olarak bilinen mangostan tezgahtaki fiyatlarıyla herkesi şaşkına çeviriyor.
Verilere göre İstanbul'da en çok tüketilen meyveler sıralamasında ilk sırayı ise karpuz aldı. 2015 yılında 235 bin tonun üzerine çıkan karpuz tüketimini sırasıyla 109 bin ton ile mandalina, 107 bin ton ile elma, 106 bin ton ile muz ve 94 bin ton ile portakal izledi.
İstanbul'da gayri sâfi hâsılanın % 40'ı sanâyi, % 30'u ticâret ve geri kalanı diğer sektörlerden sağlanır. Tarımın payı sâdece % 1 dir. Türkiye Bütçesinin ana kaynağı İstanbul'dur. Toplam vergilerin yaklaşık % 37'si İstanbul'dan toplanmaktadır.
► İstanbul'da buğday,arpa,şekerpancarı,fasulye üretilir. Ama ayçiçeği,arpa ve buğday üretimi daha fazladır.
Nüfusunun yüzde 80'inin tarım ve hayvancılıktan geçimini sağladığı Aksaray'da çorak topraklarda kavun ve karpuz yetiştirildi.
Soğan, sarımsak gibi fazla sudan hoşlanmayan sebzeler tahtalarda yetiştirilir. Ayrıca ilkbahar döneminde ve kışın fazla su istemeyen salata, marul, turp vb. türlerin yetiştiriciliğinde de kullanılır.
Posof Elması: Ardahan'ın İçi Dışı Kırmızı Meyvesi
Türk Patent Enstitüsü tarafından coğrafi işaret olarak tescillenen kırmızı elma, Posof elması adıyla tüm dünya ülkelerinin dikkatini çekmeyi başardı.
Buğday, arpa, çavdar, fiğ (hayvan yemi), mercimek, pancar, ayçiçeği, korunga yetişir. Yetişen sebze yeterli olmayıp, ihtiyacının mühim kısmı güney illerden gelir. Meyve olarak, elma, armut, erik, vişne, kiraz, ceviz, ayva, kayısı ve kızılcık yetişir. Erzurum ve Pasinler ovasında sulama tesisleri yapılmıştır.
Hıyar veya salatalık (Cucumis sativus), kabakgiller (Cucurbitaceae) familyasından bir bitki türü ve meyvesine verilen ad. Anayurdunun Kuzey Hindistan olduğu sanılan bitkinin tarımı çok eski dönemlerden beri yaygın olarak yapılmaktadır.
muz da diğerleri gibi çekirdekli bir meyvedir. hatta iri çekirdekli ve yenmesi son derece güç bir meyvedir. ticari amaçla genetik olarak çekirdeksiz (partenokarpi) hale getirilmiştir. aslında çekirdekleri halen belli belirsin küçük lekeler olarak görmek mümkündür meyvenin kesitinde...
Brokolinin anavatanı Akdeniz olduğuna inanılmaktadır; Eski Yunanlılar ve Romalılar düzenli olarak Brokoli tüketimi yaparlarmış. Avrupa'nın geri kısmında brokolinin tanımı 16. yüzyılda italyanlar tarafından yapılmıştır. Brokoli, yüksek besin değeri nedeniyle oldukça popüler bir sebzedir.
Yasak meyve, insanların ilk yaratıldığında yasaklanmasına rağmen yedikleri meyvedir. Daha çok elma olarak bilinir ve Hz. Adem ile Hz. Havva tarafından yenilmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri