İsteğe bağlı hazırlık sınıfından başarısız olursam ne olacak? Tekrar İsteğe bağlı hazırlık sınıfı okuyacak mıyım? Bölümüme geçebilir miyim? - Hazırlık sınıfından devamsızlık veya sınavlardan dolayı başarısız olan öğrenciler ancak bir sonraki akademik yılda bölümlerine devam edebilirler.
İsteğe bağlı hazırlık programında derslere devam zorunludur. Ancak devamsızlıktan kalan öğrencilerimiz sonraki yıl hazırlık eğitimini tekrar etmez; doğrudan kendi bölümlerinde eğitime devam ederler. İsteğe bağlı hazırlık eğitiminden başarısız olmanız burs durumlarınızı etkileyebilir.
İsteğe Bağlı Hazırlık eğitiminde normal eğitim süresi 1 (bir) akademik yıldır. Öğrenciler, dönem arasında bölümlerine geçiş yapamazlar ve hazırlık sınıfını tekrar etmezler.
Evet. Zorunlu hazırlıkta kalınca KYK bursu kesiliyor, krediye dönüşüyor direkt.
Zorunlu hazırlıktan başarısız olursam ne olur? Zorunlu hazırlık eğitiminden başarısız olan öğrenciler, güz dönemi başında yapılan yeterlik sınavına girmelidir. Bu sınavda da başarısız olmaları durumunda, takip eden sene hazırlık eğitimini tekrarlarlar.
İlgili 30 soru bulundu
İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfı başarı durumu öğrencilerin lisans öğrenimlerine devam etmelerine engel değildir. Diğer bir deyişle; başarısızlık durumunda öğrenciler sınıf tekrarı yapmaz, lisans eğitimlerine devam edebilirler.
- İsteğe bağlı hazırlık sınıfı tercih eden ve daha sonra herhangi bir sebeple vazgeçmek isteyen öğrenciler Akademik takvimde belirtilen tarihe kadar dilekçe ile Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğüne ya da Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'na başvurmak durumundadırlar.
Ancak, isteğe bağlı yabancı dil hazırlık sınıfında okuyan öğrencilere bu süre zarfında burs ödenmez, söz konusu öğrenciler birinci sınıfa başladıkları yıl burslarını almaya hak kazanırlar. (5) Öğrencilere her yıl ekim ayından itibaren on iki ay süre ile burs ödenir.
Burs alan bir kişi, isteğe bağlı hazırlıkta başarısız olursa bursu krediye dönüşüyor. KYK, senin hazırlığının isteğe bağlı mı veya zorunlu mu olduğuna bakmıyor maalesef.
Üniversitelerin hazırlık sınıflarında okuyan öğrenciler KYK burs veya kredi başvurusu yapabilmekte ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın bu ödemesinden yararlanabilmektedir. Ancak burs alan öğrencilerin, hazırlık sınıfında istenen başarıyı sağlayamamaları halinde bursları krediye dönüşmektedir.
Eğitim-öğretim yılı sonunda başarılı olanlara Üniversitemiz tarafından diplomaları ile birlikte yabancı dil yeterlilik sertifikası verilir. Ayrıca, diploma ekinde de 1 yıl süreli hazırlık eğitimini başarıyla tamamladığı belirtilir.
İngilizce Dil Hazırlık Programı üç düzeyden oluşur: A2, B1 ve B2. B2 düzeyinin koşullarını yerine getiren öğrenciler, İngilizce Dil Öğretim Okulunun yeterlik sınavını (Akademik İngilizceye Hazırlık Sınavı - TRACE) almaya hak kazanırlar. Bu sınavdan başarılı olan öğrencilerin birinci sınıfa başlamalarına izin verilir.
MADDE 8 – (1) Yabancı dil eğitiminin zorunlu olmadığı programlara yerleşen öğrencilere, talep etmeleri halinde, Yüksekokuldaki olanaklar ölçüsünde isteğe bağlı yabancı dil hazırlık eğitimi verilebilir.
Lisans programını kazanan ancak hazırlık sınığında başarısız olan öğrencilerin puanları yeterliyse eşdeğer Türkçe eğitim verilen programlara yerleştirilmeleri mümkündür. Ancak eş değer bir program bulunmuyorsa kazandıkları programa benzer içerikteki Türkçe lisans ya da ön lisans programlarına yerleştirilebilirler.
-Evet. İngilizce hazırlık programında öğrencilerin kayıt dondurma hakkı vardır. Güz yarıyılında kayıt donduran öğrenci, bahar yarıyılı eğitimine, öğretim yılı başında başlaması gereken seviye için ilan edilen koşullarda başlar. Devamsızlıktan kalan öğrenci kayıt dondurma hakkından yararlanamaz.
Öğrenci muafiyet sınavını geçerse, o yıl süresince yabancı dil eğitimi alma zorunluluğu bulunmamaktadır. Böylelikle diğer dersleri için eğitim yılına başlayabilmektedir. Lakin sınavı geçemeyen öğrenci üniversitenin yabancı dil ağırlıklı bir eğitimine tabi tutulmaktadır.
Üniversiteye giriş bursu öğrencinin kayıtlı olduğu hazırlık sınıfında azami süre (iki yıl), önlisans ve lisans programlarında, not ortalaması veya ders geçme gibi başarı şartları aranmaksızın normal öğrenim süresince devam eder. Normal Öğrenim Süresi: Hazırlık programının normal öğrenim süreside 1 yıldır.
Hazırlık Dışarıda Hazırlanan statüsünde olan öğrenciler yurtlarda kalamazlar; bölüme geçmeleri durumunda veya Rektörlük onayıyla yurtlarda kalabilirler.
Not ortalaması bu puanların altında kalan veya hazırlık sınıfını geçemeyen öğrencilerin bursu krediye dönüştürülmektedir.
Cevap: İsteğe bağlı hazırlık programının süresi en fazla bir akademik yıldır. Bu süre öğrencilerin kayıtlı oldukları programın öğretim süresinden sayılmaz.
Eğitim dili %30 İngilizce olan programlara yeni kayıt yaptıran öğrenciler, kayıt döneminde süreleri 2 yılı geçmemiş olmak şartıyla aşağıdaki sınav sonuçlarını Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı'na ibraz etmeleri durumunda İngilizce hazırlık programından muaf olarak lisans programlarına başlayabilirler.
Hazırlık sınıflarında haftada kaç saat ders verilmektedir? Tekrar grupları haricinde, A2, B1, B1+, B2, B2+ ve C1 seviyeleri için haftada 23 saat yüz yüze ders verilir.
Geçmek Zor mu? Hazırlık sınavı diğer sınavlarda olduğu gibi çaba ve emek gerektiren bir sınavdır. Dinleme, okuma, yazma ve konuşma becerilerinin sınandığı bu sınavda geçme notu genel itibariyle 60 olmakla birlikte üniversiteden üniversiteye değişmektedir.
Zorunlu hazırlık programı bulunan bölümler 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Kayıt Kılavuzunda belirtilmiştir. (2) Eğitim-öğretim yılı başında (Eylül ayında) yapılan Düzey Belirleme Sınavına girmezsem ne olur? Sınava girmeyen öğrenciler lisans eğitimlerine başlayamaz ve Hazırlık Programına dahil olurlar.
Bu programlarda Senato Kararı ile isteğe bağlı yabancı dil hazırlık eğitimi uygulanabilir. İsteğe bağlı yabancı dil hazırlık okumak isteyen tüm öğrencilerin muafiyet ve/veya düzey belirleme sınavlarına girmeleri zorunludur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri