Kule İstifleyiciler (Turret Trucks):
Bu araçlar çok dar raf sistemleri arasında ürün hareketlerini düzenlemek için geliştirilmiş araçlardır. Bu araçların özellikleri klasik araçların hareket etmesi için gerekli olan manevra alanının olmadığı dar alanlarda dönebilen araçlar olmasıdır.
Uzun yüklerin taşındığı, yüklendiği veya yer değiştirildiği yerlerde yanal istifleyiciler kullanılır. Yanal istifleyiciler genelde ahşap, inşaat malzemeleri ve çelik endüstrisinin dış depolarında kullanılır.
İlgili 20 soru bulundu
Transpalet ürünleri farklı taşıma kapasitelerine sahiptir. Koli taşıma arabası olarak da anılan bu araçların elektrikli olanları da mevcuttur. Transpalet 2500 kg en çok tercih edilen ürünlerdendir. Transpaletlerin üzerine palet konularak da kullanılabilir.
Kamyon: İzin verilen yüklü ağırlığı 3.500 kilogramdan fazla olan, yük taşıma amacıyla üretilen motorlu araçlardır. Kamyonların kullanım amaçlarına göre farklı çeşitleri bulunmaktadır. En çok bilinenleri arasında damperli kamyon, çekici kamyonu, kapalı kasa kamyon, inşaat kamyonları, tanker kamyonu yer almaktadır.
Sipariş Toplama Araçları (Order Picker):
Genellikle bu araçlar depodaki küçük parçalı ürünlerin (kutu, paket, koli vb.) toplanmasında kullanılmaktadır.
Araç önden 1 metre, arkadan 2 metreden fazla araç boyunu aşacak şekilde yüklenmemeli. İstif yüksekliği ise 3 metreyi aşmamalı. İş gereği aşması gereken durumlarda kontrollü istifleme yapılmalı, istiflerin kaymasına karşı önlem alınmalı, istiflerin ön kısmına koruyucu perde ya da şeritler çekilmeli.
Çatallı istifleyici anlamına gelen forkliftler, ağır yüklerin taşınmasında kullanılmakta ve yüklerin kaldırılarak depolanmasını da sağlamaktadır. Forklift tarzı iş makinelerinde bulunan forklift çatalı, sıklıkla kullanılan ataşman çeşidi olarak yer almaktadır.
İstifleme: Hacmi dikey yönde kullanmak amacıyla malzemelerin üst üste yığılmasıdır.
Depo çeşitlerini 3 ana başlıkta toplamak mümkündür. Depo çeşitleri, ürünün hava ile temasına bağlı olarak değişkenlik gösterir. Açık hava depoları, kapalı hava depoları ve soğuk hava depoları olmak üzere 3 çeşit depolama alanı vardır.
Depo yönetimi SSS'leri
Depo yönetimi sistemleri; barkod tarama, artırılmış gerçeklik (AR), nakliye yönetim sistemleri (TMS) ve kurumsal kaynak planlaması (ERP) dahil olmak üzere çeşitli diğer araçlar ve çözümlerle entegre olur. Depo yönetim sisteminin (WMS) üç ana türü vardır: bağımsız, bulut ve entegre.
23) Taşıt Katarı: Karayolunda bir birim olarak seyretmek üzere birbirine bağlanmış en çok 2 römorktan oluşan araçlardır.
Sınıf: N1 Sınıfı; Yük taşımasında kullanılan ve azami ağırlığı 3.5 tonu aşmayan motorlu araç (Kamyonet).
Dorse, kasalı taşıma araçlarının arka kısmında bulunan kasa kısmına verilen isimdir. Dorse kısmının bir diğer ismi ise treylerdir.
Karoser, kamyon, tır, otobüs gibi taşıtların yük ya da yolcularını taşıdıkları kısma verilen addır.
Malzeme Taşıma Araçları
Manuel transpaletler, akülü transpaletler, akülü forkliftler, dizel forkliftler ve LPG'li Forkliftler gibi çeşitli malzeme taşıma aracı tipleri mevcuttur.
Özellikle araç koordinasyonunun sağlanması ve hızlı gidebilmesiyle istenen miktarda istenen ağırlıkta eşyaları en az hasarla taşıyabilen kara yolu araçları şunlardır: tır, kamyon, kamyonet, treyler, frigorik semi treyler, konteynerler, ayaklı konteynerler. Bu saydığımız araçlar arasında en yaygını tırlardır.
Sipariş toplama istifleme araçları bir kaldırma işletim platformuna sahip endüstriyel istifleme araçları olup hem sipariş toplayıcılar olarak hem de yük birimlerini stoğa yerleştirmek ve stoktan çıkarmak için kullanılabilir.
Lojistik'te depolama: belirli nokta/noktalardan gelen ürünlerin/yüklerin teslim alınıp, belirli bir süre korunup, belirli nokta/noktalara gönderilmek üzere hazırlanmasıdır.
Depo sevkiyat toplama, bir depoda belirli siparişler için gerekli ürünlerin raflardan toplanmasını içerir. Bu süreç, bir depoda ürünlerin ne kadar hızlı ve verimli toplandığına doğrudan etki eder. Toplama işlemlerini optimize etmek için çeşitli algoritma ve yaklaşımlar kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri