Aslında bakıldığında istiridye incisi fiyatları oldukça değişiklik göstermektedir. İstiridye incisinin fiyatlarının ne kadar olduğu üzerine yapılan araştırmalarda söz konusu inci tanelerinin 9 bin TL ile 30 bin TL arasında değişiklik gösterdiği görülmektedir.
Hakiki incilerin fiyatı 9 bin liradan başlıyor 30 bin liraya kadar çıkıyor. Bir de havuzlarda yetişen inciler var, onlar da inci ama havuzda yetiştiği için makbul değil. Bu inciler 500 liraya satılıyor.
Kadınlar kendilerine yakıştırdıkları ve beğendikleri şık inci kolyeyi satın alırken dikkat etmeleri çok önemlidir. Satın alma işleminden önce gerçek inci kolye satan online mücevher bayileri bulunmaktadır. Bunlara başvurabilirler. Ayrıca kuyumcular da sattıkları mücevherleri sertifikaları ile satarlar.
İnci üretimi için Türkiye'deki istiridyeler çok uygun değil, Endonezya'da mesela bu çok yaygındır, denizin ortası alabildiğine, gözünüzün alabildiğine istiridye şamandıraları, çiftlikleriyle doludur ama o istiridyelerden buraya getirmeyiz.
Güney Denizi İncileri bugün kültürlenen tüm incilerin en değerli olanları arasındadır. Esas olarak Avustralya, Endonezya ve Filipinler'de yetiştirilmektedirler.
İlgili 27 soru bulundu
İnci, istiridye gibi bazı kabuklu deniz hayvanlarının içinden çıkarılan, genellikle süs eşyası olarak kullanılan küçük tane. Bunlar (Doğal gerçek inciler), küçük, yuvarlak, yüksek değerli, sert, sedef rengindedirler.
İnci, kabuklu deniz canlılarının içinden çıkarılan ve genellikle mücevher olarak kullanılan değerli bir taştır.
İstiridye incisinin fiyatlarının ne kadar olduğu üzerine yapılan araştırmalarda söz konusu inci tanelerinin 9 bin TL ile 30 bin TL arasında değişiklik gösterdiği görülmektedir. Buna ek olarak bazı denizel kabukluların deniz içerisinde değil de yapay havuz içerisinde de yetiştirildiği bilinmektedir.
Gerçek İnci Ne Renk Olur? Gerçek inciler, en bilinen renkleri ile beyaz, krem ve sarımsı tonlara sahip olarak bulunur. Gümüş, siyah ve gri renkleri de aynı derecede yaygın olan inciler, oldukça geniş bir renk yelpazesine sahiptir.
Midyelerin kabukları düz ve pürüzsüz bir özellik gösterirken istiridyelerde biraz daha sert ve pürüzlü bir kabuk yapısı göze çarpıyor. Bunun dışında, İstiridyeler gelişimlerini üç yıl, midyeler ise bir yılda tamamlar.
İnci Yüzeyi
Bir incinin yüzeyi ne kadar temiz, pürüzsüz, lekesiz ve darbesiz ise o kadar değerli olur. Minik leke ve darbelerin olması yansıma ve parıltısını etkilediği için kalitesini düşürecektir. Yüksek kaliteli incilerin keskin ve ayna işlevinde bir yansımaya sahip olduğunu görebilirsiniz.
İnci Nasıl Oluşur
Bilindiği üzere gerçek inciler denizde ve tatlı sularda yetişmektedir. İstiridye veya diğer denizel yumşakcanın içine toz, taş veya yabancı bir maddenin girmesiyle oluşamuna başlanan incinin, yine bu yumuşakcalar tarafından üzerinin sedef bir tabakayla kaplanmasıyla ortaya çıkar.
İstiridye veya midyelerin içine kum taneleri kontrollü bir şekilde koyulup onların sedef minerali üretimi tetiklenmektedir. Bu şekilde oluşturulan kültür incileri 3 ile 8 yıl süre içinde inci üretmiş olmaktadır.
İnci, istiridye gibi bazı kabuklu deniz hayvanlarının içinden çıkarılan, genellikle süs eşyası olarak kullanılan küçük tane. Bunlar, küçük, yuvarlak, yüksek değerli, sert, sedef rengindedirler.
İstiridyelerin içindeki inci bir servet kaynağıdır. Kabukları arasında kalan kum veya kurt gibi yabancı maddeleri sedef salgılarıyla örterek inci meydana getirirler. İnci 2-3 yılda meydana gelir. Basra Körfezinde Seylan Adaları, Bahreyn Adaları çevresinde ve Kaliforniya sahillerinde inci istiridyeleri avlanır.
Tatlı su incileri %100 saftır. Midyenin içine yerleştirilen parça, midyenin iç kabuk astarından elde edilen bir inci malzeme parçasıdır ve bu parça daha sonra aynı inci malzemeyle (sedef) midye tarafından çevrelenir. Bu nedenle merkezinde başka bir malzeme (kabuk boncuk çekirdeği) yoktur; %100 saf incidir.
İstiridye kendini korumak için bu yabancı maddeyi “incinin annesi” adı verilen sert, katı, güçlü ve parlak yapıdaki sedef mineraliyle sarmaya başlar. Zaman geçtikçe daha çok sedef ile kaplanan bu yabancı madde en sonunda parlak ve sert bir taşa dönüşür. İşte bu taşa inci denir.
İncide en çok elde edilen renkler pembe, krem ve beyazdır fakat nadir olarak siyah incilere de rastlanabilir. Ancak gerçek bir siyah inci çok değerli ve pahalı olduğundan oldukça fazla taklidi yapılmıştır.
Evet, yumurtlayan inci gerçektir. Yumurtlayan inci, istiridyelerin içine yerleştirilen bir yapay parçacığın etrafında sedef bir madde birikmesi sonucunda oluşan bir inci türüdür. Böyle incilerin oluşumu, doğal incilerin oluşumuna benzer.
İstiridyeler küçükken aşılaması yapılıp yetiştirilme süreleri 3 ila 6 aydır. Bir istiridyeden 5-10 Adet kadar inci elde edilebilir.
Bir istiridye yaşamı boyunca en fazla bir defa inci meydana getirebilir. Tatlı su incileri sedeflerinde, deniz istiridyelerinden daha az organik madde oluşur. Göller, Akarsular yada Yetiştirme Havuzlarında Organik materyallerin azlığı, bu incilere benzersiz ve cam gibi farklı bir parlaklık katmaktadır.
Sade ve şık bir tasarımdan oluşan kolyeler zarif bir görünüm yaratır. Sevgililer gününde, doğum günlerinde tercih edilebilir. İstiridye ise bir konserve kutuda muhafaza edilir. İçinde bulunan inciler kültür incisi olarak da adlandırılır ve tamamen gerçektir.
İnci, son ahini alana kadar yumuşakçaların kabuğunda oldukça uzun bir süreç geçirmektedir. Bu süreç istiridye, deniztarağı ya da bazı midye türlerinin kabuğunun içine yabancı madde girişiyle başlamaktadır. Bu deniz canlıları, yabancı maddelerden korunmak için, bu atıkların çevresine kılıflar örmeye başlamaktadır.
Siyah İnci, nadir ve değerli bir mücevherdir. Diğer inci çeşitlerinden farklı olarak, siyah inci sadece belirli bölgelerde bulunur ve doğal bir oluşum sürecine sahiptir. Bu inciler, genellikle Tahiti ve çevresindeki adalarda bulunur.
Ateş Yöntemi. Bir incinin gerçek inci olup olmadığını anlamaya yardımcı olan ilk yöntem ateş yöntemidir. İnciyi elinize alarak bir maşayla tutulması önerilir. Ateşin üzerine inciyi getirdiğinizde eğer gerçek ise ateşten zarar görmeyecek olup sahte ise eriyerek plastikleri dökülecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri