İsveç Schengen vize sistemine dahildir. Bu nedenle umuma mahsus pasaporta sahip vatandaşlarımızın vizelerini İsveç'in Ankara Büyükelçiliği ya da İstanbul Başkonsolosluğuna başvurarak almaları gerekmektedir. Başka bir Schengen ülkesinden de İsveç'e geçilebilmektedir.
Türkiye Cumhuriyeti Yeşil (Hususi) Pasaport,Diplomatik (Siyah) Pasaport ve Hizmet (Gri) Pasaportu sahibi T.C. vatandaşları ise 180 günlük sürede 90 günü aşmayan seyahatlerinde İsveç vize rejiminden muaf tutulmaktadırlar.
İsveçvizesi işlemlerinin eksiksiz evrak ibrazıyla birlikte başarılı bir şekilde yürütülmesi durumunda ortalama 5-7 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Fakat konsolosluğun randevu tarihlerinin yoğun olması ve ek evrak talebi süreci gibi beklenmedik durumların çıkış süresini uzatabilmektedir.
İsveç, ana destinasyon bir turizm ülkesi olmaması nedeniyle seyahat amacı inandırıcı olmayan, seyahat geçmişi olmayan vatandaşlarımız için alınması zor bir vizedir.
İsveç Schengen vize sistemine dahildir. Bu nedenle umuma mahsus pasaporta sahip vatandaşlarımızın vizelerini İsveç'in Ankara Büyükelçiliği ya da İstanbul Başkonsolosluğuna başvurarak almaları gerekmektedir. Başka bir Schengen ülkesinden de İsveç'e geçilebilmektedir.
İlgili 39 soru bulundu
İsveç Vize İstiyor mu? İsveç Krallığı'nı ziyaret etmeyi planlayan; Umuma Mahsus (Bordo) pasaporta sahip Türk Vatandaşları vizeye tabi iken, Hususi (Yeşil), Hizmet (Gri) ve Diplomatik (Siyah) pasaporta sahip tüm Türk vatandaşları yapacakları seyahatlerde 180 gün içerisinde 90 gün süre ile vizeden muaftırlar.
Turistik vizelerde şahsi banka hesap ekstralarını gösteren, bankadan kaşelenmiş ve imzalanmış, son 3 aya kadar olan orijinal hesap dökümleri vize belgeleri arasına konmalı.15,000 TL ve üstü rakamlar iyidir. Birikim hesaplarınız varsa onları da koymayı ihmal etmeyin.Bankanızın kuvvetli olması vize almanızı güçlendirir.
Schengen vizesinin en rahat alındığı ülke hangisi? 2020-2023 verilerine göre, Litvanya Schengen vizesini en rahat veren ülke. Litvanya'nın vize verme oranı yüzde 98.7. Onu yüzde 98.4 oranıyla Estonya, yüzde 98.3 ile Finlandiya takip ediyor.
Bu sektörler arasında sağlık sektörü (hemşire, hasta bakıcı, doktor, diş hekimi gibi pozisyonlar), teknoloji sektörü (mühendis, teknisyen, programcı gibi meslekler), inşaat sektörü (inşaat mühendisi, inşaat işçisi, mimar gibi uzmanlar), otomotiv sektörü (mekanik ve elektrik mühendisleri gibi uzmanlar) yer almaktadır.
İsviçre Vizesi Almak Zor mu? İsviçre vizesi almak,İsviçre vize uyum şartlarının yerine getirilmesi halinde alınması zor değildir. Tüm dünya ülkelerinin önceliklerine göre koşullarını oluşturduğu vize uyum şartları başvuru sahibi hakkında dataylı bilgi alınabilmesi için hazırlanmıştır.
Bu 90 gün kalış hakkı (duration of stay) giriş tarihinden son 180 gün içinde 90 gündür (bu 30 veya 60 gün de verilebilir). Maksimum 5 yıla kadar veriliyor. C tipi Schengen vizeniz ister 1 yıllık ister 2 yıllık ister 5 yıllık olsun, giriş tarihinden son 180 gün içinde sadece 90 gün kalış hakkınız vardır.
İsveç ülkesinden oturma izni almak için İsveç'te 90 günden daha uzun eğitim almanız ya da iş yapacak olmanız gerekir. Bunun dışında İsveç vatandaşı biriyle evlilik ya da yasal partnerlik yaparsanız da oturum izni alabilirsiniz.
Vize başvurularının reddedilme sebepleri; genellikle eksik veya yanlış evrak sunulmasına, zamanında başvuru yapılmamasına, vize şartlarının sağlanmamasına, finansal yeterliliğin kanıtlanamamasına veya başvuru sahibinin vize bitiminden sonra ülkede illegal olarak yaşama niyetinin bulunmasından şüphelenilmesine ...
Sonrasında ise vize türüne uygun bir şekilde evraklarını hazırlayarak başvuru sürecini yönetebilirsin. İsviçre Schengen Bölgesinde yer alan bir ülke olarak Schengen vizesi ile giriş hakkı tanır.
Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan. AB'ye üye olmayan İsviçre, İzlanda, Norveç ve Lichtenstein da Schengen bölgesine dahildir.
İsveç Konsolosluğu'nun vize uyum kriterlerine uygun doğru ve eksiksiz bir başvuru yapılması durumunda İsveç vizesi almak zor olmayacaktır. İsveç Konsolosluğu doğru başvuru prosedürü ve adımları takip edildiğinde genel olarak vize veren bir konsolosluktur.
Almanya ticari vize başvuruları ve emeklilerin Almanya aile ziyareti vizesi için yapacakları başvurularla uzun süreli schengen vizesi alınabilir. Almanya, en uzun vize veren Schengen ülkeleri arasında yer almaktadır. Fransa. Fransa Konsolosluğu Türk vatandaşlarının en sık vize başvurusunda bulunduğu konsolosluktur.
Kişinin Tek Tip Schengen Vizesi aldıktan sonra seyahat edebileceği ülkeler şunlardır: AVUSTURYA, BELÇİKA, ÇEK CUMHURİYETİ, HIRVATİSTAN, DANİMARKA, ESTONYA, FİNLANDİYA, FRANSA, ALMANYA, YUNANİSTAN, MACARİSTAN, İZLANDA, İTALYA, LETONYA, LİTVANYA, LÜKSEMBURG, MALTA, HOLLANDA, NORVEÇ, POLONYA, PORTEKİZ, SLOVAKYA, SLOVENYA, ...
Vergi Borcu Olanlara Konsolosluk Vize Verir mi? Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki konsolosluklar maliye polisi gibi çalışan kurumlar değildir. Yani adli sicil durumunuz dışında standart borç geçmişinizle direkt olarak ilgilenmezler veya borçlarınız vize için ayrıca bir engel teşkil etmez.
Vize başvurları için vadesiz banka hesaplarının kullanılması gerekir. Banka hesabında bulunan altın ve döviz hesapları ek gelir belgeleri olarak sunulabilir.
Sadece yasal veliniz ve 1. dereceden akrabalarınız size sponsor olabilir. Birinci dereceden akrabalar; anne, baba, eş ve çocuklarınızı kapsar. Birinci dereceden akrabanın var olmadığı durumlarda, gerekli belgelerle beraber yasal velinizi sponsor olarak gösterebilirsiniz.
İsveç pahalı bir ülke. Özellikle kısıtlı bir bütçeye sahipseniz çok pahalı bir ülke. Gençler ziyaret etmek isterlerse hosteller var, hostellerde kalabilirler. Aynı zamanda İnterrail bileti alarak çok uygun fiyata trenleri kullanabilirler.
İsveç'e çalışmak için nasıl gidilir? Çalışmak için İsveç'e gitmek istiyorsanız çalışma izni başvurusu yapmanız gerekir. İsveç'e turist vizesiyle giderek çalışmak mümkün değildir. Çalışma izni başvurusu, online olarak veya başvuru formunu büyükelçilik ve konsolosluklara ileterek yapılabilir.
İsveç'te resmi dil olarak İsveççe konuşulur. Ayrıca ülkenin büyük bir bölümünde Fince ve İngilizce de aktif bir şekilde konuşulmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri