İsviçre denilince akla ilk gelen şey dünyaca ünlü yüksek kalite çikolatalarıdır. Ülkede yaklaşık olarak yıllık, 18 İsviçre çikolatası şirketinde, 150 bin tondan fazla çikolata üretilir. Bir başka İsviçre hakkında bilgi ise İsviçre nüfusunun, aynı zamanda dünyada en çok çikolata tüketen toplum olmasıdır.
İsviçre denince akla ilk gelen şeyler karlı zirveleri ile Alp Dağları, çikolata ve bankalar. Ülkeyi bisikletle gezdikten sonra ise İsviçre denince aklınıza sadece bir tek şey gelecek: bisikletliler için bir cenneti.
Sanayi sektöründe saat endüstrisi (Swatch Group) ve Makine üretimi (ABB, Sulzer) baskın sektörlerdir. İsviçre'de hassas ölçüm araçları üretimi, ilaç sektöründe kullanılan cihazların üretimi (Novartis, Roche), yiyecek üretimi(Nestle) ve biyomedikal sanayi de oldukça ünlüdür.
Aşağıda İsviçre kanunlarına göre evlilik ile ilgili en önemli yasal düzenlemeler ve yükümlülükler yer almaktadır. Sıralama rasgele yapılmış olup bütün bilgileri kapsamamaktadır: Evlilik ancak 18 yaş itibariyle mümkündür: İsviçre`de evlilik yaşı kadınlar ve erkekler için 18`dir.
İlgili 44 soru bulundu
Çoğu İsviçre çikolata markasını diğerlerinden ayıran ilk şey, hammadde seçimidir. Ancak, uzman üreticiler olmadan yeterli olmaz. Uzmanlık ve doğal malzemeleri birleştiren İsviçre, ince ve narin bir tatla dilde eriyen yüksek kaliteli çikolata yaratıyor.
Hristiyanlık, İsviçre'nin hakim dini olup, varlığı Roma dönemine kadar uzanmaktadır. 16. yüzyıldan beri İsviçre geleneksel olarak Katoliklik ve Reformcular olarak ikiye ayrılmıştır.
İsviçre'de yaşam pahalı mı? İsviçre'nin popüler şehirlerinde yaşam, birçok Avrupa şehrine göre daha pahalıdır. Zürih, dünyanın yaşam maliyeti en yüksek 3. şehirdir.
Başlıca İhraç Ürünlerimiz:Altın ve değerli metaller, tekstil-konfeksiyon ürünleri, kara ulaşım araçları, metal ve metal ürünleri, sebze-meyve, makine ve aletler.
İsviçre Peynirleri (1 kg): 20-25 CHF. Şarap (1 şişe): 5.00-15.00CHF ( tabi ki daha da pahalıları var) Bira: 1.70 CHF. Su(1.5 litre): 1.20 CHF.
IKEA, Scania, Ericsson, Electrolux, H&M ve Hasselblad gibi dünya çapında markalara sahip İsveç; otomotiv, ilaç, kimya ve kereste üretimi gibi konularda da dünyanın en önemli ülkelerinden biri.
İsviçreliler (Almanca: die Schweizer, Fransızca: les Suisses, İtalyanca: gli Svizzeri, Romanşça: ils Svizzers), İsviçre'nin vatandaşları veya yerlilerine verilen addır.
Fransızca (Confédération suisse), İtalyanca (Confederazione Svizzera) ve Romanşça (Confederaziun svizra) resmî adları "İsviçre Konfederasyonu" olarak çevrilirken; Almanca resmî ad olan Schweizerische Eidgenossenschaft, "İsviçre Ant Kardeşliği" ya da "İsviçre Sözleşme Ülkesi" anlamına gelmektedir.
İsviçre'nin dört adet resmî dili vardır. Bunlar Almanca, Fransızca, İtalyanca ve Romanşçadır. Yalnızca üç dil federal yönetimde eşit konumdadır: Almanca, Fransızca, İtalyanca.
Yüksek yaşam kalitesi
İsviçre, günümüzde kişi başına düşen milli gelirin en yüksek olduğu ülkelerden biridir. Bunda dünyanın en zengin ve istikrarlı ekonomisine sahip olmasının payı büyüktür.
Şu anda saat başına 12,00 euro olan bu ücret, 2024 yılında saat başına 12,41 euro'ya 2025 yılında ise saat başına 13,83 euro'ya yükselecektir. Her eyalette farklılık gösterse de ABD'de ortalama asgari ücret 1550 dolardır. İsviçre'de yasal bir asgari ücret yoktur.
Yeni yasaya göre, haftalık 40 saat çalışma baz alındığında aylık asgari ücret 4 bin 100 İsviçre frangı (33 bin 880 TL) olacak.
İsviçre'de uzun dönemde yoksulluk oranı
İstatistikte kullanılan veriler dört yıllık süreyi kapsıyor. Buna göre raporda, 2016 yılı verileri baz alınarak ülke genelinde 615 bin kişinin yoksul olduğu kaydediliyor.
Burada da bir konuşma yapan YTB Başkanı Eren şunları kaydetti; “Buradaki Türk topluluğunun yerel makamlarla yakın iş birliği sonucunda 3 yıl gibi kısa bir zamanda caminin inşası gerçekleşti. İsviçre'de böyle bir caminin var olması hem İsviçre hem de Avrupa'daki Türk topluluğu için büyük bir başarıdır” dedi.
Bern, (Almanca: Bern, Fransızca: Berne, Romanşça: Berna, İtalyanca: Berna) İsviçre'nin beşinci büyük şehri ve İsviçre Konfederasyonunun ve Bern kantonunun resmi başkentidir. Bern şehrinin nüfusu 2020 yılı itibari ile 143.043'tür. Çevre yerleşim bölgeleri ile birlikte Bern nüfusu 419.000 kişiye ulaşır.
Şehrin resmi unvanı başkent değil federal şehirdir ve İsviçre'nin teknik olarak başkenti yoktur, ancak 1848'den beri Bern, Federal Parlamento'nun ve hükümetin merkezi olmuştur ve bu yüzden de fiili başkenttir. 101 metre yüksekliğindeki katedralin ucu şehrin en yüksek noktasıdır.
Ülkede aynı zamanda İngilizce giderek daha fazla popüler olurken yaklaşık %60 İsviçre nüfusu tarafından yeterli seviyede konuşulmaktadır.
İsviçre Şehirleri
26 kantondan meydana gelen İsviçre'de toplam 143 adet şehir bulunmaktadır. Bu 143 şehir arasında öne çıkanlar ise şu şekildedir: Bern. Zürih.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri