Şartları Yerine Getirin: İsviçre vatandaşlığına başvurmadan önce, bazı şartları yerine getirmeniz gerekir. Bunlar arasında ise İsviçre'de en az 12 yıl ikamet etmek, İsviçre'de çalışıyor olmak, İsviçre kültürüne aşina olmak ve ülkenin dilini öğrenmek gibi kriterler bulunur.
İsviçre Vatandaşlığı Başvurusu
Yabancı uyruklu bir vatandaş, şayet İsviçre'de 10 yıl ve üzeri bir süreyle ikamet etmişse, vatandaşlık hakkı için başvuru yapabilmektedir. Ayrıca vatandaşlık için başvuran bireylerin dil yeterliliği olması önemli bir unsurdur.
İsviçre Vatandaşlık Ücreti Ne Kadardır? İsviçre vatandaşlık ücreti, sıradan vatandaşlık başvuruları için belediyeler üzerinden kişi başı 500- 1000 İsviçre frangı, kantonlar üzerinden kişi başı 2.000 İsviçre frangı olarak belirlenmiştir.
İNGİLTERE. Birleşik Krallık vatandaşı olmak isteyen adayların, geçmiş taramasından geçmesi, İngilizce dil sınavlarından yeterli puan alması ve başvuru esnasından en az beş yıldır ülkede ikamet etmesi gerekiyor. Birleşik Krallığı vatandaşı olmak dünyadaki en pahalı ve zorlu vatandaşlık işlemleri arasında yer alıyor.
İlgili 41 soru bulundu
Klasik vatandaşlık: İsviçre'de 10 yıl yaşamış, sürekli oturum iznine (C tipi) sahip olan yabancılar vatandaşlık alabilirler. 10 yıllık sürenin 3 yılı, vatandaşlık başvurusundan önceki 5 yıl içinde olmalıdır. Hızlandırılmış vatandaşlık: Evlilik yoluyla vatandaşlık almak da bu seçenektedir.
Çoğu AB ve EFTA ülke vatandaşları eğer 1 yıldan daha fazla İsviçre'de çalıştıklarını (İş sözleşmesi, Arbeitsvertrag|contrat de travail) kanıtlarsa bu oturum iznini alma hakkı kazanırlar. Bu oturum izni AB ve EFTA ülke vatandaşları icin 5 yıllığına verilir. Diğer ülke vatandaşları için iznin geçerlilik süresi 1 yıldır.
Dışişleri Bakanlığı Aralık 2008 tarihinden itibaren Schengen sahasına dahil olan İsviçre, diğer ülkelerde ikamet eden vatandaşlarımıza sınırda vize alma imkanını tanımamaktadır. Bu nedenle, İsviçre'ye seyahat edecek vatandaşlarımızın, ikamet ettikleri ülkedeki İsviçre'nin temsilciliğinden vize almaları gerekmektedir.
İsviçre'ye Seyahat Edecek Türk Vatandaşlarının Dikkatine / T.C. Dışişleri Bakanlığı Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise, 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
Türk vatandaşlığının kazanılmasına ilişkin esaslar, 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu'nda (TVK) düzenlenmiştir. Bu Kanun uyarınca Türkiye'de kesintisiz olarak en az beş yıl ikamet eden yabancı uyruklu kişiler, mevzuatta aranan diğer koşulları da yerine getirmeleri halinde Türk vatandaşlığı alabilmektedir.
Bu kanunlar, bir kişinin aynı anda birden fazla ülkenin vatandaşlık gereklerini karşılayabileceği durumlar yaratabilir. Bu durum, bir ülkenin veya diğerinin çok vatandaşlık ile ilgili yasalarının olmaması durumunda, kişinin birden fazla vatandaşlığa sahip olmasına izin vermektedir.
Entegrasyon kursunu tamamladıysanız, yedi yıl sonra Alman vatandaşlığı alabilirsiniz. Çok iyi bir şekilde ülkeye uyum sağladıysanız, örneğin çok iyi Almanca konuşabiliyorsanız veya uzun yıllardır Almanya'da gönüllü işlerde çalıştıysanız, sadece altı yıl sonra vatandaşlığa geçebilirsiniz.
İsviçre L Oturma İzni
1 yıl geçerliliği vardır ve bu geçerlilik sonrasında 12 ay daha uzatılabilen bir biyometrik kart olma özelliğini taşır.
Evlilik ancak 18 yaş itibariyle mümkündür: İsviçre`de evlilik yaşı kadınlar ve erkekler için 18`dir. Her iki tarafın da ancak 18 yaşını doldurmasının ardından evlilik gerçekleşebilir. Her kadın ve erkek eşini özgürce seçebilir, hiç kimse evliliğe zorlanamaz: Evlilik taraflar arasındaki özgür iradeye dayanmaktadır.
İsviçre Vizesi Almak Zor mu? İsviçre vizesi almak,İsviçre vize uyum şartlarının yerine getirilmesi halinde alınması zor değildir. Tüm dünya ülkelerinin önceliklerine göre koşullarını oluşturduğu vize uyum şartları başvuru sahibi hakkında dataylı bilgi alınabilmesi için hazırlanmıştır.
C Oturum İzni (Yerleşim İzni): C Oturum İzni ile İsviçre'ye daimi olarak yerleşebilirsiniz. Süresiz olarak yenilenebilen bu yerleşim iznine başvurabilmek için genellikle İsviçre'de 10 yıl boyunca ikamet etmiş olmak gerekir. ABD ve Kanada vatandaşları için bu süre 5 yıldır.
İsviçre seyahati yapacak olanların vize başvurusu yapmadan önce banka hesaplarından en az 6000 TL ile 7000 TL gibi mevduatları bulunması gerekmektedir. 2022 İsviçre vize ücretleri kısa süreli 80 Euro 6-12 yaşa kadar 40 Euro ve 0-6 yaş çocuklar ücretsizdir.
Günümüzde İsviçre'deki çoğu firma bu durumun farkında. Bu sebeple birçok işverenin işe alımlarda şart koştuğu şeylerden biri de İngilizce diline hakimiyet. İşte bu sebeplerden dolayı rahatlıkla, İsviçre'de çalışmak için İngilizce bilmek şart, diyebiliriz.
Bu oylama sonucunda İsviçre'de saatlik asgari ücret 23 İsviçre frangına (yaklaşık 206 TL), aylık asgari ücret de 4 bin İsviçre frangına (yaklaşık 36 bin TL) yükseltildi. 2022 yılı için yapılan basın açıklamasında ise, geçtiğimiz sene açıklanan ücretlere yüzde 2,8 zam uygulandı.
İsviçre'ye iltica etmek isteyen kişi İsviçre sınır kapılarında veya bulunduğu ülkede İsviçre'ye iltica başvurusunda bulunabilir. İsviçre'de iltica başvurusunu incelemeye ve bu konuda karar vermeye yetkili Kurum (Staatssekretariat für Migration) kısa adı SEM olan İsviçre Göç Sekreterliği'dir.
İsviçre Vize İstiyor Mu? İsviçre'ye seyahat edecek olan Türk vatandaşlarından Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahiplerinin vize başvurusunda bulunmaları gerekirken Hizmet (Gri), Hususi (Yeşil) ve Diplomatik (Siyah) pasaport hamilleri 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak kaydıyla vizeden muaftır.
İsveç'te 5 yıl yaşamış olmak şartı aranmaktadır. Ancak 2 yıl süresince İsveç vatandaşıyla yaşadıktan sonra İsveç'te 3 yıl süresince yaşadıktan sonra vatandaşlık başvurusu yapılabilir.
İsviçre'ye yerleşmek isteyen kişilerin eğitim, çalışma ve aile birleşimi gibi yerleşme seçenekleri bulunmaktadır. Türkiye'den İsviçre'ye yerleşmek isteyen kişiler İsviçre ulusal vize başvurularını, %98,3 ile son 4 yılın en yüksek İsviçre vizesi onay skoruna sahip Vizem.net danışmanları ile birlikte yapabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri