İsviçre Vizesi Almak Zor mu? İsviçre vizesi almak,İsviçre vize uyum şartlarının yerine getirilmesi halinde alınması zor değildir. Tüm dünya ülkelerinin önceliklerine göre koşullarını oluşturduğu vize uyum şartları başvuru sahibi hakkında dataylı bilgi alınabilmesi için hazırlanmıştır.
Banka Hesap Dökümü:
Hesap dökümü, son 3 aylık hareketleri göstermelidir. Hesapta bulunması gereken miktar, İsviçre'de kalınacak süre boyunca gün başına 100 İsviçre Frank'ı olmalıdır.
Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise, 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
İsviçre Vizesi Kaç Günde Çıkar? İsviçre C tipi Schengen vizesine yönelik gerçekleştirilen başvurular genellikle 5 ve 7 iş günü arasında sonuçlandırılır. İsviçre D tipi vize başvurusunun sonuçlandırılması ise daha uzun sürebilir. Yaklaşık 15 iş günü içerisinde İsviçre D tipi vize başvurunun sonucunu öğrenebilirsin.
7. İSVİÇRE
İsviçre vatandaşı olmak için, adayın 10 yıldır ülkede ikamet olması ve C tipi bir çalışma iznine sahip olması gerekiyor. C tipi çalışma izni yabancılara ülkede oturum ve çalışma hakkı tanıyor.
İlgili 32 soru bulundu
Dışişleri Bakanlığı Aralık 2008 tarihinden itibaren Schengen sahasına dahil olan İsviçre, diğer ülkelerde ikamet eden vatandaşlarımıza sınırda vize alma imkanını tanımamaktadır. Bu nedenle, İsviçre'ye seyahat edecek vatandaşlarımızın, ikamet ettikleri ülkedeki İsviçre'nin temsilciliğinden vize almaları gerekmektedir.
Evet, İsviçre vizesi almak, bir Yunanistan vizesi veya Fransa vizesine göre daha zor olabilir ancak bu durum İsviçre vizesinin çok zor alınan vize olduğu anlamına gelmemelidir. İsviçre vize alımını zorlaştıran unsurlar genel anlamda vize başvuru sahibinin durumu ile alakalıdır.
7. Belçika, Çek Cumhuriyeti, Yeni Zelanda, ABD, Norveç, İsviçre: 186 ülkeye vizesiz seyahat imkanı sunuyor. 8. Avustralya, Kanada, Yunanistan ve Malta: 185 ülkeye vizesiz seyahat imkanı sunuyor.
İsviçre'de çalışma iznine sahip olmak için İsviçre çalışma vizesi alman gerekiyor. İsviçre'de çalışma izni almadan önce, kendi pozisyonuna uygun bir iş ilanı bulmalısın. İsviçre'de çalışma izni için başvurduğun işe alınman, yani bir iş yerinde çalışan olarak kabul edilmen şart.
İsviçre Schengen bölgesinde bulunan bir ülke olduğu için Umuma Mahsus pasaport sahiplerinin geçerli bir Schengen vizesi bulunmuyorsa 90 günü aşmayan kısa süreli ziyaretleri için İsviçre Schengen vizesine başvurmaları gerekmektedir.
Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Macaristan, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan. AB'ye üye olmayan İsviçre, İzlanda, Norveç ve Lichtenstein da Schengen bölgesine dahildir.
Vize Nasıl Alınır? Seyahat etmek istediğiniz ülkenin büyükelçiliklerine ya da konsolosluklarına, vize başvuru merkezlerine, havalimanında ve sınır kapılarında konumlandırılan resmi gişelere müracaat ederek, vize başvurunuzu oluşturabilirsiniz. Bazı ülkeler için internet üzerinden çevrimiçi başvuru da yapabilirsiniz.
Almanya, Avusturya, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Estonya, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Litvanya, Polonya, Yunanistan, Belçika, Finlandiya, Malta, Slovakya, Slovenya, Lüksemburg, Fransa da en kolay vize veren ülkeler 2022 listesinde yer almaktadır.
İsviçre seyahati yapacak olanların vize başvurusu yapmadan önce banka hesaplarından en az 6000 TL ile 7000 TL gibi mevduatları bulunması gerekmektedir. 2022 İsviçre vize ücretleri kısa süreli 80 Euro 6-12 yaşa kadar 40 Euro ve 0-6 yaş çocuklar ücretsizdir.
Temmuz ve ağustos aylarında hava sıcaklığı yüksek olmasına rağmen İsviçre'de yoğun yağış görülür. Bu nedenle, kültürel bir gezi planlıyorsanız en uygun zamanlar eylül ve ekim aylarıdır. Kış tatili ve kayak yapmak içinse en ideal dönem ocak ve şubat aylarıdır.
C Oturum İzni (Yerleşim İzni): C Oturum İzni ile İsviçre'ye daimi olarak yerleşebilirsiniz. Süresiz olarak yenilenebilen bu yerleşim iznine başvurabilmek için genellikle İsviçre'de 10 yıl boyunca ikamet etmiş olmak gerekir. ABD ve Kanada vatandaşları için bu süre 5 yıldır.
Çoğu AB ve EFTA ülke vatandaşları eğer 1 yıldan daha fazla İsviçre'de çalıştıklarını (İş sözleşmesi, Arbeitsvertrag|contrat de travail) kanıtlarsa bu oturum iznini alma hakkı kazanırlar. Bu oturum izni AB ve EFTA ülke vatandaşları icin 5 yıllığına verilir. Diğer ülke vatandaşları için iznin geçerlilik süresi 1 yıldır.
İsviçre G Oturma İzni
İsviçre G oturma izniyle, İsviçre çalışma vizesi sahibi olarak ülkede bir işe girilebilir fakat kişinin haftada en az 1 kez kendi ülkesine dönmesi gereklidir.
OECD yani Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü verilerine göre İsviçre, haftada ortalama olarak 35.2 saatlik çalışma süresi ile dünyada en az çalışma saatlerine sahip birkaç ülkeden biridir.
İsviçre'de Türk vatandaşları en çok gıda, inşaat, emlak, ambalaj, takı ve mücevherat ile telekomünikasyon gibi sektörlerde çalışmaktadır.
Başka ülkelerle kıyaslandığında İsviçre'de daha az işsiz vardır. Buna rağmen iş arayanlarda aranan özellikler fazladır. Almanca veya Fransızca bilinmesi hemen hemen her işyeri için önemli bir ön koşuldur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri