Etkileyici görünüm için en kolay ve en hızlı yol! Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları'nı, birçok tatlıda kullanabileceğiniz gibi ısıya dayanıklılığı sayesinde fırında hazırlanan kek, muffin ve kurabiye gibi tariflerinizde de güvenle kullanabilirsiniz.
İsviçre'de çikolata üreticisi Barry Callebaut, sıcağa dayanıklı çikolata geliştirdiğini açıkladı. Barry Callebaut, ürettiği çikolatanın 38 santigrat derecede erimediğini söylüyor. Normalde çikolata 34 derecede eriyor. Bu ürünün, Orta Doğu, Afrika ve Asya pazarları için üretildiği belirtiliyor.
Kuvertür çikolata yenir mi diye aklınızda soru işaretleri oluştuysa; cevabı evet. Bu haliyle de çikolatayı afiyetle yiyebilirsiniz.
Yoğun bitter çikolata tadı ile dengeli aromalar sunar ve ısıya dayanıklı yapısıyla kullanım kolaylığı sağlar.
Evet, kuvertür çikolata da diğer çikolata türleri gibi tüketilebiliyor. Ancak diğer çikolata türleri profesyonel kullanımlar için fazla uygun olmadığından, kuvertür çikolata daha çok tüketim için değil, profesyonel kullanımlar için tercih ediliyor.
İlgili 18 soru bulundu
Konfiseri, pasta ve keklerin kaplamasında kullanılır. Ürün benmari usulüyle, (derin bir kalıba koyulan ürün sıcak su dolu kaba oturtularak) eritilmelidir. Sıcağın ürüne temas etmemesine özen gösterilmeli ayrıca ürünün birkaç kez ısıtılmasından kaçınılmalıdır.
Chocovic Sütlü Konfiseri Çikolata Konfiseri, pasta ile keklerin kaplamasında, Dolgu yapmak için, Kalıp döküm ve Dekor amaçlı olarak kullanılır. Kuvertüre göre yağ oranı biraz daha fazladır. Çabuk donması nedeniyle bu çikolata daha çok kaplamalarda ve dekorlarda kullanılır.
Çikolatayı ideal olarak muhafaza etme sıcaklığı ise; 18C olarak belirleniyor. Buzdolabında saklanan çikolata, şekerlenebilir, "oksitlenebilir" ve buzdolabındaki diğer besinlerin kokuların geçişine neden olarak tadında bozulmalara neden olabilir.
Ani Sıcaklık Değişimleri
Nitekim çikolatanın bileşimindeki kakao yağı, süt ve şeker, ani sıcaklık değişimlerine karşı çok duyarlıdır. Özellikle kakao yağı bu değişimlerden çok fazla zarar görür.
Katı maddenin ısı alarak sıvı hâle gelmesine erime denir. Erime ve donma birbirinin tersidir. Katı hâldeki çikolatayı ısı etkisi ile eritip kalıplara döktüğümüzde çikolata ısı kaybeder, donar ve tekrar katı hâle gelir.
Öncelikle bir miktar sütü tencere içinde ısıtmanız gerekir. Isınmış durumdaki süte kuvertür çikolata eklenerek belirli ısıda bir süre karıştırılır.
Kuvertür çikolata; pasta, kek ya da şekerleme yapımından profesyoneller tarafından sıklıkla kullanılan bir çikolata türüdür.
Özellikle 16 derecenin altında saklanması gerekir ve kuvertür çikolata yüksek sıcaklıkta yağını saldığı için kolayca bozulur. Çikolatanın bozulmasını engellemek için serin bir ortamda saklanması ve sıcak yaz günlerinde buzdolabında kaldırılması gerekir.
Sıcak çikolatanın yanında en iyi giden lezzetlerin başında makaron geliyor. Siz de sıcak çikolatanızın yanında bu lezzete hayır diyemeyenlerdensiniz özel tasarlanmış Paris Cafe Kutuda makaron tam size göre! Kutu içerisinde 6 adet vanilyalı, 6 adet frambuazlı, 6 adet muzlu ve 6 adet çikolatalı makaron bulunmaktadır.
Hazırladığınız sıcak çikolatayı servis bardağı içine 1-2 cm aşağıda kalacak şekilde koyun. Üzerine buzdolabında soğumuş kremayı sıkıp, az miktar kakao serpiştirin. Hazırladığınız sıcak çikolatayı servis edebilirsiniz. İsteğe göre krema yerine krem şanti hazırlayıp, sıkabilirsiniz.
Sıcak çikolatalar; toz halinde satılan, sıcak süt ya da su ile hazırlanan içeceklerdir.
Çikolataları Buzdolabında Saklama
Az önce de belirttiğimiz gibi çikolatalar 15-20 derece arasına sahip ortamlarda muhafaza edilmelidir, buzdolabı gibi soğuk ortamlarda saklamanız durumunda çikolatanızın tazeliği ve yapısı bozulacaktır.
Son kullanma tarihi geçmiş çikolata, kişinin sağlığını çoğu zaman tehdit etmez. Çünkü çikolata son derece dayanıklı bir yiyecektir. Tadında herhangi bir değişiklik veya bozulma yoksa tüketilebilir.
Çikolataların bozulduğu iki şekilde anlaşılmaktadır; bunlardan birincisi görüntüsünün değişmesi ikincisi ise koku değişikliğinin olmasıdır. genellikle yağın erimesi ile çikolata yüzeyi beyazlar ama halen tüketilebilir. Çikolatanın üzerinde şekerlemenin oluşması ise, bozulmasının en önemli işaretini oluşturmaktadır.
Çikolatayı uygun bir kaba koyduktan sonra buzdolabında beklet. 24 saat sonra ise derin dondurucuya koy. Bu sayede çikolatayı aniden soğuk bir ortama taşımamış ve ona şok yaşatmamış olursun. Dondurucudan çıkarmak için ise önce çikolatayı buzdolabına koy.
Farklı ek malzemelerle üretildiği için çikolata bozulabilir. İçindeki malzemelere göre her çikolatanın raf ömrü de farklılık gösterir. Genellikle sütlü çikolatalar için raf ömrü 1 yıl, bitter çikolata için 2 yıl olurken kakao içeriği çok yüksek olan dark çikolatalar için bu süre 5 yıla kadar ulaşır.
Raf Ömrü ve Süresi
Sıvı çikolataların ortalama raf ömrü bir haftadır. Sıcaklığın 35 derece üstünde olması durumunda raflarda depolanan katı çikolataların hepsi azami 1 ay süre raflarda kalmalıdır.
Yulaf ezmesi, hurma, kakao ve ceviz kullanarak hem lezzetli hem de sağlıklı kakaolu toplar hazırlayarak çikolata krizlerinizi yatıştırabilirsiniz. Keçiboynuzu pekmezi, çikolata tadına en yakın lezzetlerden biridir. Keçiboynuzu pekmezini kalıplara döküp donmasını sağlayarak çikolata görünümünde tabletler hazırlayın.
Konfiseri, pasta ile keklerin kaplamasında kullanılır. Kuvertüre göre yağ oranı biraz daha fazladır. Çabuk donması nedeniyle bu çikolata daha çok kaplamalarda ve dekorlarda kullanılır. Kuvertürde olduğu gibi konfiseri çikolatanın da bitter, fildişi ve frambuaz gibi çeşitleri vardır.
Eritmek İçin Tercih Edilen Çikolatam
Lindt çikolatasının tadı kolayca piyasadaki en iyilerden biridir ve onu Godiva yakından takip eder. Ghirardelli eritme gofretleri kolayca erir ve uzun süre erimiş halde kalır. Uzun bir süre! Ayrıca, eritilmiş pazardaysanız Beyaz çikolata, Ghirardelli'nin kusursuz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri