Bu koyda bakkal yok, wc yok, duş yok kısaca tedbirli gidilmesi lazım. Temel ihtiyaçlarınızı yanınızda götürüp suyun tadını çıkartıp gidebilirsiniz.
Arkadaslar italyan koyuna giris ücretsizdir.
Yerel halk tarafından bu koya içerisinde bulunan bir kaleden dolayı “Kale Koyu” deniyor. İtalyan Koyu denmesinde ki sebep de Kurtuluş Savaşı'nda İtalyanların koya çıkartma yapmasından kaynaklanıyor.
36 yıl önce kaderine terk edilen Diyarbakır'daki İtalyan köyü, artık bir hayalet köy. Modern köyden geriye prefabrik yapıların iskeletleri kaldı.
İlgili 32 soru bulundu
Günübirlikçiler için bir kaçış noktası hâline gelen Sarımsaklı Plajı'nda yalnızca çadır kampı kurulabiliyor. Çadırınızla bölgeye geldiğinizde plajın dip ve kalabalık olmayan bölümlerini seçerek burada konaklayabilirsiniz.
İki denize de kıyısı olan Balıkesir kıyı turizmi, tarih ve kültür turizmi, termal turizm ve eko-turizm bakımından pek çok potansiyeli barındırmaktadır. 290,5 km'lik kıyı bandının 115,5 km'si Ege Denizi'nde, 175 km'si Marmara Denizi'ndedir.
Keşan ilçesine bağlı bir köy olan Erikli Köyü'ne 2,5 kilometrelik mesafede bulunan Erikli Plajı, Saros Körfezi'nde bulunan, mavi bayraklı bir plajdır. Erikli Sahili, Trakya'da bulunan Ege Denizi sahil şeritlerindendir.
Edirne'nin Saros Körfezi'ndeki 'saklı cennet' olarak bilinen İtalyan Koyu, tatilcilerin geride bıraktığı atıklarla çöplüğü döndü.
Mecidiye Sahil, Keşan'a bağlı Mecidiye'de bulunmaktadır. Ücretsiz bir plaj alanına sahip olan Mecidiye Sahil çevresinde; restoran, büfe, market ve konaklama tesisleri hizmet vermektedir.
İtalyanlar (İtalyanca: italiani), anayurtları İtalya ve çevre bölgelerde yaşayan bir Romen halkıdır.
İtalya'da çoğu Hristiyan, merkezi Roma şehrinde olan Katolik Kilisesi'ne bağlı. Eurobarometer anketine göre İtalya sakinlerinin %76'sı Hristiyan, %14'ü ateist veya agnostik, %7'si ise diğer dinlere bağlı ve cevap vermeyenler.
Ege Denizi'nin kuzeydoğusunda yer alan Saros Körfezi'ni, güney ve doğusundan Çanakkale ilinin Gelibolu ve Eceabat ilçeleri, kuzeyini ise Edirne ilinin Keşan ve Enez ilçeleri çevreler. Körfezin Gelibolu yarımadası tarafında olan güney bölgeleri yerleşime olanak vermez.
Edirne'de yer alan başlıca plajlar arasında Erikli Plajı, Yayla Plajı, Mecidiye Plajı, Gökçetepe Plajı, Sultaniçe Plajı ve Sazlıdere Plajı bulunmaktadır. Keşan ilçesinde yer alan Erikli Plajı, şehir merkezinin 150 kilometre uzağında bulunmaktadır.
Cennet koyu plajı Akdeniz ve Ege bölgelerinin tam kesim noktasında yer alır. Bu koy, Bodrum'a giden hemen herkesin mutlaka uğradığı bir tatil bölgesidir. Bu güzel koyda denize girebilir, tekne turuna katılabilir, aile ve arkadaşlarınızla unutulmayacak anlar yaşayabilirsiniz.
Cennet Koyu Plajı, adı gibi huzur veren cennetten bir köşedir. Tertemiz kumsalı, turkuaz mavisi berrak denizi, eşsiz doğası ve göz alıcı güzelliği ile Cennet Koyu, harika bir deneyim yaşayabileceğiniz yerlerden biridir. Doğa tutkunlarının tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek Bodrum'un en güzel koylarından biridir.
Mersin'de dağların arasında yer alan Kisecik Kanyonu, içilebilir tertemiz suyu ve doğası ile tam bir cazibe merkezi. Saklı cennet olarak da adlandırılan kanyonda, su kirlenmesin diye ulaşım sal ile yapılıyor.
Eriklinin denizi normal deniz sıcaklığına göre sıcak bir denidir. Bu nedenle özellikle çocuklu ailelerin çok sık tercih ettiği bir yer olmaktadır.
Girişte soyunma kabini ve duş yeri olarak gösterdikleri yer belediyeye ait ve ekstra ücretli.
Erikli, Edirne ilinin Keşan ilçesinde yer alan bir köydür. Doğa harikası bu köy, İbrice Limanı'nın yaklaşık 6 kilometre batısında yer alan doğal kumuyla ve de akvaryum gibi berrak olan deniziyle meşhurdur.
Bu bölgenin Antik Çağdaki adı MYSİA`dır. İlin, adını nereden aldığı hakkında değişik rivayetler vardır. Bir rivayette Paleo Kastro (Eski Hisar), bir başka söylentiye göre Bal-ı Kesr (Balı çok), bir başka rivayette ise Pers Devlet adamı Balı-Kisra`nın adından, yada Balak-Hisar veya Balık-Hisar`dan geldiği söylenir...
Marsa Alam gerçekten büyüleyici bir cennet! Muhteşem mercan resiflerini ile ve dünyanın en sıcak denizi ile meşhur.
İlçe nüfuslarını da açıklayan Binici şu bilgileri verdi: "Balıkesir'in ilçelerine geldiğimizde en büyük ilçesi 176 bin 377 nüfusla Karesi ilçesi, 2. sırada 175 bin 017 ile Altıeylül, 3. sırada 149 bin 469 ile Bandırma, 4. sırada 144 bin 995 ile Edremit, 5. sırada 72 bin 927 ile Gönen, 6. sırada 68 bin 457 kişi ile ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri