Egzotik meyve grubumuz ananas, mangosten, kivi, gold kivi, pitahaya, kumkuat, granadilla, Hindistan cevizi, taze Hindistan cevizi, karambola, çarkıfelek, liçi, lime, rambutan, pomelo, demirhindi ve nicesinden oluşuyor.
Uzak Doğu'dan Güney Amerika'ya kadar uzanan coğrafyada, sıcak iklim sayesinde bizlerin pek de bilmediği çeşitli egzotik meyveler yetişiyor. Peki egzotik meyve ne demek? Tropikal iklimde yetişen meyvelere tropikal meyve veya egzotik meyve denilmektedir.
Kurumun 2019 verilerine göre Mersin'de 110 dekarlık alanda ejder meyvesi üretimi yapılıyor. Kivi, Türkiye'ye ilk gelen tropikal meyvelerden. Mersin'de de uzun süredir üretiliyor.
İlgili 36 soru bulundu
Eski Mısırlılar ta- rafından dünyanın ilk meyvesi olarak kabul edilen nar, sahip olduğu eşsiz özellikleri ne- deniyle zeytin ve üzüm gibi uygarlığımıza yön veren bir meyve olduğu kabul ediliyor.
Güneydoğu Asya: Güneydoğu Asya, birçok tropikal meyvenin doğal yetişme alanıdır. Bu bölgede mango, durian, mangosteen, rambutan, lychee ve daha birçok tropikal meyve bulunur. Hindistan: Hindistan, tropikal meyveler için uygun bir iklim sunar. Papaya, guava, jackfruit ve banana gibi meyveler Hindistan'da yetişir.
Dünyanın en pahalı meyvesi olarak bilinen Yubari Kral Kavununun fiyatı arabalarla yarışıyor. Yubari Kral Kavunu, dünyanın en pahalı meyvelerinden biri olarak biliniyor. Bu kavun, Yubari'deki seralarda yetiştirilen bir kavun çeşididir.
Avokadonun faydaları
Avokado yüksek besin değeri ile birçok yemekte kullanılan tropikal bir meyvedir.
Şu an bilinen "en yüksek antioksidan" içerikAraştırmalar, Açai meyvesinin"ORAC değerinin (Oxygen Radical Absorbance Capacity- Serbest Radikalleri Emme Kapasitesi)"kırmızı üzümden 33 kat, üzümdekinden 10 kat, yaban mersininden ise 2 kat fazla olduğunu göstermektedir.
Dünyanın en çok tüketilen meyvesi: Elma.
Jak meyvesi; 1,20 metre çapı ve 50 kiloya çıkabilen ağırlığı ile ağaçta yetişen en büyük meyve unvanına sahip. Bu meyvenin ağırlığı ve boyu bakımında adeta bir karpuz büyüklüğünde olduğunu söyleyebiliriz.
Faydaları: İçerdiği demir minerali sayesinde vücutta hemoglobin oluşumuna yardımcı olur. Bol miktarda potasyum, protein, karbonhidrat, niacin, demir, kalsiyum, fosfor, C vitamini içerir. Kemik ve diş yapısını güçlendirir. Göz bozukluklarına iyi gelir.
Karpuz, sıcak ve ılıman iklimde yetişir.
Dünyada kurutulmuş meyvelerin üretim, pazarlama ve tüketim sektöründe, hurma, kuru üzüm, kuru kayısı, kuru erik, kuru elma, tropikal kuru meyvelerin yoğun şekilde yer aldığı görülmektedir.
Anavatanı Çin olsa da ülkemizde Güney ve Batı Anadolu'da yetiştirilmektedir. Çin'de 'Hayatın meyvesi' 'Ölümsüzlük meyvesi olarak ülkemizde innabi, ünnap ve çiğde adı ile bilinmektedir'' dedi.
Dünyanın dört bir yanına dağılan gizemli Şeytan Meyveleri, yiyicilerine kalıcı insanüstü güçler bahşedip karşılığında yüzebilme yeteneğini kaybettiren kendine özgü meyvelerdir. Tek bir önemli istisna dışında, bir kişi yalnızca tek bir şeytan meyvesinin güçlerini elde edebilir ve hayatta kalabilir.
Logia, üç şeytan meyvesi türünden biridir. Bu türün karakteristik özelliği kullanıcısına bir doğal elemente veya bir doğa gücüne dönüşme gücü vermesidir. Logia şeytan meyveleri tüm şeytan meyvesi türleri içinde en güçlüsü ve nadir bulunanı olarak kabul edilir (Zoan alt türü olan Efsanevi Zoan dışında).
Ayrıca; Sarı elma, Sarı incir, Sarı karpuz, Ananas, Sarı armut, Nektarin, Trabzon hurması, Cape bektaşi üzümü, Altın kivi, Kavun, kayısı gibi meyveler de vitamin ve mineral bakımından zengindir.
Tadı erik ve kavuna benzer mangonun birçok çeşidi vardır. Mango protein, doymuş yağ, kalsiyum, fosfor, demir, çinko, potasyum, magnezyum, asitler ve A B vitaminleri bakımından oldukça zengin bir meyvedir aynı zamanda tokluk hissi vermesiyle fazla kilolardan da mango sayesinde kurtulabilirsiniz.
Yaban mersini, böğürtlen, karadut, frenk üzümü ve erik gibi mor meyveler ile ahududu ve gojiberi kırmızı meyvelerin içeriğinde bulunan polifenoller, vitaminler , mineraller ve antioksidanlar ile sağlığımıza çok ciddi katkılar sağlamakta ve yaşlanma ve yıpranmaya karşı da önemli ölçüde destek olmaktadır.
Düryan, Güneydoğu Asya ülkelerinde 'meyvelerin kralı' olarak adlandırılırken, bazı bölgelerde 'cennet ve cehennem meyvesi' olarak da biliniyor. Düryan, Güneydoğu Asya ülkelerinde 'meyvelerin kralı' olarak adlandırılırken, bazı bölgelerde 'cennet ve cehennem meyvesi' olarak da biliniyor.
Durian. Güney Asya'da bolca yetiştirilip yenilen hatta bir diğer adı "meyvelerin kralı" olan durian, kocaman bir meyve. Dışında iğneye benzeyen çıkıntıları var, içinde ise bademsi bir yenilebilir kısım.
3 tip Şeytan Meyvesi bulunuyor. Bunlar Logia, Paramecia ve Zoan tipi şeytan meyveleri.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri