İtalya'da yıllık ortalama kişi başına makarna tüketimi yaklaşık 30 kilo kadardır ve dünyada hem üretim hem de tüketim de ilk sırada yer alır.
1- Peynir ve Sos Aşkına: Pizza. Pizza, İtalyan mutfağının en lezzetli ve en bilinen yiyeceğidir. Büyük abi ve ablalarımız pizza için ''Lamborghini ve Ferrari'den daha güzel bir icat'' diye boşuna dememişler.
İtalya, dünyada önemli bir zeytinyağı üretim potansiyeline sahiptir. Salataların, taze meyve ve sebzelerin bolca tüketildiği ülkede şaşırtıcı bir şekilde kızarmış yiyecekler sevilir. Çok az işlenmiş gıdanın kullanıldığı ülkede enginardan patlıcana, peynirden deniz ürünlerine kadar birçok yiyecek kızartılarak tüketilir.
İlgili 24 soru bulundu
Onlara göre İtalyan kahvesi dışındaki tüm kahveler çöp, ki gerçekten hala kokusu ve tadı damağımda. En tuhaf alışlanlıklarından biri daha yumurta kahvaltıda değil akşam yemeğinde yeniyor. Akşam yemeklerini 9'dan önce yemiyorlar, bu konuda çok sayıda zorlanıp aç kaldığım olmuştur.
Akşam Yemeği
Genellikle küçük porsiyonlar halinde mezeler ile açılışlarını yapa İtalyanlar, bunun ardından makarna, pilav veya çorba ile yemeklerine devam ederler. Bundan sonra ise ardından ana yemek olarak etli veya balıklı bir menüye geçerler.
Adeta kahveye bağımlı olan İtalyanlar için kahvenin yanında her şey kahvaltı demek olabilir. Yeme alışkanlıkları bölgelere göre farklılıklar gösterse de genelde ponçik isimli içi kayısı reçelli yiyeceğin öne çıktığı İtalyan kahvaltısında, bisküvi ve pastaneden alınma çeşitli tatlı ve tuzlular bulmak mümkün.
Akşam yemeği için önerilen yiyecek grupları arasında bakliyat, balık ürünleri, sebze yemekleri, beyaz et ve haftada 3'ü geçmeyecek şekilde kırmızı et öneriliyor.
3. Diyelim pizza siparişi verdiniz. İçecek olarak ise soda, kola vs siparişi vermek istiyorsunuz. Bunu sakın yapmayın! Zira İtalya'da pizzanın yanına sadece iki şey sipariş verebilirsiniz: Su ve şarap.
Çok fazla yağ kullanmıyor, yeterince karbonhidrat alıyorlar. İtalyanlar her gün büyük bir akşam yemeği yemiyorlar ancak her Pazar büyük bir aile yemeği yiyorlar. geri kalan günlerde ufak porsiyonlarda hafif yemekleri tercih ediyorlar. Asla soda içmiyor, cips, abur cubur ya da mayonez yemiyorlar.
Dünyanın en sevilen ve en bilinen mutfaklarından biri İtalyan mutfağıdır. Genelde akıllara pizza, makarna ve risotto'yu getirse de aslında çok daha zengin bir yemek kültürüne sahiptir. İtalya'da yemek yendiğinde asla tek bir tabak yemekle sofradan kalkılmaz. En az 2 hatta 3 farklı çeşit tek öğünde servis edilir.
İtalyan yemek kültürü denildiği zaman akla ilk olarak patates, pirinç, hamur işleri, peynir çeşitleri gelir. Bunun yanı sıra sos kültürü de İtalya'da oldukça önemlidir. Kekik, fesleğen, biber, domates, sarımsak, zeytin ve zeytinyağı İtalyan yemekleri ve soslarında sıklıkla kullanılır.
Bir İtalyan erkeği kıskanç bir yapıya sahip değildir.
Güney İtalya'da da taze veya sos olarak domates, biber, zeytin ve zeytinyağı, sarımsak, enginar, ricotta, patlıcan, ançüez, sardalya ve ton balıkları ve kapari yöresel mutfağın temelini oluşturan malzemelerdir. İtalyan mutfağının en çok bilinen ve sevilen yiyeceği ise çeşit çeşit makarna yemekleridir.
Yemeklerden sonra garson size kahve ister misiniz diye sorarsa o tek hüplük espressodur. Yemekten sonra sütlü bir içeceği ancak ve ancak turistler içer. Eğer espresso çok sert geliyorsa espresso lungo için, bizim türk kahve fincanı dolusu kadar geliyor. Kahve çok önemli, aman atlamayalım.
Bu özel geceyi klasik İtalyan lezzetlerinin tadına vararak geçirmek isteyenler ise başlangıçlardan “Fırında patlıcan, mozzarella, domates, brokoli, parmesan halkası” ve “Safran kıtır risotto kek, dana eti yahni ve bezelye ile” gibi lezzetleri tercih edebilirler.
Italya'da bulunduğunuz sürede konaklama, yeme-içme, ulaşım ve kültürel aktiviteler dikkate alındığında aylık yaşam masrafı ortalama 850-900 Euro olmaktadır.
Bir de İtalya'da Siesta zamanlarına dikkat etmenizi öneririz. Özellikle yaz aylarında, güneye indikçe öğlen 13.30'dan 17.30'a kadar süren siesta zamanı kuzeyde 2 saate kadar iner. Zira İtalya'da kuzey çalışan ve zengin, güney ise tembel ve fakir olan kesimdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri