Dünyanın en sevilen ve en bilinen mutfaklarından biri İtalyan mutfağıdır. Genelde akıllara pizza, makarna ve risotto'yu getirse de aslında çok daha zengin bir yemek kültürüne sahiptir. İtalya'da yemek yendiğinde asla tek bir tabak yemekle sofradan kalkılmaz. En az 2 hatta 3 farklı çeşit tek öğünde servis edilir.
Makarna, pizza, risotto, hamur işine dayanan birçok tuzlu ve tatlılar, soslarda ise; balzamik sos, fesleğen sos, domates sos, zeytinyağı her yerde bulabileceğiniz vazgeçilmezleri. E bir de tabi ki İtalyan şarabı ve peyniri! Kahveleri ise onların en özel içeceği. Kahve içmeden neredeyse kimse güne başlamaz diyebilirim.
İtalyanlar ne zaman kahvaltı yapar? En önemli öğünün kahvaltı olmasına rağmen, onlarda asla kahvaltı kültürü yok. Genelde sabahları cappuccino veya latte ile bazen yanında focaccia veya kruvasan ile kahvaltıyı geçiştirip, 12'de öğle yemeklerine otururlar.
İtalyan yemekleri çok sayıda meyve, sebze, sos ve et yemeğini içinde barındıran bir mutfaktır. İtalya'nın kuzeyinde balık, patates, pirinç, mısır, domuz eti ve peynir çeşitleri en çok kullanılan malzemelerdir.
İtalyanlar oglen ne yer? Sabah 7.00: Capuccino ve focaccia veya kruvasan. Öğlen 12.00: Çorba, makarna veya risotti, kızartılmış sebze tabağı, et veya balık türü, ekmek, şarap ardından mutlaka bir çeşit tatlı veya meyve.
İlgili 23 soru bulundu
Adeta kahveye bağımlı olan İtalyanlar için kahvenin yanında her şey kahvaltı demek olabilir. Yeme alışkanlıkları bölgelere göre farklılıklar gösterse de genelde ponçik isimli içi kayısı reçelli yiyeceğin öne çıktığı İtalyan kahvaltısında, bisküvi ve pastaneden alınma çeşitli tatlı ve tuzlular bulmak mümkün.
İtalya'da bir restoranda servis edilen pizza, dilimlenmeden sunulur ve bıçak ve çatal kullanılarak yenir. Ancak gündelik ortamlarda, elde tutularak yenmek üzere dilimler halinde kesilir.
Çok fazla yağ kullanmıyor, yeterince karbonhidrat alıyorlar. İtalyanlar her gün büyük bir akşam yemeği yemiyorlar ancak her Pazar büyük bir aile yemeği yiyorlar. geri kalan günlerde ufak porsiyonlarda hafif yemekleri tercih ediyorlar. Asla soda içmiyor, cips, abur cubur ya da mayonez yemiyorlar.
1- Peynir ve Sos Aşkına: Pizza. Pizza, İtalyan mutfağının en lezzetli ve en bilinen yiyeceğidir. Büyük abi ve ablalarımız pizza için ''Lamborghini ve Ferrari'den daha güzel bir icat'' diye boşuna dememişler.
Yemeklerden sonra garson size kahve ister misiniz diye sorarsa o tek hüplük espressodur. Yemekten sonra sütlü bir içeceği ancak ve ancak turistler içer. Eğer espresso çok sert geliyorsa espresso lungo için, bizim türk kahve fincanı dolusu kadar geliyor. Kahve çok önemli, aman atlamayalım.
Bölgelere hatta şehirlere göre değişiklik gösteren İtalyan mutfağı; kuzeyde balık, patates, mısır ve peynir çeşitleriyle şekillenirken güneye doğru inildikçe zeytin, enginar, patlıcan, kapari, sardalya, ançüez gibi sebze ağırlıklı yöresel tatlarla zenginleşir.
Tüm makarnalar, çatalla yenir*
İtalyan yönteminde, birçoğumuzun bildiği üzere kaşık yan bir şekilde tutulup çatal dik bir şekilde ona değmek suretiyle makarna çatala sarılarak yenir. Çatal sağ elde, kaşık sol elde olur.
İtalyanlar da bu etin düşkünleri arasında yer alıyorlar. Veneto bölgesinde at eti oldukça pahalı. Gurmelerin göz bebeği adeta! Buradaki restoranlarda ince dilimlenmiş füme at eti, parmesan peyniri ve yıllanmış balsamik sirke ile servis ediliyor.
İtalya'da pizza yemek istediğinizde yanında kola veya benzeri gazlı bir içecek söylememelisiniz. İtalyanlar pizza yanında sadece su ve şarap içerler.
Taze Makarna ile Geleneksel Sosları
17. yüzyıldan itibaren Güney İtalya'da makarna mutfağın ana unsuru haline geliyor. Bunun sebebi ise artık her sınıfın tükettiği bir besin haline gelmiş olması. Makarna, aristokratlar için garnitür olarak görülürken, İtalya halkının geri kalanı için ise ana yemekti.
Nüfusu yaklaşık 60 milyon olan İtalya, Avrupa Birliği'nin en kalabalık üçüncü ülkesidir. Başkenti ve en büyük şehri Roma, yüzyıllar boyunca Batı uygarlığının merkezi olmuş, mimaride barok üslûbunun doğuşuna tanıklık etmiş ve eskiden beri Katolik Kilisesi'nin merkezi olmuştur.
Bununla birlikte İtalya birçok önemli buluşun kaynağı olup, Jean pantolon, jakuzi, telefon, gazete gibi gündelik hayatta kullandığımız pek çok eşya İtalyanlar tarafından icat edilmiştir.
İtalya'nın Avrupa'da en düşük obezite oranına sahip olmasının nedenleri var. Onlar dünyanın en sağlıklı toplumları arasında. İtalyanlar lezzetli yemekler yapıyor. Lezzet ve aroma sanatında ustalar.
Özellikle İtalya'nın güneyinde taze balık, domates, enginar, patlıcan ve limonlar sağlıklı diyetin önemli malzemeleridir. Makarna bile al dente biçimde yani domates sosu, sebzeler ve bir damla zeytinyağıyla servis edilir. Tabii ki küçük porsiyonda. Passeggiare yürüyüşe çıkmak demektir.
Bu videolar zaten aralıklı olarak çekiliyor. Bir seferde 10.000 kalori alındığı için bunların yakılması oldukça zor olacağından yeni kalori alımından uzak duruyorlar. Bazı mukbanger'larınsa bağırsaklarında sorun olabiliyor. Bu nedenle yediği kalorinin çok küçük bir kısmını gerçekten alabiliyor.
İtalyanların ananaslı pizza fikrine karşı sert tepki göstermelerinin yanı sıra konuyla ilgili herhangi bir yasak bulunmadığını, bunun İtalyanların katı mutfak kurallarıyla ilgili mizah yapmak amacıyla üçüncü tarafların yaptığı bir nevi şaka olduğunu söyledi.
Italyada Pizza kaç para? Temel seçenek için bir pizzanın fiyatı genellikle 6,00 EUR'dan başlar. Bir pizzanın maliyeti bazen 10,00 €'yu aşabilir ve lüks restoranlarda öğle yemeği ve pizza fiyatları daha da yüksek olacaktır.
İtalyan yemek kültürü denildiği zaman akla ilk olarak patates, pirinç, hamur işleri, peynir çeşitleri gelir. Bunun yanı sıra sos kültürü de İtalya'da oldukça önemlidir. Kekik, fesleğen, biber, domates, sarımsak, zeytin ve zeytinyağı İtalyan yemekleri ve soslarında sıklıkla kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri