Pizza, İtalyan mutfağının en lezzetli ve en bilinen yiyeceğidir. Büyük abi ve ablalarımız pizza için ''Lamborghini ve Ferrari'den daha güzel bir icat'' diye boşuna dememişler.
Bölgelere hatta şehirlere göre değişiklik gösteren İtalyan mutfağı; kuzeyde balık, patates, mısır ve peynir çeşitleriyle şekillenirken güneye doğru inildikçe zeytin, enginar, patlıcan, kapari, sardalya, ançüez gibi sebze ağırlıklı yöresel tatlarla zenginleşir.
Güney İtalya'da da taze veya sos olarak domates, biber, zeytin ve zeytinyağı, sarımsak, enginar, ricotta, patlıcan, ançüez, sardalya ve ton balıkları ve kapari yöresel mutfağın temelini oluşturan malzemelerdir. İtalyan mutfağının en çok bilinen ve sevilen yiyeceği ise çeşit çeşit makarna yemekleridir.
İlgili 42 soru bulundu
1- Peynir ve Sos Aşkına: Pizza. Pizza, İtalyan mutfağının en lezzetli ve en bilinen yiyeceğidir. Büyük abi ve ablalarımız pizza için ''Lamborghini ve Ferrari'den daha güzel bir icat'' diye boşuna dememişler.
İtalya: Cornetto ve cappucino ikilisi
Yeme alışkanlıkları bölgelere göre farklılıklar gösterse de genelde ponçik isimli içi kayısı reçelli yiyeceğin öne çıktığı İtalyan kahvaltısında, bisküvi ve pastaneden alınma çeşitli tatlı ve tuzlular bulmak mümkün.
italyanlar kahvaltıda cappuccino ve cornetto dışında cantucci ya da biscottini tagliati adı verilen bademli bisküviler ve çeşitli marmelatları sıklıkla tüketirler.
Çok fazla yağ kullanmıyor, yeterince karbonhidrat alıyorlar. İtalyanlar her gün büyük bir akşam yemeği yemiyorlar ancak her Pazar büyük bir aile yemeği yiyorlar. geri kalan günlerde ufak porsiyonlarda hafif yemekleri tercih ediyorlar. Asla soda içmiyor, cips, abur cubur ya da mayonez yemiyorlar.
İtalya denince akla hemen makarnalarının gelmesi şaşırtıcı olmasa gerek. İtalyan mutfağının demirbaşı makarnaları gnocchi, farfalle, bucatini başta olmak üzere sayısız çeşidi bulunuyor. Burada yediğiniz pek çok pizza ve makarnaya eklenen trük yağı İtalyanların vazgeçilmez lezzetleri arasında sayılıyor.
Başkenti ve en büyük şehri Roma, yüzyıllar boyunca Batı uygarlığının merkezi olmuş, mimaride barok üslûbunun doğuşuna tanıklık etmiş ve eskiden beri Katolik Kilisesi'nin merkezi olmuştur. (FR.) S. 301.338 km2 (71.)
İtalya'da çoğu Hristiyan, merkezi Roma şehrinde olan Katolik Kilisesi'ne bağlı. Eurobarometer anketine göre İtalya sakinlerinin %76'sı Hristiyan, %14'ü ateist veya agnostik, %7'si ise diğer dinlere bağlı ve cevap vermeyenler.
Akşam Yemeği
Genellikle küçük porsiyonlar halinde mezeler ile açılışlarını yapa İtalyanlar, bunun ardından makarna, pilav veya çorba ile yemeklerine devam ederler. Bundan sonra ise ardından ana yemek olarak etli veya balıklı bir menüye geçerler.
İtalyan mutfağı ana yemekler sebze, tahıl ve meyvelerden oluşur. Güney ve Kuzey İtalya'da beslenme farklıkları vardır: Güney İtalya'da yemekler zeytinyağı, kuru salça ve baharatlarla tatlandırılmış kırmızı soslarla pişirilirken, Kuzey'de ise taze salça, pirinç ve yeşilliklerden oluşan soslar kullanırlar.
Hindistan'ın en tanınmış sokak lezzetlerinden biri olan jalebi, çıtır çıtır kızarmış halka şeklindeki hamurların şerbete bulanmasıyla elde ediliyor.
3. Diyelim pizza siparişi verdiniz. İçecek olarak ise soda, kola vs siparişi vermek istiyorsunuz. Bunu sakın yapmayın! Zira İtalya'da pizzanın yanına sadece iki şey sipariş verebilirsiniz: Su ve şarap.
Salatayı ana yemek olarak mutlaka ekmekle yiyorlar. Onun dışında neredeyse tüm sebzeleri zeytinyağları ile kızartarak tüketiyorlar. Özellikle kabak, patlıcan ve enginar vazgeçilmezleri.
İtalyan yemek kültürü denildiği zaman akla ilk olarak patates, pirinç, hamur işleri, peynir çeşitleri gelir. Bunun yanı sıra sos kültürü de İtalya'da oldukça önemlidir. Kekik, fesleğen, biber, domates, sarımsak, zeytin ve zeytinyağı İtalyan yemekleri ve soslarında sıklıkla kullanılır.
Dünyanın en sevilen ve en bilinen mutfaklarından biri İtalyan mutfağıdır. Genelde akıllara pizza, makarna ve risotto'yu getirse de aslında çok daha zengin bir yemek kültürüne sahiptir. İtalya'da yemek yendiğinde asla tek bir tabak yemekle sofradan kalkılmaz. En az 2 hatta 3 farklı çeşit tek öğünde servis edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri