İtfaiyecilikte Rütbe Atlama ve Terfi Atlama Süreleri Memurunun önce çavuş sonra amir olabilmesi için en az 3 yıl boyunca itfaiye eri olarak çalışması gerekiyor. İtfaiye amirinin terfi atlaması içinse 2 yıl amirlik yapması ve yükselme sınavından başarılı olması gerekmektedir.
Rütbeler. Belediye itfaiyesi rütbeleri toplam altı rütbeden oluşmaktadır.
Üniversitelerin iki yıllık ön lisans bölümünden mezun olan kişiler itfaiyeci olabilirler. İtfaiyecilik ön lisans bölümünü bitirenler Kamu Personeli Seçme Sınavına girerek yeterli bir puan almalıdır. KPSS'den itfaiyeci olmak için minimum 70 puan almak gerekir.
Daha fazla bilgi için tartışma sayfasına bakınız. İtfaiye, yangın söndürme işlemi ve bu işlemi yapan kuruluşa verilen genel addır. Yangın söndürmekle yükümlü personele itfaiyeci denir.
MADDE 12 – İtfaiye Çavuşları İtfaiye Amirine bağlı olarak görev yapar. Kendisine bağlı yangın personeli arasında iş bölümü, eğitim ve denetim görevini yapar. Kullandığı tüm araç ve gereçlerin müdahaleye hazır halde bulundurulmasını sağlar. Üst amirlerin bulunmadığı olayları sevk ve idare eder.
İlgili 30 soru bulundu
Türkiye'de itfaiye erleri, genellikle belediye veya özel şirketlerde çalışırlar. İtfaiye erlerinin maaşları, çalıştıkları kurumun büyüklüğüne, konumuna, deneyimlerine ve eğitim düzeylerine göre değişebilir. Yeni mezun bir itfaiye eri, ortalama olarak 13.000 TL ile 17.500 TL arasında bir maaş alabilir.
Fiziksel açıdan yeterli tüm erkeklerin kara kuvvetlerinde 21 ay, donanmada 23 ay, hava kuvvetlerinde ise 24 ay askerlik yapması gerekiyor. Bu görevi, polis, sahil güvenlik, itfaiye ve bazı özel durumlarda çeşitli devlet kurumlarında yapma seçeneği de var.
İtfaiyecilik Meslek Değil!
Belediyelerin bünyesinde personel olarak çalışan itfaiyecilerin yaptıkları iş, yasada meslek olarak tanımlanmıyor ve dolayısıyla özlük hakları yok. Mevzuatta bir meslek sınıfları olmadığı için özlük hakları, iş güvenliği, meslek hastalıkları ve yıpranma payı gibi konularda hakları sınırlı.
Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır? Sivil Savunma ve İtfaiyecilik 4 yıllık değil 2 yıllık bir bölümdür.
Tek statüde (memur) itfaiye personeli çalıştırılması gerekmektedir. Eşit işe eşit ücret adaleti ve iş bölümü uygulanmalıdır.
Başvuru yapacak erkek adayların en az 1.67 metre, kadınların en az 1.60 metre boyunda olması ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (artı-eksi)) 10 kilogramdan fazla fark olmaması gerekiyor.
Boy uzunluğunun erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre olması (tartma ve ölçme aç karnına ve çıplak ayakla olacak) ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kilogramdan fazla fark olmaması ve itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına (Sağlık açısından kapalı mekan, dar alan ve ...
Yargı süreci sonuçlanıp Belediye İtfaiye Yönetmeliğinde yeni bir düzenleme yapılıncaya kadar itfaiye eri kadrolarına yapılacak alımlarla ilgili sınav ilanlarında, "30 yaşını doldurmamış olmak" şartının esas alınması hususunda, Bilgilerinizi ve iliniz dahilindeki belediyelere duyurulmasını önemle rica ederim.
İtfaiye altyapısı, itfaiye araçları ve istasyon sayısı ile ölçülmüştür. Türkiye'de itfaiyelerin toplam araç sayısı 4119 adettir (Bkz.
d) Kılık kıyafetleri talimatlara uygun olarak temiz ve ütülü, ayakkabıları boyalı, sakalsız olarak, saçı ve bıyığı nizami ölçülerde olmak. e) Görev bitiminde resmi kıyafetini çıkarmak. Resmi kıyafetle İşletme dışına çıkmamak.
İtfaiye Elemanı Yetiştirme Eğitimi Süresi
40 saatlik eğitim yaklaşık olarak 1 ay sürmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu alanda farklı saatlerdeki eğitimleri de bulunmaktadır.
Bu programı tamamlayan mezunlar, itfaiye teşkilatlarında veya sivil savunma birimlerinde görev alabilirler. Yangın güvenliği tedbirlerini uygulayabilir, yangın söndürme operasyonlarına katılabilir, kurtarma operasyonlarında yer alabilir ve acil durum müdahale ekiplerinde çalışabilirler.
Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü 2023 taban puanları en düşük 217,24769, en yüksek 288,65395'tir. Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü 2023 başarı sıralaması en düşük 1337359, en yüksek 556916'dir.
İtfaiye personelinin çalışma süresi ve saatleri 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda belirtilen çalışma süre ve saatlerine bağlı olmaksızın, hizmetin aksatılmadan yürütülmesini sağlayacak şekilde 24 saat iş 48 saat istirahat şeklindedir.
Üniversitelerin itfaiyecilik ile ilgili ön lisans bölümünü bitiren kişiler mutlaka Kamu Personeli Seçme Sınavına girmeliler. KPSS'den ise itfaiyeci olmak için en az 70 puan almak gerekiyor. Sonrasında atamalar doğrultusunda bir belediyede itfaiyeci olarak çalışmak mümkün olabilir.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından çıkarılan “İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin İşyeri Tehlike Sınıfları Tebliği” ne göre “İtfaiye hizmetleri” 84.25.01 NACE Kodu ile “Çok Tehlikeli” işyeri tehlike sınıfında yer almaktadır.
Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmeliğinde yer alan kılık ve kıyafetlere dair düzenlemelerde, kamu görevlilerinin dövme yaptırmasının veya vücudunda dövme olmasının Yönetmeliğe aykırılık teşkil edeceğine dair bir hüküm bulunmamaktadır.
Okulunuzda yatılı bir eğitim programı bulunmakta mıdır? Okulumuzda şu anda yatılı bir eğitim verilmemektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri