Dikkat edilmesi ve göze alınması gereken şey garanti sürecinde yaşanacak risklerdir. Eğer ithalatçı firma, garanti süreci için bilinen ve güvenilir olan teknik servis ile anlaşmışsa, bu firmadan daha önce alışveriş yapan insanların yorumları olumluysa ithalatçı telefon alınabilir.
İthalatçı garantili ürünü satın aldıktan sonra cihazda herhangi bir sorun olması durumunda ürünü yurt dışından getiren firma ile iletişim kurabilirsiniz. Bu noktada firmanın güvenilir ve çözüm odaklı olması çok önemli. Firmanın anlaşmalı olduğu teknik servise ürününüzü gönderebilir ve sorununuz çözülebilir.
İthalatçı garantili ürünler ile beraber akıllara gelen bir diğer soru ise bu ürünlerin orijinal ürün olup olmadıkları. Aslına bakarsak ithalatçı garantili ürünler orijinal ürünlerdir. Çünkü ithal eden firma direkt olarak üretici firma ile anlaşarak ilgili ürünü Türkiye pazarında satıyor.
Distribütör (resmi) garantili cihazlar üretici firmanın ülkedeki kendi resmi garantisidir. Herhangi bir arıza, bozulma, hatalı üretim vb. sorunlarda ithalatçı garantilere göre çok daha iyi bir şekilde hizmet vermektedir. Gerektiğinde hemen parça değişimi ve ürün değişimini garanti kapsamında yapabilmektedirler.
Distribütör garantili cihaz firmanın resmi bir şekilde Türkiye'de satmış olduğu ve garanti vermiş olduğu ürünleri içermektedir. Kısacası bu durum için üretici firmanın vermiş olduğu bir garanti denilebilmektedir. İthalatçı garantide ise, üretici firmanın herhangi bir rolünün bulunmamakta olduğu gözlemlenmektedir.
İlgili 39 soru bulundu
“Xiaomi Türkiye Garantisi” almış olduğunuz cihazın Xiaomi Türkiye tarafından yetkilendirilmiş satış kanalları üzerinden Türkiye'ye ithal edildiğini ve bu ürünlerin servis kalitesinin Xiaomi Türkiye tarafından denetlendiğini belirtir.
İthalatçı garantisi kısaca, bir firmanın yurtdışından getirdiği ürünler için vermiş olduğu garantidir. İthalatçı firma, getireceği ürünün üreticisiyle bir anlaşma yapar ve ardından Türkiye'ye getirdiği ürünün satış sonrası desteğini kendisi sunarak hizmet verir.
İthalatçı garantili telefonlar IMEI kayıtlı mı? İthalatçı garantili her telefon IMEI kayıtlı olmayabilir. Bunu anlamanın çeşitli yolları vardır. Ancak en güvenli yolu E-devlet'in sunmuş olduğu IMEI sorgulama ekranından geçmektedir.
Distribütör garantisi, Türkiye'de ürünün üreticisi olan firma tarafından sunulur. Diğer yandan ürünü aldığınız yerden bağımsız bir şekilde garanti hizmeti vererek çok daha kapsamlı bir hizmet kapasitesine sahiptir. Bu nedenle de distribütör garantili ürünler oldukça güvenilirdir.
Distribütör garantisi Türkiye'de üretici firma tarafından sunulmaktadır. Öte andan ürünü aldığınız yerden bağımsız bir şekilde garanti hizmeti vermekte ve daha kapsamlı bir hizmet kapasitesine sahip olmaktadır. Bu noktada distribütör garantili ürünlerin güvenilir olduklarını belirtebiliriz.
İthalatçı Garantili Ne Demektir? İthalatçı garantili, ürünün satıcı tarafından garantilendiğini gösteren ibaredir. Ürünler, imalatına göre yerli ve yabancı olarak sınıflandırılır.
Distribütör Garantili Olduğunu Nasıl Anlarız? Elektronik cihazların distribütör garantili olduğunu nasıl anlarız sorusuna verilebilecek ortak yanıt, evrak kontrolüdür. İthalatçı garantisine sahip ürünler, temsilci garantili ürünlerden ayrılır. İthalatçı, marka temsilcisi değildir.
Bu hizmet ile mobil cihazınızın yasal yollar ile ithal edilip edilmediğini ve kayıp/çalıntı olup olmadığını, cihazınıza ait IMEI numarasını sorgulatarak öğrenebilirsiniz. IMEI numaranızı, cihazınızın numara çevirme ekranına *#06# yazarak öğrenebilirsiniz.
İthalat yoluyla kaydedilen imei garantisi için yetkili firma sorumlu olduğundan bahsetmiştik. İthalatçı firma BTK'ya kayıt ettirilerek tüm operatörlere görüşmelere açılır. Firma bu ithal ettiği ürünlerin imei numaralarını kaydetmekle sorumlu olduğu için garantisi de firmadır.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu işbirliği ile hazırlanmış e-Devlet IMEI Sorgulama sayfasındaki arama çubuğuna 15 haneli IMEI numaranızı doğru bir şekilde yazarak Sorgula butonuna tıkladığınız zaman sorgulama işlemi başlar.
“Huawei Türkiye Garantili” ürünlerde 2 yıl süresince, Türkiye geneline yayılmış Huawei Yetkili Servisi'nden garanti kapsamı dahilinde ücretsiz faydalanabilirsiniz. 2 yıl sonrasında ise Huawei yetkili servislerinden ücretli bir şekilde faydalanmaya devam edebilirsiniz.
Garanti kapsamındaki bir cihaz, aynı arızayı iki kez ya da farklı arızaları dört kez peş peşe tekrarlarsa, üretici firma o ürünü ücretsiz değiştirmek zorunda.
Apple, Apple TV için sunduğu garanti hizmetini Apple veya Apple'ın Yetkili Satıcılarının aygıtı sattığı ülkelerde sınırlayabilir. Bu garanti, hücresel kapsama alanı olan iPad aygıtları ve iPhone aygıtları ile ilgili olarak Avrupa Ekonomik Alanı (AEA) ülkeleri ve İsviçre için servis kapsamı sağlamaktadır.
Arızalı XIAOMI ürünlerinizi servis merkezlerimize ücretsiz göndermeniz için tek yapmanız gereken, size en yakın Yurtiçi Kargo noktasına gitmeniz ve servis merkezimizin anlaşma numarasını bildirerek, ürünü ulaştırması için teslim etmenizdir.
İthalat yoluyla kaydedilen cihaz resmi yollarla ülkeye giren cihaz anlamındadır.
Bu ücret 7 Temmuz 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla birlikte 20 bin TL'ye yükseltilmişti. 2024'te yolcu beraberinde yurt dışından getirilen telefon IMEI kayıt harcı 31 bin 692 liraya çıkacak.
Ülkemizde resmi satış rakamı ise 2699 TL. İthalatçı garantili cihazlar, herhangi bir ülkeden uygun fiyata alınan ve doğrudan ülkeye adetli biçimde getirilen cihazlardır. Paralel ithalat ile ithalatçı garantili arasındaki fark, ürüne verilen garantide ortaya çıkıyor.
Yurt dışından telefon aldığınız zaman sadece Türkiye'ye gelince bir kayıt parası ödemeniz gerekmektedir. Eğer ödemez iseniz telefonunuz 120 gün içerisinde mobil hat kullanıma kapanacaktır. Bunun dışında da yurt dışında alınan telefonlar 1 senelik global garantiye tabidir.
“Türkiye'de garanti süresi 2 yıl”
Tüketiciler için çok ciddi bir avantaj olan uygulama, yurt dışı satın alımlarında geçerli değil. Üstelik sadece 1 yıllık ek avantajı değil, cihazın satış sonrası garantili hizmetlerinden de hiç yararlanamadıkları için 2 yıllık garanti süresinin tamamını kaybediyorlar.” dedi.
Yurt dışından getirilen cihazlar, yurda giriş tarihinden itibaren 120 gün kayıt yaptırmadan kullanılabilmektedir. Belirtilen süre içerisinde kayıt işlemi gerçekleştirilmeyen cihazlar kayıt dışı olmaları sebebiyle iletişime kapatılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri