Gulf Stream akıntısının etkisinde kalan adada yazlar nemli ve serindir. Kışlar ise oldukça yumuşaktır. Sıcaklık ortalaması başkent
Soğuk mevsim 4,9 ay uzunluğundadır ve 8 Kasım tarihinde başlayıp 4 Nisan tarihine kadar sürer, günlük ortalama yüksek sıcaklık 4°C altındadır. Reykjavik bölgesindeki en soğuk ay Ocak ayıdır; bu ayda ortalama düşük sıcaklık -2°C iken yüksek sıcaklık 2°C düzeyindedir.
4. 21 Mayıs'tan 30 Temmuz'a kadar hava kararmaz.
Yaz gündönümü civarında Kuzey İzlanda ve Westfjords'ta güneş 24 saat boyunca görülebilir. Reykjavík'te ise, güneş birkaç saatliğine batıyor ancak gökyüzü tamamen kararmıyor.
İzlanda'da 10 Mayıs ile Temmuz sonu arasında güneş hiç batmaz. Şurada Paylaş! Gece Yarısı Güneşi Ülkesi olarak da bilinen Norveç, 76 gün boyunca hiç gün batımı görmez. Parlak güneş ışığı tüm bölgeyi günde yaklaşık 20 saat boyunca sarar.
Şurada Paylaş! İzlanda iki mevsim (yaz-kış) yaşayan ülkelerden biridir… İzlanda'da genellikle kış aylarında sık sık kar yağışı görülür.
İlgili 31 soru bulundu
Kuzey Kutbu'na yaklaştıkça bu süre daha da kısalır. İzlanda'da sadece 2 saat 14 dakikadır.
Yayınlanan verilere göre, İzlanda'nın ürettiği jeotermal enerjinin yüzde 43'ü ısınma, yüzde 40'ı elektrik üretimi ve kalan yüzde 17'si ise havuzlar, kar eritme çalışmaları ve sanayi için kullanıldı.
Muhteşem güzellikteki kuzey ışıkları, girintili çıkıntılı kıyıları, lav ovalarındaki buz kubbeleri, ırmakları, krater gölleri ve gayzerleriyle bir doğa harikası olan İzlanda, pek çok seyahat dergisinin mutlaka gidilmesi gereken yerler listesinde ilk sıralarda yer alıyor.
Sayıları bin 500'ü bulan Müslümanlar, 330 bin kişilik İzlanda nüfusunun yaklaşık yüzde 0,5'ini oluşturuyor. İzlanda aynı zamanda en az Türk vatandaşının yaşadığı ülkelerden. Dışişleri Bakanlığı verilerine göre, ada ülkesinde 80 civarında Türk vatandaşı ikamet ediyor.
İzlanda ekonomisinin hayati sektörleri alüminyum işleme, balıkçılık ve turizmdir. En önemli ihraç ürünleri ise, alüminyum ve ferro-silikon, balık ve balık ürünleri ile ilaçlardır. Ülkenin yenilenebilir doğal kaynakları kafi olup, zengin balıkçılık alanlarını ve temiz enerji kaynaklarını kapsamaktadır.
Burası bir yılda yaklaşık iki ay gün batımını göremiyor. Ayrıca burası kış aylarında 30 gün sürekli karanlıkta kalıyor.
Daimi bir ordu yok ve polisler silah taşımaz.
İhtiyaç olmadığı için polisler silah taşımaz, sadece SWAT ekibi ateşli silahlara sahiptir ve gerektiğinde çağrılır. Polisin yaşanacak olayları silah kullanmadan çözebileceğine inanılır ve bu yüzden diğer ülkelerin aksine, İzlanda'da polis bir tehdit olarak görülmez.
İzlanda, aynı zamanda Kuzey Işıkları'nın en rahat şekilde gözlemlenebildiği ülkelerin başında geliyor. Bu durumdan istifade etmek için seyahat tarihinizi eylül ve mart ayları arasındaki döneme denk getirebilirsiniz.
İzlanda ; Avrupa ülkelerinden İsveç'e göre ucuz, Hollanda'ya göre pahalı olarak konumlandırılmaktadır. İzlanda'nın fiyatları üründen ürüne göre değişmektedir.
İzlanda'nın 2.341 Euro tutarındaki asgari ücreti ve Avrupa Birliği ülkelerindeki asgari ücretler kıyaslandığında, İzlanda asgari maaş açısından, 2.202 Euro asgari ücret ile ilk sırada yer alan Lüksemburg'u geride bırakmaktadır.
Bahar ve yaz aylarında denize girebilirsiniz. Plaj için özel kum getirtmiş ve herkesin faydalanmasını istemişler. Denize termal ayakkabı ve eldivenlerle, hatta yün mayolarla girenleri görürseniz şaşırmayın.
2010'dan beri başkan İbrahim Sverrir Agnarsson'dur. 2014 yılı itibarıyla derneğin 465 üyesi bulunmaktadır. İzlanda Müslümanlar Derneği şu anda, Reykjavík'teki bir ofis binasının üçüncü katında Sünni bir cami olan Reykjavik Camii'ni işletmektedir.
Halkın büyük kısmı Hristiyanlığın Evangelist mezhebine (yüzde 95,6) bağlıdır. Geri kalan kısmının yüzde 3,7 Protestan, yüzde 0,7'si Katoliktir. Müslüman ise yok denecek kadar azdır. İzlanda Cumhuriyeti 17 Haziran 1944'te Danimarka'dan koparak bağımsızlığını ilan etmiştir.
Türklerin en çok yaşadığı üç ülke Almanya, Fransa, Bulgaristan, İngiltere ve Hollanda'dır. Türk halkları bakımından ele alındığında en büyük nüfus Türkiye'den sonra sırayla Özbekistan, İran, Rusya, Çin ve Kazakistan'da yaşar.
İzlanda Yaşam Maliyeti Nasıldır? İzlanda yaşam fiyatları açısından diğer Avrupa ülkelerine kıyasla %84 daha pahalıdır. İzlanda, Danimarka ve Norveç'ten sonra Avrupa'nın en pahalı üçüncü ülkesidir. İzlanda'da bir kişinin aylık masrafı ortalama 2.800 Euro'dur.
Eğer Kuzey İzlanda'yı da gezeceğim derseniz işte o zaman en az 1 hafta lazım size. İzlanda gezisi için Schengen Vizeniz olması yeterli.
Türkiye'den İzlanda'ya direkt uçuş bulunmadığından ancak aktarmalı şekilde ulaşılabilir. Oslo ve Kopenhag gibi nispeten daha yakın olan şehirlerden aktarma yaparak İzlanda'ya ulaşmak önerilir. Keflavik Uluslararası Havalimanı, Reykjavik şehir merkezine yaklaşık 50 kilometre mesafededir.
Kuzey yarımkürenin en kuzeyinde bulunan İzlanda, özellikle doğal güzellikleri, farklı yeryüzü şekilleriyle dikkat çeken bir ülkedir. Her ne kadar ismi buz ülke anlamına gelse de Gulf Stream sıcak su akıntısının etkisiyle ılıman bir iklime sahiptir. Yılın farklı mevsimlerinde 24 saat boyunca gece ve gündüz olabilir.
İzlanda'nın bulunduğu enlem dairesine karşı iklimi çok soğuk değildir. Ülkedeki rekor düşük sıcaklık -39 derece olarak ölçülmüşken 2009 yılında ise rekor yüksek sıcaklık 29 derece olarak ölçülmüştür.
Kısa prosedüre göre vatandaşlık için; 18 yaşında olmak, 5 yıl aralıksız İzlanda´da bulunuyor olmak, anayasada yer alan 3 dilden en az birini bilmek, toplumsal uyumu ispat etmek ve en az bir buçuk yıl (468 gün)çalışmış olmak gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri