Çok nazik olmadıklarından japon balıklarını musluk suyunda besleyebilirsiniz. Ancak suyu kullanmadan önce en azından iki gün dinlendirin. Bu sayede içindeki klor gazı uçmuş ve pH değeri stabil hale gelmiş olur. Klordan tamamen kurtulmadan akvaryumunuzda kullanmayın.
Malawi, canlı doğuranlar ve japon balığı gibi en çok beslenen ve satılan balıklar için musluk suyu değerleri uygun.
Aksine çeşme suyu daha yararlıdır akvaryum için . Bitkiler için bir-çok mikro element içerir, eger yumuşak su balığınız yok ise çoğu tür balık sert su sever. Aksine çeşme suyu daha yararlıdır akvaryum için .
Fakat klor yerine kullanılabilen kloramin, klor gibi su, ağzı açık kaplarda dinlendirildiğinde kolay bir şekilde sudan arınmaz. Diğer bir deyişle, akvaryumda temiz ve arındırılmış su kullanılmadığında ve arıtılmamış suyun içerisinde kloramin olduğunda bu balıklarınız için ölümcül tehlike anlamına gelebilir3.
Japon balıklarının çoğu comet, shubunkin, suriye japonu gibi türler soğuk suda yaşayabilirler. Bulundukları akvaryumlarda tek cins olarak besleniyorlarsa ısıtıcıya ihtiyaç yoktur.
İlgili 42 soru bulundu
Akvaryumda balık başına 10 litrelik bir su hacmi olması gerekmektedir. Japon balıkları sıcak sulardan hoşlanmadıklarından dolayı suyun sıcaklığının yaklaşık olarak 15- 20 derece olması ideal olacaktır. Akvaryumun içerisine bitki koymamanız daha iyi olacaktır.
Japon Balığı Bakımı
Ayrıca suyun sıcaklığı da 24 derecenin altında, takribi 15-20 derecede olmalıdır. Japon balıkları sıcak sulardan hoşlanmadıkları için daha serin sularda bakılması gerekmektedir. Balıkların yeteri kadar oksijen almaları için akvaryumdaki her bir balık için 10 litre suya ihtiyaç duyulmaktadır.
Suyu çeşmeden doldurup ekipmanları çalıştırın. 48 saat içerisinde klor uçacaktır. Ardından Sera Nitrivec bakteri kültürü ekledikten 24 saat sonra balık ekleyebilirsiniz.
Akvaryuma müdahale etmeden ellerin yıkanmaması ve akvaryuma el soktuktan sonra ellerin yıkanmaması. Tankın içerisine elimizi sokmadan bol su ile kesinlik ile sabun kullanmadan ellerimizin yıkanması gerekmektedir aksi taktirde ellerimizdeki mikroplar bizleri hasta ede bileceği gibi balıklarımızıda hasta edecektir.
Bu balıkların en fazla ölüm nedeni olarak fazla yemleme gösterilmektedir ve bu da beslenme konusunda bilinçsizce yapılan davranışların çokluğunu göstermektedir. Aşırı yemlemeden uzak durulması gereken Japon balıklarının günde 1-2 defa yemlemek yeterlidir.
Şebeke suyumuzda yüksek oranda basınç altında çözünmüş gazlar bulunur. Bu durum da balıklar için rahatsız edici ve hatta bir takım rahatsızlıklara sebebiyet verici bir durumdur. Bunu da önlemek için en az 24 saat dinlendirilmesi, ve mümkünse havalandırılması yerinde olur.
Bu damacanalarda satılan içme sularını akvaryumda direkt olarak kullana bilirmiyiz? Kullanabilirsiniz.Yanlız çeşme suyunu dinlendirmeden kullanan arkadaşlarımızda çok.Bende direk koyuyorum.Eğer içme suyunuzda fazla klor olmadığını düşünüyorsanız kullanabilirsiniz... Ben mutlaka dinlendiriyorum en az bir gün.
Dinlendirilmek suretiyle kloru uçurulmuş suyun istenilen akvaryum ısısına dengelenmesinde çok az kaynamış su ilavesi ise uygundur.
Japon Balıklarının bulunduğu akvaryumun suyunun ortalama 20 - 21 derece olması yeterlidir. Japon balıklarının akvaryumu her bir balık için 10 litre su içermelidir. Japon balıkları, sürekli akvaryum kumunu ağızlarına alıp kumun içinde yem ararlar. Daha sonra kumu ağızlarından geri bırakırlar.
Akvaryumunuz için doğru su kullanımı yapmanız akvaryumunuzun bulanık görüntüsünü ortadan kaldırmaya yardımcı olur ve balıklarınızın daha sağlıklı ortamda yaşamasına olanak sağlar. Genellikle herkes musluk suyundan akvaryuma doldurmayı tercih eder. Nitekim arınmış içme suyu kullanmak epey zordur.
Fanusta bakılan balıkların iki önemli ihtiyacı vardır: Oksijen ve temizlik. Fanus içindeki ortam tazelenirken şehir şebekesinden gelen suyun kullanılması doğru değildir. Fanus için en az 3 gün dinlendirilmiş içme suyu kullanılması önerilir.
1.Kapaksız ışıklandırma olmaz. 2.Isı kaybı fazla olur.Isıtıcı daha çok çalışır ve elektrik sarfiyatı artar. 3.Balıklar akvaryumdan atlar. 4.Akvaryuma her türlü toz pislik girer.
Orhan bey kardeşim merhaba, Saydığınız nedenlerden ötürü akvaryumun üstünün hava akımının giriş çıkışının sağlanabileceği kadar bir açıklığa ihtiyaç vardır. Yani camla tamamen kapatmanız yanlış olur fakat tanktan hava kaçışı sağlayabileceğiniz bir aralık olması iyi olur.
Balık metilen banyosuna daldırılır ve en fazla 10 saniye bekletilir. Daha sonra akvaryumuna geri koyulur. Metilen mavisinin bazı istemeyeceğiniz etkileri olacaktır akvaryumunuzda. Bunlardan birisi akvaryum silikonunun kalıcı olarak mavi renge bürünmesidir.
Uzmanlar tarafından haftada bir kez mutlaka kısmi su değişimi yapılması tavsiye edilmektedir. Bu işlem için akvaryum temizleme sifonu ile bir kovaya akvaryum suyunun en fazla % 20 kadarını boşaltarak yerine daha önceden hazırladığınız dinlenmiş suyu ilave etmeniz yeterli olacaktır.
Balıklarımızı bir yerden bir yere taşıdımızda balık metobolizmasının çok hızlı çalışması sonucu yüksek oranda balık dolaşım sistemine suyun solungaçlardan alınması sebebiyle oluşabilecek zararlardan korunmak için su dengesini sağlamak üzere taşıma suyuna tuz eklenmelidir.
Normalde yetişkin balıklar 3 gün sorunsuz kalabilir ama dönüşünüz gecikir vs. aksilikler çıkabilir diye en iyi seçenek otomatik yem makinası kullanmak.. Olmazsa 2. seçenek tatil yemi..
en olmadı iki günde bir ince hava hortumuyla dip temizliği yapacağım. böylece dip temizliği yaparken çok az su değişmiş olur. ama o da çok zahmetli bir iş :( En azından 3-4gün beklemelisiniz,uzun vadede her gün su değişimi mutlaka zarar verecektir.
Lazım değil. Düzenli su değişimi yapman yeterlidir. 3 günde 1 %25 su değişimi yapıyorum. İllaki alacağım dersen 150-200 lt/h su çeviren fazla akım yapmayan bir iç filtre al yada Uygun Bir şelale filtre olabilir. Hava motoru lazım değil, filtre lazım.
Karantina akvaryumuna bol oksijenlenme yaptığınıza emin olun. Japon balıkları çok fazla atık üretir ve akvaryum suyu hızla kirlenebilir ve amonyak patlaması oluşabilir. Bakteri oluşumunu hızlandırmak için akvaryumunuzun suyunu haftada bir yüzde 30 değiştirin. Su değişimini de dipten çekerek yapın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri