Her canlı sıcaktan ölebilir.
Japon Balığı Bakımı Bu balık türü ısı değişimine ve suyun oksijen seviyesindeki değişikliğe oldukça dayanıklıdır. Yaşadığı suyun sıcaklığı 18 ile 24 derece arasında olmalıdır.
Japon balıkları için uygun dereceler 18-24 dereceler arasındadır. Bazı türler 10 derece kadar dayandığıda doğrudur. Ama ısıtıcı güvenlik önlemidir ve balıklarınızın rahat edebilecekleri ısıyı sabitler.
Öncelikle fanusta balık beslemeniz tavsiyem değildir.2. olarakta Japon balıkları özellikle tek başına yalnızlık çeker ve bir zaman sonra ölür.
Isı değişimlerine karşı oldukça dayanıklı balıklardır. Soğuk suda yaşayabilmektedirler. Pulları oldukça yoğun olan bir balık türüdür. Japon balıkları kendi türlerine karşı saldırgan bir yapısı yoktur.
İlgili 31 soru bulundu
İster inanın ister inanmayın, Japon balıkları uygun bir şekilde bakıldıkları taktirde 10 ila 25 yıl kadar yaşayabilirler.
Türkiye'de Japon balığı olarak anılan balık farklı ülkelerde balığın ismi renginden dolayı altın balıktır (gold fish). Ortalama ömürleri 5 yıl olan Japon balıklarının suyuna, yemine ve akvaryum/fanus bakımına özen gösterilirse bu sürenin 10 yıla kadar çıktığı bilinmektedir.
Bezelye haşlandıktan sonra kabuğundan çıkartılmalıdır. Japon Balığı beslenecek bir akvaryumda Japon Balığı başına minimum 20 litre su hacmi düşmelidir. Japon balıkları için pond türü yemler risklidir.
Uygun bakımla, bazı japon balığı cinsleri 10-15 yaşına kadar hayatta kalabilir.
Japon balıkları 3-4 gün aç kalmayı sorun etmezler. Ancak açlık süresi uzadığında Japon balıklarınız strese girecektir. Her ne kadar maksimum süre olarak 2 haftadan bahsetsek de birçok balık bu sürenin sonunda sağlığını kaybedebilir.
Japon Balığı Özellikleri
Soğuk suda yaşayabilirler. Isı değişimlerine dayanıklı balıklardır. Erkek Japon balıklarının kuyrukları dişilerine göre daha uzundur. Dişilerinin ise gövdeleri erkeklere göre daha uzundur ve karınları daha fazla şiştir.
Eğer balığı poşete koymadan önce bir iki gün aç bırakırsanız ve poşetşin üçte birini su gerisini hava doldurursanız ve su da sıcak ise ortalama 12 saat kadar yaşabiliyorlar.
Yanlış bilinen bir kanıda budur, bir çok şeyi unutmazlar ve sizi tanır hafızaları 5-6 ay arasında değişir ama sahibini ve yemlenme saatlerini koşullandığı için asla unutmaz. Ona küçük oyunlarda öğretebilirsiniz.
Japon balığı fanusta yaşayabilen türler arasında yer alır. Aslında fanus, bu hayvanlar için geçici bir beslenme yeri olarak düşünülmelidir. Balığın, hayatını sağlıklı şekilde sürdürebilmesi için bol oksijene ve suya ihtiyacı vardır.
Japon Balığı çok dayanıklı bir türdür. 5 litrelik fanuslarda 2-3 yıl bakanlar bile var.Ancak balığı sağlıklı bir şekilde yaşatabilmek için bence akvaryum hacmi min. 100 litre olmalı ve balık başına 20 litre su düşmelidir. En az 80 litrelik akvaryumda balık başına 25 litre düşecek şekilde bakılması en sağlıklısıdır.
Beyaz günışığı, pembe ya da mavi. Bazılarıda özellikle japon balıklarının rengini pembe aydınlatma daha iyi gösterir diyor.
Fanus canlı beslemek için uygun bir ortam değildir. Fanusun içerisinde, filtre olmadığı ve bakteri döngüsü oluşmadığı için, balıklarınız, kendi atıklarından oluşan amonyumdan zehirlenerek öleceklerdir. Fanusta beslenen her balık, ölüme mahkumdur.
Japon balıkları 1 yaşında üreme çağına ulaşırlar.
Japonlar iki gün aç kaldıkları için birbirlerini yemezler.
Renkli taşları hemen çıkarın. 3-Balık başı 1 adet yem verin, 2 balık var o halde 2 tane yeterli, sabah-akşam 2 kere verin. 4-Japon balığı için en az 40 lt akvaryum gerekir.
75 cm uzunluğundaki bir akvaryumun 25 litre olması anormal bir durum. Japon beslemeniz için en az 70-80 lt bir akvaryuma sahip olanız gerekmektedir.
Balıkların beslenmesi için günde 2 ya da 3 kez yem atmanız yeterli olacaktır. Sabah ve akşam yem atmanız en ideali ve sağlıklısıdır. Ancak yavru balıklar varsa, azar azar ve günde 3-4 defa beslenmesi gerekmektedir. Balıkların aşırı beslenip beslenmediğini anlamak için balık dışkılarını gözlemleyebilirsiniz.
Japon balıkları canlı doğurmazlar yumurtlarlar.Japon balığı üretmek çoğu kişinin söylediği kadar zor değildir. Aşağıdaki link e bakmanızı tavsiye ederim. Japon balığının hamileliği ise şöyle anlaşılır;Karnı biraz şişer,yumurtlamaya hazır olduğunda tüpçük çıkarır,erkekler tarafından kovalanır. Sağlıklı balıklar.
Guinness rekorlar kitabında, bugüne kadar kaydedilen en büyük Japon balığının 2 kilo ağırlığında ve 47 santimetre boyunda olduğu belirtiliyor.
Çok nazik olmadıklarından japon balıklarını musluk suyunda besleyebilirsiniz. Ancak suyu kullanmadan önce en azından iki gün dinlendirin. Bu sayede içindeki klor gazı uçmuş ve pH değeri stabil hale gelmiş olur. Klordan tamamen kurtulmadan akvaryumunuzda kullanmayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri