* Akvaryum balıkları için temel yem Raf ömrü açıldıktan sonra 4 aydır. Mühürlü folyolu, yüksek vasıflı ambalajında kapalı olarak 3 yıl dayanır.
Doğru şekilde depolandığında, birçok kurutulmuş balık yemi süreleri dolmadan rafta yıllarca dayanabilir. Bu da kurutulmuş balık yemlerini popüler kılar. Adından da anlaşılacağı gibi, kuru gıdalar kuru tutulmalıdır . Neme maruz kalırsa çabucak bozulurlar.
Yemler taze iken kırılganlığı fazla olur.Bayatladıkça yani sizin de bahsettiğiniz gibi dışardan nem alıp bakterilerce işgal edildikçe yumuşak ve ele yapışır bir hal almaya başlar.
Veterinerim 6 ay ya da daha az geçmişse kullanabilirsin mama demişti. Ancak 6. aydan itibaren besin değerlerinin azaldığını söyledi. Yani eğer balık yemi de iyi şartlarda saklanılırsa SKTden sonra 6 ay daha tazeliğini ve besin değerlerini koruyacaktır.
İlgili 21 soru bulundu
Japon balıklarının doyma hissiyatı olmadığından ne kadar yem görürlerse hepsini yerler ve bu da ölmelerine neden olmaktadır. Bundan dolayı balıkların beslenme programlarına dikkat edilmesi gereklidir. Balıkların yeteri kadar beslenmesi için sabah ve akşam 1'er tane yem vermeleri tavsiye edilmektedir.
Japon balıklarınızı, kendi özel yemleriyle günde bir ila iki kez besleyin. Onlara sadece birkaç dakika içinde yiyebilecekleri kadar yem verin. Eğer verdiğiniz yem su yüzeyinde yüzüyorsa, bunu önlemek için yemi suya bırakmadan önce suyun içerisinde bir süre tutun ve öyle suya bırakın.
Yemde oluşan ayırması zor olan topaklanmalar yemin bozulmaya başladığına işarettir. Ayrıca bu topaklanan yemler yemliklerin bazı kısımlarının tıkanmasına sebep olabilir. Örümcekler, güveler ve solucanlar bozulmuş veya bozulmaya başlayan yemi sarabilir.
Hava kesesi problemi yada fazla yememe. Hava kesesi patlamış olabilir. Suya fazla hızlı yada sert şekilde bırakırsanız balıkların hava kesesi patlayabiliyor.
Eğer balığınız ölecek gibi duruyor,yanyan yüzüyor, ters dönüyor, anüse asılı dışkı var, karnı şiş duruyor ve hiç dışkı çıkarmıyorsa kabız olmuş demektir. Öncelikle bunun sebeplerini bilmek önlem alma açısından faydalı olacaktır.
Normalde yetişkin balıklar 3 gün sorunsuz kalabilir ama dönüşünüz gecikir vs. aksilikler çıkabilir diye en iyi seçenek otomatik yem makinası kullanmak.. Olmazsa 2. seçenek tatil yemi..
Hava motoru/filtre gelinceye kadar dinlenmiş ve akvaryum su sıcaklığı ile eşit durumda olan su ile azar azar değişim yaparak takviye yapılır. Yan yatan, takla atan veya kontrolsüz bir şekilde yüzen balıkların genelde hava kesesi patlıyor yada kabızlıktan dolayı şişkinlikten dolayı yüzemiyor.
2 gün bir balık için hiçbir şeydir. Merak etmeyin,yem konusunda sıkıntı yaşamazsınız.
Bezelye haşlandıktan sonra kabuğundan çıkartılmalıdır. Japon Balığı beslenecek bir akvaryumda Japon Balığı başına minimum 20 litre su hacmi düşmelidir. Japon balıkları için pond türü yemler risklidir.
Japon balıklarının kaç gün aç kalacağını merak ederler. Bu sorunun yanıtı ise en fazla 2 haftadır. Evet, Japon balıkları gerekirse 2 hafta boyunca aç kalabilirler. Ancak balığınızın öncesinde iyi ve düzenli besleniyor olması, sağlıklı olması gerekmektedir.
Karantina akvaryumuna bol oksijenlenme yaptığınıza emin olun. Japon balıkları çok fazla atık üretir ve akvaryum suyu hızla kirlenebilir ve amonyak patlaması oluşabilir. Bakteri oluşumunu hızlandırmak için akvaryumunuzun suyunu haftada bir yüzde 30 değiştirin. Su değişimini de dipten çekerek yapın.
Fanus canlı beslemek için uygun bir ortam değildir. Fanusun içerisinde, filtre olmadığı ve bakteri döngüsü oluşmadığı için, balıklarınız, kendi atıklarından oluşan amonyumdan zehirlenerek öleceklerdir. Fanusta beslenen her balık, ölüme mahkumdur.
Bu balıkların en fazla ölüm nedeni olarak fazla yemleme gösterilmektedir ve bu da beslenme konusunda bilinçsizce yapılan davranışların çokluğunu göstermektedir. Aşırı yemlemeden uzak durulması gereken Japon balıklarının günde 1-2 defa yemlemek yeterlidir.
Japon Balığı Cinsiyet Ayrımı
Japon balıklarında cinsiyet ayrımı yapılırken karın, gövde ve kuyruk kısımlarına bakılır. Erkek Japon balığının dişi olanlara göre kuyrukları daha uzundur. Dişi Japon balıklarının ise gövdeleri daha uzun ve karınları şişkindir.
Bozulmamıştır kardeşim iyi beslemeler. Yeminizi aldığınız yerde size verdiği kova veya paket üzerine bakın tarihi yeni olan yemleri kullanın. Şimdi sizin aldığınız yemin kovasında hangi tarih var bilemiyoruz; bu nedenle yeminizin bozulup bozulmadığını bilemeyiz. Fakat bir gün ağzı açık kalınca bozulmaz.
*Yemler nemsiz, havalandırılabilir ve kuru bir yerde muhafaza edilmelidir. *Yem depolama yerlerinde ızgara üstüne istif edilen çuvallar sırt sırta yapışık olmamalı ve istif yüksekliği 5 sırayı geçmemelidir.
Yem kalitesinin fiziksel olarak anlaşılması
Bu yöntemde yem maddeleri kendine özgü renk, koku, kıvam ve tat yönünden kontrol edilir. Kötü kokulu, normalinden farklı görünen ya da hoş olmayan bir tada sahip yem maddeleri kötü kaliteli olarak düşünülmelidir. Sığırların tat ve koku alma duyuları çok güçlüdür.
Japon balıklarının akvaryumu her bir balık için 10 litre su içermelidir.
Özetle; evlerde zevk için tutulan balıklara sabah ve akşam olmak üzere 2 kez yem vermek yeterli olacaktır. Hatta günde 1 kez yemleme bile çoğu kez yeterli olur.
Balıkların beslenmesi için günde 2 ya da 3 kez yem atmanız yeterli olacaktır. Sabah ve akşam yem atmanız en ideali ve sağlıklısıdır. Ancak yavru balıklar varsa, azar azar ve günde 3-4 defa beslenmesi gerekmektedir. Balıkların aşırı beslenip beslenmediğini anlamak için balık dışkılarını gözlemleyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri