Japon balığı aslında doğum yapan değil, yumurta döken bir balıktır. Dişi balığın döktüğü yumurtalar erkek balık tarafından döllenir ve döllenen yumurtalardan yavrular dünyaya gelir. Bu arada yumurtalar akvaryumda bırakılacak olursa, yetişkin balıklara yem olacaktır.
Yumurta dökerek ürerler. Solungaç kapaklarının kenarı beyaz olursa bu erkektir. Yumurtlamaya hazır olan dişinin karnı şişer, erkeğin solungaç kapaklarında noktalar çıkar.
Japon balıkları 1 yaşında üreme çağına ulaşırlar. En verimli yaşları 3. yaşlarıdır. Üremeye hazır bir erkeğin solungaç kapaklarında ve yan yüzgeçlerinde beyaz beneği andıran beyaz noktacıklar oluşur.
Japon balıkları canlı doğurmazlar yumurtlarlar.Japon balığı üretmek çoğu kişinin söylediği kadar zor değildir. Aşağıdaki link e bakmanızı tavsiye ederim. Japon balığının hamileliği ise şöyle anlaşılır;Karnı biraz şişer,yumurtlamaya hazır olduğunda tüpçük çıkarır,erkekler tarafından kovalanır. Sağlıklı balıklar.
Japon Balığı Cinsiyet Ayrımı
Japon balıklarında cinsiyet ayrımı yapılırken karın, gövde ve kuyruk kısımlarına bakılır. Erkek Japon balığının dişi olanlara göre kuyrukları daha uzundur. Dişi Japon balıklarının ise gövdeleri daha uzun ve karınları şişkindir.
İlgili 34 soru bulundu
Erkek ve dişi balık, birbirlerine kanatları ya da vücutları ile üreme isteklerini sinyal gönderir. Balıklar işaretleştikten sonra dişi balık yumurtlar. Erkek balık da bu yumurtaların üzerine sperm olan yumurtalarını bırakır. Bu spermaların bir kısmı gider ve yumurtaları döller.
Japonlar iki gün aç kaldıkları için birbirlerini yemezler.
Hamile kalmaları için yumurtaların döllenmesi gerekir. Yumurta oluştuktan sonra 3 haftalık bir kuluçka süreci başlar. Üç hafta sonunda 22-25 gün gibi bir sürede lepistesler yavrularını doğurur. Lepistes balığınızın içinde yavrular oluştukça sırtı siyah olmaya başlar.
Yavrular ilk günlerde kendi keseleri ile beslenirler. Ardından yumurta sarısı, enfüzvuar ve benzeri küçük besinler ile devam edilir. Artemia veya yeni çıkmış su piresi yiyebilecek boya geldiklerinde (1-2 hafta) bu yemlerle devam edilir.
Hava kesesi problemi yada fazla yememe. Hava kesesi patlamış olabilir. Suya fazla hızlı yada sert şekilde bırakırsanız balıkların hava kesesi patlayabiliyor.
Yumurta taşıyan dişinin karnı irileşir. Erkek balığınsa solungaçlarında sivilcemsi çıkıntılar oluşur. Erkek balık dişiyi dürterek yumurtalarını bırakmaya teşvik eder. Dişi balık yumurtalarını bitkilerin üzerine ya da çıplak akvaryum tabanına bırakır.
Balıkların yeteri kadar beslenmesi için sabah ve akşam 1'er tane yem vermeleri tavsiye edilmektedir.
Altın metalik bir rengi varsa, muhtemelen 1 ila 2 yaşından 10 yaşına kadar bir aralıkta olabilir. Bu renk değişimi genelde japon balığı bir yaşına geldiğinde veya balık yaklaşık 10-12 cm uzunluğuna geldiğinde meydana gelebilir.
Bilgilendirirseniz sevinirim. Düzgün beslemeyle evet ayda 1-2 defa yumurta dökerler.
Üreme esnasında dişi balık yumurtalarını bırakır. Erkek balık ise bu yumurtaların üzerine spermlerini bırakmaktadır. Spermlerin bırakılmasının ardından yumurtaların döllenmesi gerçekleşmektedir. Erkek balıklar genellikle dişi balığın yumurtlaması için bir yuva hazırlamaktadır.
Balığın dayanıklılığına, genetik kalitesine, su sıcaklığına, iyi beslenmesine bağlı olarak 20-40 gün gibi bir gebelik döneminden sonra gelişkin yavrular yumurtlar. Dişi yumurtlamadan sonra iyi beslenmelidir, mümkünse canlı yem (yetişkin artemia, su piresi) kullanılmalıdır.
Bu balıklara haftada bir kez canlı balık verebileceğiniz gibi ıspanak, bezelye, brokoli gibi sebzeler ile de Japon balıklarını besleyebilirsiniz. Bu sebzeleri akvaryuma atmadan önce haşlayıp küçük parçalara bölmeyi unutmayın. Akvaryumunuzdaki küçük balıklar da Japon balıklarına yem olabilir.
Japon balıklarınızı, kendi özel yemleriyle günde bir ila iki kez besleyin. Onlara sadece birkaç dakika içinde yiyebilecekleri kadar yem verin. Eğer verdiğiniz yem su yüzeyinde yüzüyorsa, bunu önlemek için yemi suya bırakmadan önce suyun içerisinde bir süre tutun ve öyle suya bırakın.
Japon balıklarının en güzel yönlerinden biri de budur. Akvaryumdan çıkabilse, yanınıza kadar gelebileceğini düşünürsünüz. Fakat balıklara elle dokunmak, her zaman mukozalarına veya bazı yerlerine zarar verme riskini taşır. Örneğin kontrolünüzde olmadan, balığın ani bir hareketi ile tırnağınız balığa zarar verebilir.
Yumurtlama dönemi Nisan – Haziran aylarını kapsar. Üreme mevsiminde erkeklerin vücut ve başlarında kabarcıklar bulunur. Dişi balık 1,5 mm çapında 200.000 civarında yumurta bırakabilir.
1- Erkekler balığın anüsüne vurmaya başlar ve peşinden ayrılmaz. 2- Doğuma 1-2 saat kala balığın anüsünde küçük bir çıkıntı oluşur. Aşırı şişlikten karnındaki siyah kısmın orda bir damar belirir.
Japon balıkları neden birbirini kovalar: Çiftleşme isteği: Erkek japon balığı, yeterli olğunluğa ulaştığında ve şartlar uygun olduğunda çiftleşmek isteyebilir. Bu sebeple dişi japon balığı erkekler tarafından kovalanır.
Öncelikle fanusta balık beslemeniz tavsiyem değildir.2. olarakta Japon balıkları özellikle tek başına yalnızlık çeker ve bir zaman sonra ölür. Sağlıklı balıklar. Fanusta beslemek hayvana eziyet olur hemde sizde hiçbir zevk alamazsınız .
Tüm balık türleri renkli görme testlerine alınmadığı için bu sorunun basit bir cevabı yoktur. Bununla birlikte, Japon balıklarının renkli gördüğü kesin olarak bilinmektedir ve birçok balığın en azından renkli görme için gerekli sinir sistemi unsurlarına sahip olduğu bulgulanmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri