Suya dayanıklı özelliğe sahip bir ürün olması harika bir özellik. Teşekkürler. Kullanıcı bu ürünü Hepsiburada satıcısından aldı. Yapıştırıcı fena değil iş görüyor ama şu ürünlerde bir defa açıldıktan sonra sağlıklı bir şekilde saklama işini hala beceremiyorlar.
Diğer taraftan teflon, kumaş, polietilen, polipropilen ve silikon yüzeyler için Japon yapıştırıcıları uygun değildir.
502 Yapıştırıcı suya dayanıklı mıdır? Evet, 502 Yapıştırıcı suya dayanıklı bir yapışma sağlar.
Siyanoakrilat veya Türkçedeki yaygın adıyla Japon yapıştırıcı; tek bileşenli, çözücü (solvent) içermeyen, çabuk kuruyan (2-50 saniye), ısı direnci yüksek olan, az bir miktarla yapışma sağlayan, çok küçük boşluklara bile nüfuz eden bir yapıştırıcı. Siyanoakrilat, endüstriyel kullanımda genellikle CA olarak kısaltılır.
Sağlam yapışmalar – Hızlı yapıştırıcı kırılmaz, titreşim sönümleyici, darbeye dayanıklıdır ve dış mekanlar için de su geçirmez bir yapıştırıcı olarak uygundur.
İlgili 22 soru bulundu
BRİO Epoksi Yapıştırıcı, çift bileşenli, solvent içermeyen epoksi bazlı bir yapıştırıcıdır. Yüksek yapıştırma gücüne ve dayanıklılığa sahiptir. Oda sıcaklığında sertleşir ve çatlama yapmaz. Su ve çeşitli kimyasallara karşı dayanıklıdır.
Bilinen en güçlü ve etkili yapıştırıcı olan Evobond Glue Süper Hızlı 502 Japon Yapıştırıcısı, hızlı ve etkili bir çözüm sunuyor. Az gramajlı olmasına rağmen ürünün ufacık bir damlası bile yapıştırmaya yetiyor. Yapıştırıcıyı kullanırken yüzeyin pürüzsüz ve kuru olması gerekiyor.
Japon yapıştırıcı bazen kıyafetlere ya da bir masaya dökülebilir. Bu gibi anlarda hemen sıcak tuzlu su hazırlayıp işleme başlamalısınız. Tuz, sıcak suyun içinde eriyerek yapıştırıcının yüzeyden kolayca kalkmasına yardım edecektir.
Japon yapıştırıcısı üzerine uygulayacağınız karbonat ile bağlayıcı bir doku oluşturacaksınız. Serptiğiniz karbonatın üzerine bir kez daha Japon yapıştırıcısı dökün ve son bir kat daha karbonat serpin. Bu işlemi tamir etmek istediğiniz çatlak ya da kırığın derinliğine göre birkaç kez tekrar edebilirsiniz.
Porselen, seramik, lastik, plastik, deri, ahşap, kumaş, metal, mukavva, kauçuk, mantar vb. yüzeyleri yapıştırmak için ideal siyonakrilat bazlı, anlık yapıştırıcı. Çabuk kurur, saniyede yapıştırır. İz bırakmaz, az miktarla kuvvetli yapıştırma sağlar.
Usulüne uygun şekilde, tam priz yaptıktan sonra suya, solventlere, rutubete, birçok alkali, asitlere karşı dayanıklı yapısı ile öne çıkar.
Tutkal sıcak suyla temas ettiğinde çözünür ve yapıştırıcı özelliğini kaybeder.
Kesinlikle kullanılmaz son derece zehirli ve suya karşı dayanıksızdır.Akvaryum silikonu kullanın.
Sıcak Su. Sıcak su da Japon yapıştırıcısını çıkarma konusunda etkili oluyor. Özellikle Japon yapıştırıcısı bir bölgeye sürüldüyse, o bölgeyi sıcak su içinde bekletebilirsiniz. Sıcak su yapıştırıcıyı yumuşatarak çıkarmayı kolaylaştırıyor.
Aseton, Japon yapıştırıcısının yapısını bozarak kumaş üzerinden kolay bir şekilde temizlenmesini sağlar. Ayrıca elinize bulaşan yapıştırıcı kalıntılarını da yine aseton yardımı ile kolayca temizleyebilirsiniz. Uygulayabileceğiniz diğer bir yöntem ise sıcak tuzlu su karışımıdır.
PLUSLOK® 2480 kauçuk takviyeli siyah renkli hızlı yapıştırıcıdır şok darbelere sarsıntılara karşı diğer şeffaf yapıştırıcılara göre daha dirençli ve dayanıklıdır 120 dereceye kadar ısıya dayanır.Orta-yüksek yoğunlukta bir ürün olup 3-5 dakika içinde yapıştırma işlemini tamamlar.
Hızlı ayakkabı yapıştırıcısı olarak da bilinen jel japon yapıştırıcılar esnek yapıya sahiptirler ve aynı zamanda renksizdirler. Renksiz olmaları sebebiyle genellikle ayakkabıların dış kısımlarındaki tadilatlarda kullanılmaları önerilmektedir.
Ayrıca japon yapıştırıcısı ile mermerler yapıştırılır. Çok büyük parçalar için olmasa bile küçük parçalar için tercih edilir. Genellikle en çok tercih edilen mermer yapıştırıcı akemi mermer yapıştırıcısı kullanılır.
Hafif hareketlerle asetonu bölgeye dağıtın ve yavaş şekilde çekin. Bunu çok yavaş uygulamalısınız çünkü deriniz zarar görebilir. Eğer dudak gibi hassas bölgelere bulaştıysa bol bol su ile yıkayın ya da tükürük yoluyla çıkarmaya çalışın. Göze temas eden durumlar karşısında ise mutlaka doktordan yardım almanız gerekir.
Japon yapıştırıcısının çözülmesini sağlayan ve Japon yapıştırıcısı neyle çıkar sorusuna yanıt; aseton, tuz, çamaşır deterjanı, margarin, kokusuz terebentin vb. gibi yöntemlerdir. Sadece bu malzemeler kullanılarak da Japon yapıştırıcısının bıraktığı izlerden kurtulmak mümkündür.
Eliniz gibi görece olarak kaba cildinize japon yapıştırıcısı yapıştıysa, aseton içeren oje çıkarıcı sizin sorununuzu büyük ölçüde çözecektir. Oje çıkarıcısını kullanmadan önce, gerçekten aseton içerdiğinden emin olun.
Japon yapıştırıcısı, yapıştırılacak yüzeylerden birine sürülme ve birleştirme yöntemi uygulanarak kullanılır ancak bu işlem sırasında veya hemen sonrasında kuruma gerçekleşmediği için akma ve damlama suretiyle cildinizle temas edebilir. Hızlıca kuruma gösteren bu ürün, cilde bulaştığında kurtulmak oldukça uğraştırır.
Reçine ve sertleştiriciden oluşan epoksi yapıştırıcılar, plastik malzemelerin birleştirilmesinde en etkili yöntemlerden biridir. Epoksi yapıştırıcılar güçlü ve dayanıklı bir bağ oluşturarak malzemelerin sağlam bir şekilde tutunmasını sağlar.
Kullanıldığı Yerler Metal, cam, alüminyum, kauçuk, porselen ve plastik yüzeylerin hızlı yapıştırmada kullanılır. Uygulama Yapıştırılacak yüzeyleri toz, kir ve yağdan temizledikten sonra yüzeylerden birine az miktarda yapıştırıcı sürerek her iki yüzeyi bir birine temas ettirerek bir kaç saniye basınç uygulayınız.
502 yapıştırıcı endüstriyel ve ev kullanımları için güçlü bir yapıştırıcı olarak yer alır. Genel olarak ahşap, metal, cam, seramik, plastik ve kauçuk gibi malzemelerin yapıştırılması için kullanılır. Bu yapıştırıcı yüksek mukavemetli bir bağlantı sağlamak için tasarlanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri