WA – Geneldir. Herkes tarafından bilinen şeyler için kullanılır.
"öyle mi?" (yani retorik bir "öyle mi?", ki zaten türkçe'deki "öyle mi? "ler de retorik. hafif gereksiz bir açıklama oldu.) japonların çok sık kullandığı, japonca kursundan sonra benim de ağzıma yapışan retorik soru kalıbı. taksiciye filan "ah so desu ka" demeye başladım allahım sonumu hayır eyle.
Ka (か) Edatı - Cümle sonunda soru işlevi
Japonca'da soru işareti yoktur. Cümlenin sonunda か gördüğümüzde o cümlenin bir soru cümlesi olduğunu düşünmeliyiz. Türkçedeki -mi soru ekine benzer. あなたは行きますか。
Benim adım ...'-dır. 私は ... です。 Watashi wa ... desu.
Ni edatının bu işlevi, bulunma, varolma, hareketsizlik bildiren fiillerle kullanılır. De edatına anlamca benzer, fakat de edatı aynı anlamda hareket bildiren fiillerle kullanılır.
İlgili 32 soru bulundu
japonca'da 1. tekil sahis olarak kullanimi informaldir. oyle amirinize boku falan derseniz boku yersiniz kanimca. japonca sadece erkeklerin kulandigi ben zamirinin bir halidir. arada kizlarin kullandigi duyulsa da duymazliktan gelinmistir. o kizlardan hayir gelmemistir.
Kun (君), "-san" ile kıyaslandığında daha ılımlı, dost, yoldaş anlamına gelen bir ektir. Aynı sosyal statüdeki insanların, dostların, meslektaşların, sınıf yoldaşların, büyükler tarafından küçüklere ve başkanlar tarafından kendilerine bağlı kişiler için kullanılır.
suki yo japonca da seviyor seviyorum anlamına gelen şarkı.
hoslanmak, ilgi duymak anlaminda kullanilan japonca kelime.
Genki (Japonca: 元亀), Japonya tarihinde Nisan 1570-Temmuz 1573 tarihlerini kapsayan dönem adıdır. Dönem, Eiroku'dan sonra gelmekte olup Tenshō'ya kadar devam etti. Bu dönemde hüküm süren imparator Ōgimachi idi.
8. はい。
Japonca'da “evet” sadece "はい。" diyerek anlatılır.
Japoncada günlük konuşma dilinde sıkça kullanılan kelimelerden birisi koniçivadır. Selamlaşma anlamında kullanılan koniçivanın Türkçe karşılığı ise merhaba olarak bilinmektedir. Yani diğer bir anlamla Japoncada iyi günler veya merhaba diyeceğiniz zaman koniçiva demeniz yeterlidir.
Anata ga suki desu – Seni seviyorum. Anata ga dai suki desu – Seni çok seviyorum. Watashi wa Bilge ga suki desu – Ben Bilge'yi seviyorum.
Teriyaki ismi Japonca "teri" ve "yaki" kelimelerinin bir araya gelmesi ile oluşmuştur. Teri parlatmak (yemeğin üzerine konulan sos teriyakiye parlaklığını verir) ve yaki ızgara ya da kavurmak anlamına gelmektedir.
japonca "ii" sözcüğü (sıfatı), türkçedeki "iyi" sıfatına karşılık gelmektedir.
Japonya hakkında turistler en çok bu konuda endişe duyuyor. Evet, iki elini çenenin altında birleştirip hafifçe eğilerek selam vermek Japonya'da bir tebriği, kabulü ve saygıyı simgeliyor. Ancak Japonlar bu selamlaşmayı yabancılardan beklemiyorlar aslında. Hafifçe başını eğmen ya da el sıkışman da onlar için yeterli.
Rivayete göre Japon erkekleri sevdiklerine utandıkları için seni seviyorum demek yerine “bu gece ay çok güzel değil mi?” cümlesini söylüyor.
Soo desu ka. Öyle mi? Karşınızdaki kişinin söylediğini anladığınızı ifade eden bir cevaptır.
Seni seviyorum kelimesi her dilde özel bir yere sahiptir. Bu diller arasında yer alan Japonca da romantizm içeren kelimelerin çokça yer aldığı bir dünya dilidir. Japonlar sevdiklerine onları sevdiklerini ifade etmek için "anata ga dai suki desu" derler.
Bir Japon, aşkından ölse dahi en fazla 'suki desu' diyormuş. Yani, 'senden hoşlanıyorum'. Onlara göre bunun nedeni, 'sevginin kelimelerle değil,davranışlarla ifade edilmesi gerektiğine inanmaları' imiş.
Oishii desu. Çok lezzetli. Aynı zamanda kısaca "Oishii!" de diyebilirsiniz.
Aishiteru Japonca'da seni seviyorum demek olsa da aslında kullanımı bize göre biraz farklı. Bir Japon'un bu cümleyi hayatında hiç bir zaman… Instagram.
Japonlar gayri remi olarak kendilerine yakın olduklarını düşündükleri kişilere Chan adını takmaktadır. Bu isim genel olarak çocuklara söylenmektedir. Bunun dışında yakın arkadaşlarda birbirlerine Chan adı ile seslenebilirler. Büyük insanlar küçük çocukları bu isim ile çağırabilirler.
Sama, hayvan derisi işleme süreci sırasında, strüktüre olmamış (deriyi oluşturan kollegen yapı ile bütünleşmemiş) proteinleri ham deriden ayırma işlemidir. Deri işlentisi sırasında en önemli işlem basamaklarından birisidir.
Japonca bir sözcük: "Nakama". Aileden biri gibi görülen dost, sıkı fıkı olunan arkadaş, yoldaş demekmiş. Genelde animelerde rastladığımız bu kelime, "仲間" şeklinde yazılıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri