Dışişleri Bakanlığı Türkiye ile Japonya arasındaki "Vize Muafiyet Anlaşması" uyarınca, turizm ve iş ziyareti amacıyla Japonya'ya seyahat eden vatandaşlarımız 3 ay süreyle vizeden muaftır.
Turizm, iş, arkadaş veya akraba ziyareti için 90 güne kadar Japonya da konaklama vize muafiyeti kapsamındadır. Ayrıca yabancı turistlerin paket turlarına katılımını kısıtlayan ek tedbirler de Ekim ayı itibarıyla kaldırıldı.
Son 72 saat içinde bulunan en iyi Türkiye - Japonya tek yönlü uçuşu fiyatı ₺ 11.928'dır (İstanbul - Tokyo Narita). Son 72 saat içinde bulunan en iyi Türkiye - Japonya gidiş dönüş uçuşu fiyatı ₺ 19.527'dır (İstanbul - Tokyo Narita). En hızlı Türkiye - Japonya uçuşu 15 sa. 50 dk. (İstanbul - Tokyo Narita) sürmektedir.
Japonya'ya gitmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için ülkede geçirecekleri ilk 30 gün için vize şartı aranmamaktadır. 30 günün ardından Japonya'da kalmak isteyenler için ise ülkede kalma amaçlarına göre vize talep edilmektedir.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Japonya ziyareti için pasaport, fotoğraf ve uygunluk belgesi ile vizesiz giriş yapabilirler. Ancak bu durum sadece 90 günü aşmayan seyahatler için geçerlidir. 90 günü aşan Japonya ziyaretleri için vize gerekmemektedir.
İlgili 22 soru bulundu
Japonya için Vize
Vize prosedürü kolay değil fakat malesef zorunludur!
Vize muafiyeti kapsamında Türk vatandaşlarının turistik, kültürel, ticari, akraba ziyareti ve benzeri amaçlarla gerçekleştireceği ve 90 güne kadar olan Japonya seyahatlerinde vize alınması gerekliliği yoktur.
Ülkenin en kalabalık şehri, başkent Tokyo'dur. Türk vatandaşları Japonya'ya vizesiz giriş yapabilir ve 90 günü aşmayacak süreyle ülkede kalabilir.¹ Öte yandan, ülkede uzun süre yaşamak ve çalışmak isteyenlerin çalışma vizesine ihtiyacı olacaktır.
Japonya asgari ücret 2023 tutarı saatlik olarak belirlenmektedir. Son açıklanan asgari ücret verilerine göre de ücret olarak saatliği 961 YEN olarak belirlenmiştir. Bu asgari ücret tutarının da Dolar, Euro ve TL üzerinden hesaplanması kolaylıkla yapılabilir.
Sınıflandırma. Japonca, Ryukyu dilleri ile birlikte bir Japon dilidir. Başka sınıflandırmalara göre ise Ryukyu dilleri Japoncanın lehçeleridir ve Japonca bir yalıtık dildir. Bu grubun diğer dillerle ilişkisi hakkında varsayımlar ortaya konmuş olmakla birlikte, bu sınıflandırmalara tartışmalıdır.
Refah seviyesi oldukça yüksek olan Japonya'da; konaklama, yeme-içme, ulaşım ve kültürel aktiviteler gibi kalemler göz önünde bulundurulduğu zaman aylık yaşam masrafı 1120 Dolar olmaktadır. Tabi ki bu masraflar, yaptığınız seçimlere ve kişiden kişiye değişiklik gösterebilmektedir.
Doğu Asya bölgesinde bulunan Japonya, bilim ve teknoloji bakımından birçok konuda dünyada lider olan bir ada ülkesidir. Japonya'ya, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan ortalama 18 sefer yapılıyor ve yolculuk 17 saat civarında sürüyor.
Bu nedenle, Japonya'ya iltica etmek isteyen milyonlarca insan varken, yalnızca çok azı bu hedefe ulaşabiliyor. Japonya'nın mülteci politikası oldukça sıkıdır ve ülke sadece savaş veya doğal afet gibi acil durumlarda mültecileri kabul ediyor.
Japonya'ya gitmek için sadece bir pasaportunuzun olması yeterli, Türk vatandaşları için vize istenmiyor. İstanbul'dan ve Ankara'dan direkt ve aktarmalı uçuş seferleri düzenleniyor. Dukuoka, Hiroşima, Nagoya, Okinawa, Osaka, Sapporo, Sendai ve Tokyo, Japonya'da iniş yapabileceğiniz havalimanlarıdır.
Bu sebeple Hususi pasaport ve Hizmet Pasaportu sahipleri toplamda 157 ülkeye seyahat edebilmektedirler. Diplomatik Pasaporta ise 166 ülke vize uygulamamakta, 10 ülke kapıda vize vermektedir. Böylelikle Diplomatik Pasaport sahipleri toplamda 175 ülkeye seyahat edebilmektedirler.
Yalnızca 14 Pro serisi değil, iPhone 14 için de fiyatlandırma ülkemizde oldukça yüksek. Öyle ki; iPhone 14 fiyatı Türkiye'de 31.000 TL'den başlıyor, bu da 1699 dolara denk geliyor. Amerika'da iPhone 14 baz model, 829 dolarla satışta. Ardından Japonya (831 dolar) geliyor.
Tek odalı bir dairenin aylık ortalama kirası, şehir merkezinde yaşamayı seçip seçmemenize bağlı olarak her zaman 50-70.000 Japon Yeni (yaklaşık 450-650 USD) civarındadır. Daha büyük daireler çok daha pahalıya mal oluyor. Gaz, elektrik, internet ve su gibi hizmetlerin kiraya dahil olmadığını unutmayın.
Göçmen işçi sayısının düşük olmasının nedeni, bir adalar ülkesi olarak Japonya'nın izolasyonist olması ve göçmenliğe sıcak bakmaması. 1800'lerin ortalarına dek, ülkeye giriş çıkışlar ölümle cezalandırılabiliyordu. Şimdilerde ise Japonya kendisini güçlü bir kültürel kimliğe sahip homojen bir ülke olarak görüyor.
Türkler genel olarak inşaat ve araba fabrikalarında çalışmaktadır. Ayrıca hediyelik eşya dükkânı ya da restoran sahibi olan Türkler olduğu gibi Japon firmalarında çalışan üst düzey yöneticiler de bulunmakta ve birçok Türk öğrencisi eğitim amaçlı olmak üzere Japonya'da bulunmaktadır.
Dr. Duran Canatan'ın verdiği bilgiye göre; 16 ilde yaklaşık 900 bin kişiden alınan kan örneklerinin incelendiği araştırmada Türkler ve Japonların ortak bir genetik geçmişe sahip ve akraba olduğu, özellikle Ege ve Trakya'da yaşayan Türkler ile Japonların aynı kan özellikleri taşıdığı ortaya çıkmıştır (Asialogy, 2017).
Japon Yeni'ndeki bol sıfırlar ülke ekonomisini destekler ve ihracatı kolaylaştırır. Japonya'nın genel ekonomik tutumu ihracata dayanır ve bu nedenle Japon Yeni fiyatı bilerek düşük tutulur.
Bu pazarın 2020-2025 yılları arasında yıllık yüzde -2 oranında CAGR büyümesi bekleniyor. Kişi başı ortalama ekmek tüketim 28,3 kg olan Japonya'da kişi başına ekmek harcaması 110 doları geçiyor.
Japonya'ya Seyahat Edecek Türk Vatandaşlarının Dikkatine / T.C. Dışişleri Bakanlığı Türkiye ile Japonya arasındaki "Vize Muafiyet Anlaşması" uyarınca, turizm ve iş ziyareti amacıyla Japonya'ya seyahat eden vatandaşlarımız 3 ay süreyle vizeden muaftır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri