Vize muafiyeti kapsamında Türk vatandaşlarının turistik, kültürel, ticari, akraba ziyareti ve benzeri amaçlarla gerçekleştireceği ve 90 güne kadar olan Japonya seyahatlerinde vize alınması gerekliliği yoktur.
Türkiye ile Japonya arasındaki "Vize Muafiyet Anlaşması" uyarınca, turizm ve iş ziyareti amacıyla Japonya'ya seyahat eden vatandaşlarımız 3 ay süreyle vizeden muaftır.
Turizm, iş, arkadaş veya akraba ziyareti için 90 güne kadar Japonya da konaklama vize muafiyeti kapsamındadır. Ayrıca yabancı turistlerin paket turlarına katılımını kısıtlayan ek tedbirler de Ekim ayı itibarıyla kaldırıldı.
Japonya'ya gitmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için ülkede geçirecekleri ilk 30 gün için vize şartı aranmamaktadır. 30 günün ardından Japonya'da kalmak isteyenler için ise ülkede kalma amaçlarına göre vize talep edilmektedir.
Nasıl Gidilir? Bir ada ülkesi olan Japonya'ya İstanbul ve Ankara'dan aktarmalı ya da doğrudan uçuşlar ile seyahat edebilirsiniz. Bu şehirlerden Tokyo, Kyoto, Sendai, Hiroşima, Nagoya ve Osaka gibi büyük şehirlere direkt uçuşlar bulunuyor. Türkiye Japonya arası uçuşlar, yaklaşık 11 saat sürüyor.
İlgili 22 soru bulundu
Son 72 saat içinde bulunan en iyi Türkiye - Japonya tek yönlü uçuşu fiyatı ₺ 11.928'dır (İstanbul - Tokyo Narita). Son 72 saat içinde bulunan en iyi Türkiye - Japonya gidiş dönüş uçuşu fiyatı ₺ 19.527'dır (İstanbul - Tokyo Narita). En hızlı Türkiye - Japonya uçuşu 15 sa. 50 dk. (İstanbul - Tokyo Narita) sürmektedir.
Vize almak için gerekli ve doğru belgelere sahip olmak çok önemli. Vize prosedürü kolay değil fakat malesef zorunludur!
Japonya asgari ücret 2023 tutarı saatlik olarak belirlenmektedir. Son açıklanan asgari ücret verilerine göre de ücret olarak saatliği 961 YEN olarak belirlenmiştir. Bu asgari ücret tutarının da Dolar, Euro ve TL üzerinden hesaplanması kolaylıkla yapılabilir.
Sınıflandırma. Japonca, Ryukyu dilleri ile birlikte bir Japon dilidir. Başka sınıflandırmalara göre ise Ryukyu dilleri Japoncanın lehçeleridir ve Japonca bir yalıtık dildir. Bu grubun diğer dillerle ilişkisi hakkında varsayımlar ortaya konmuş olmakla birlikte, bu sınıflandırmalara tartışmalıdır.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Japonya ziyareti için pasaport, fotoğraf ve uygunluk belgesi ile vizesiz giriş yapabilirler. Ancak bu durum sadece 90 günü aşmayan seyahatler için geçerlidir. 90 günü aşan Japonya ziyaretleri için vize gerekmemektedir.
Japonya Türkiye uçuş süresi firmalara göre değişmekle beraber, uçuşlar yaklaşık olarak 17 saat civarında sürüyor.
Japonya Çalışma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, en düşük ücret saat başına ortalama olarak 43 yen artacak. Bu ücret artışı 1978 yılından bu yana yapılan en büyük artış oldu. Japonya'da asgari ücret saatlik bazda 1004 yen olacak. Böylece dolar bazında 6,91 dolar saatlik ücret ödenecek.
Bu nedenle, Japonya'ya iltica etmek isteyen milyonlarca insan varken, yalnızca çok azı bu hedefe ulaşabiliyor. Japonya'nın mülteci politikası oldukça sıkıdır ve ülke sadece savaş veya doğal afet gibi acil durumlarda mültecileri kabul ediyor.
98 ülke ve yönetim bölgesinden turistler de tur gruplarına dahil olmaları koşuluyla, 10 Haziran'dan itibaren ülkeye giriş yapabilecek.
➡ Japonya'da doğup Japonya vatandaşlığı bulunmayan çocukların 60 günden fazla Japonya'da ikamet edecek olması durumunda, ebeveynlerin doğumdan itibaren 30 gün içinde yerel Göçmenlik Bürosu'na ikamet statüsü edinme izni başvurusu yapması gerekmektedir (bkz. 2.4). Onaylandığı takdirde, yeni oturum kartı düzenlenir.
DOKUZUNCU HAFTA: ŞİNTOİZM
Bu din, Japonların “Milli Dini” özelliğini sergilemektedir. Şintoizm 'in Japoncada karşılığı Kami-Nomiçi'dir ( Tanrıların Yolu). Şintoizm'in herhangi bir kurucusu yoktur.
Evet, Japonca öğrenmek sıfırdan başlamak zor olabilir. Japonca çok karmaşık bir dil ve çok sayıda karmaşık kuralları ve sözcükleri içerir. Ancak, günlük konuşma düzeyine ulaşmak için sıfırdan başlayarak çok zaman harcanmasa bile, dikkatli bir çalışmayla başarılabilir.
Japonlar çoğunluğu inanmamasına rağmen Şintoizm ve Budizm'i toplumun geleneği olarak gördüğünden iki dininde gereklerini yerine getirebilir bu yüzden toplam %100'den fazladır. Japonya'da Şintoizm ve Budizm olarak 2 din hakimdir.
Refah seviyesi oldukça yüksek olan Japonya'da; konaklama, yeme-içme, ulaşım ve kültürel aktiviteler gibi kalemler göz önünde bulundurulduğu zaman aylık yaşam masrafı 1120 Dolar olmaktadır. Tabi ki bu masraflar, yaptığınız seçimlere ve kişiden kişiye değişiklik gösterebilmektedir.
Yalnızca 14 Pro serisi değil, iPhone 14 için de fiyatlandırma ülkemizde oldukça yüksek. Öyle ki; iPhone 14 fiyatı Türkiye'de 31.000 TL'den başlıyor, bu da 1699 dolara denk geliyor. Amerika'da iPhone 14 baz model, 829 dolarla satışta. Ardından Japonya (831 dolar) geliyor.
Japonya'ya seyahat için en uygun dönem, Mart ayının sonu ile Nisan ayının başı ve Eylül ile Kasım ayları arasındaki dönemdir. İlkbaharda ülke sakura ağaçlarının dallarıyla kaplıdır, sonbahar ise sakin bahçe ve parklar kırmızı, turuncu ve altın sarısı renklerin tonlarına döndükçe yeni bir renk paleti oluşturmayı seçer.
Japonya'da araç kullanabilmeniz için uluslararası ehliyet alınması gerekiyor. Buna ek olarak, kendi aracınızı ülkeye sokmak için 'triptik' denilen gümrüklerden geçiş karnesine de ihtiyaç var.
Japon Yeni'ndeki bol sıfırlar ülke ekonomisini destekler ve ihracatı kolaylaştırır. Japonya'nın genel ekonomik tutumu ihracata dayanır ve bu nedenle Japon Yeni fiyatı bilerek düşük tutulur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri