Nesne (object) onun somutlaşan bir cismidir. Java'da sınıf (class) kavramını doğada cins isimlere benzetebiliriz. Bir cins kendi başına belirli bir nesne değildir; ancak belirli türden nesnelerin ortak özelliklerini belirten soyut bir kavramdır. Örneğin, ağaç bir cins isimdir.
Java'da nesne üretmek için kullanılan sözdizimi : ClassName object = new ClassName(); ClassName : Nesne oluşturmak istediğimiz sınıfı belirtiyoruz. Bu sınıf daha öncesinde projemizde tanımlanmış olması gerekmektedir.
Java'da OOP kavramı veri ve metotları içeren, nesneler kavramına dayalı programlama yöntemi olarak ifade edebiliriz. Java'da OOP yani nesneye yönelik programlamanın temel amacı programların esnekliğini, yeniden kullanılabilirliğini ve sürdürülebilirliğini sağlamaktadır.
Arabanın rengi, markası, fiyatı, modeli, üretim yılı gibi bazı özellikleri bulunur ve bu özellikler arabanın durumunu belirtir. Java Nesne kavramında durumlardan bahsederken attribute (özellik) kavramı olarak da telaffuz edebiliriz.
New Operatörü
Bu operatör sınıf adı ile birlikte kullanılarak bellekte sınıfa ait yeni bir nesne oluşturulmasını sağlar. Eğer nesneler new operatörü ile oluşturulmazsa null varsayılan değerini alırlar. Böyle bir durumda uygulamada bu nesnelerin üyelerine erişmeye çalışıldığında java NullPointerException hatası üretir.
İlgili 40 soru bulundu
Java'da bir metodun içinde o metodun ait olduğu sınıftan yaratılacak nesneyi veya o nesnenin bir alt değişkenini tanımlamamız gerektiğinde kullandığımız deyime this diyoruz. Bulunduğumuz sınıfta nesne daha tanımlanmadığı için bu nesneyi direk olarak kullanamıyoruz.
Assertions'lar sunucuya gönderilen isteğin yanıtını doğrulamak için kullanılırlar.Assertions'lar test koşumu(runtime) sırasında isteğin gerçek sonucuyla beklenen sonucun doğrulanma sürecidir.
Java'da Static deyimi, sınıf değişkenlerini ve ya sınıf metotlarını tanımlarken kullanılır. Eğer bir sınıfa ait değişkenlerin başına "static" yazılırsa, o değişkenler artık sınıf değişkeni olurlar. Sınıf değişkeni olarak tanımlanan değişkenler, her nesne oluşturduğumuzda ayrı ayrı oluşmazlar.
Java Kapsülleme kavramı, bir sınıf içinde yer alan değişkenlere ve metotlara dışarıdan erişmenin istenmediği hallerde kullanılan bir çeşit yöntemdir. Bu bakımdan kapsülleme kavramını, veriyi çok daha güvenli bir kasa içinde saklama işlemi şeklinde de bilinir.
Extends: Herhangi bir sınıfın özelliklerini ve işlevlerini miras olarak alması için kullanılan deyimdir.
Nesne Nedir? İçinde veri saklayan ve bu veriler üzerinde işlem yapacak olan metodlar bulunduran bileşenlerdir. Nesneler her uygulamada tekrar kullanılabilir. Nesne oluşturduğumuzda hafızada yer kaplar.
Nesne Yönelimli Programlama (Object Oriented Programming), sınıflar ve nesneler kavramına dayanan bir programlama yaklaşımıdır. Bu yaklaşımın amacı, ihtiyaç duyulan programı daha küçük parçalara bölerek, yönetilebilir ve yeniden kullanılabilir hale getirmektir.
Nesne yönelimli olan nesne tabanlı programlama dillerinden ABAP/4, C#, C++ (nesne modeli Simula'ya dayanır), Eiffel, Java, Object Pascal, Objective-C (nesne modeli Simula'ya dayanır), PHP, Python, REALbasic (nesne yönelimli bir BASIC lehçesi), Ruby, Simula, Smalltalk ve Visual Basic .
Java applet ve uygulamaları yazmak için JDK gibi geliştirme araçları gerekir. JDK'de Java Runtime Environment, Java derleyicisi ve Java API'leri vardır. Hem yeni hem de deneyimli programcılar kolayca Java kodu yazmaya başlayabilirler.
Aslında Java ile başlaman hem iyi bir seçim ve aynı zamanda kötü bir seçim olabilir.İlk önce neden iyi seçim,çünkü Java günümüzde popüler bir dil ve kullanım alanı geniş. Bu nedenle Java'yı öğrenirseniz sizin için çok büyük bir donanım olur.
Web Geliştirme: Java, sunucu tarafı web uygulamaları geliştirmek için kullanılan popüler bir dildir. Java Servlets, JavaServer Pages (JSP) ve JavaServer Faces (JSF) gibi teknolojilerle dinamik ve etkileşimli web uygulamaları oluşturulabilir. Ayrıca Java ile RESTful web hizmetleri ve web servisleri de geliştirilebilir.
Sonuç olarak, getter ve setter metotları, sınıfın verilerine erişim ve değişiklikler üzerinde kontrol sağlayarak programların daha güvenli, sürdürülebilir ve esnek olmasına yardımcı olur. Bu nedenle, nesne tabanlı programlamada sıkça kullanılırlar.
Örnek: “Memeli” sınıfından direkt bir nesne oluşturulmaz; ancak alt sınıfları tanımlanarak onlardan nesneler oluşturulur. Soyut sınıfın yöntemlerini, alt-sınıfları tarafından üzerine yazılmak üzere, sadece şablon olarak tanımlayıp içlerini boş bırakabiliriz veya soyut yöntem (“abstract method”) olarak tanımlayabiliriz.
Java bir OOP programlama dilidir, Java Script bir OOP komut listesi oluşturma dilidir. Java, sanal makinede veya tarayıcıda çalışan uygulamalar oluşturur, JavaScript kodu sadece tarayıcıda çalıştırılır. Java kodunun derlenmesi gerekir, JavaScript kodları metinlerden oluşur.
Void Metotlar
Java'da yazılan bir metodun geriye bir değer döndürmesini istemiyor, sadece metot içindeki kod bloğunun çalışmasını istersek "void" deyimi kullanmalıdır. Metot tanımlanırken veri tipi kısmına "void" deyimi yazılması yeterlidir. Void metotlar içerisinde "return" deyimi kullanılamamaktadır.
float : 32 bitlik IEEE 754 formatında kayan noktalı yani ondalıklı sayıları tanımlayan bir veri türüdür. double : 64 bitlik IEEE 754 formatında kayan noktalı yani ondalıklı sayıları tanımlayan bir veri türüdür.
" Statik yük, lineer aktüatörün enerji verilmemiş, hareketsiz durumda göreceği yükü ifade eder. Dinamik yük, enerji verildiğinde ve uzama ya da çekilme durumunda aktüatörün gördüğü yükü ifade eder."
Java HashSet, programlarımızda kullandığımız zaman bizler için depolama görevini üstlenen, karma tablo yapılarından oluşan ve bu tablo üzerinde verilerimizi unique yapıda hashcode değerler ile saklayan bir yapıdır.
Java'da başka bir classta tanımlanmış olan private değişkenlerin kullanılmasını sağlayarak data encapsulation durumunun sağlanmasına olanak tanıyan metodlara Setter ve Getter denir. Dilimizdeki karşılıkları: get: almak, set: vermek anlamındadır. Get return bir değer dönerken Set return değer dönmez.
Lambda expressions, Java SE 8'e dahil edilen Java'nın yeni ve önemli bir özelliğidir. Lambda expressions, işlevsel programlamayı kolaylaştırır ve geliştirmeyi çok basitleştirir. Koleksiyondan verilerin yinelenmesine, filtrelenmesine ve çıkarılmasına yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri