Javascript, ağırlıklı olarak nesne tabanlıdır ve nesne yönelimli web uygulamaları yazmak için uygun bir dildir.
Nesne yönelimli olan nesne tabanlı programlama dillerinden ABAP/4, C#, C++ (nesne modeli Simula'ya dayanır), Eiffel, Java, Object Pascal, Objective-C (nesne modeli Simula'ya dayanır), PHP, Python, REALbasic (nesne yönelimli bir BASIC lehçesi), Ruby, Simula, Smalltalk ve Visual Basic . NET'i sayabiliriz.
JavaScript, ECMAScript standardına uyan, genellikle eş zamanlı olarak derlenmiş, üst düzey bir dildir. Dinamik yazma, prototip tabanlı obje yönelimi ve birinci sınıf işlevlere sahiptir.
Java'da OOP kavramı veri ve metotları içeren, nesneler kavramına dayalı programlama yöntemi olarak ifade edebiliriz. Java'da OOP yani nesneye yönelik programlamanın temel amacı programların esnekliğini, yeniden kullanılabilirliğini ve sürdürülebilirliğini sağlamaktadır.
JavaScript nesnesi, birden çok veri koleksiyonunu depolamanıza izin veren ilkel olmayan bir veri türüdür.
İlgili 18 soru bulundu
Javascript class tabanlı OOP bir dil değildir ama yine de nesne yönelimli şekillerde kullanmamızın yolu vardır. Javascript, prototip tabanlı bir programlama dilidir. Prototip tabanlı bir programlama dili, işlevleri sınıflar için yapıcı olarak kullanan bir nesne yönelimli programlama stilidir.
Java ve JavaScript arasındaki temel farklar: Java bir OOP programlama dilidir, Java Script bir OOP komut listesi oluşturma dilidir. Java, sanal makinede veya tarayıcıda çalışan uygulamalar oluşturur, JavaScript kodu sadece tarayıcıda çalıştırılır. Java kodunun derlenmesi gerekir, JavaScript kodları metinlerden oluşur.
C bir yapısal programlama, C++ ise nesne tabanlı programlama olduğundan yapısal ve nesne tabanlı programlama arasındaki farklardan konuştuk.
Python'un önemli bir yönü dinamizm bir yapıya sahip olmasıdır. Nesne tabanlı bir programlama dili olarak kullanıldığı için dildeki her şey, işlevler ve modüller de dahil olmak üzere, nesne olarak ele alınır.
C programlama dilinin günümüzde kullanılan birçok dil ile bağlantısı vardır. Java, JavaScript, C#, C++, Objective C, Go, Swift, Python, PHP, Arduino gibi birçok programlama dilinin temeli doğrudan veya dolaylı olarak C'ye dayanır.
Python ve JS birbirine oldukça benzer olsa da karmaşıklık (veya daha doğrusu basitlik) açısından ele alındığında Python çok daha basit. Boşuna en basit programlama dillerinden biri olarak görülmüyor. JS öğrenilmesi “zor” bir dil olarak görülmese de Python öğrenmek JS öğrenmeye göre çok daha az çaba gerektiriyor.
REST API tabanlı uygulamalar: JavaScript, sitelerin hem front-end hem de back-end kısmında kullanılır.
HTML, CSS ve JavaScript'i öğrenmek maksimum bir ay sürer, her gün kafa yorarsan. JQuery gerekli değil, öğrenmesen de olur başlangıçta.
Visual Basic kapsülleme, devralma ve polimorfizm dahil olmak üzere nesne odaklı programlama için tam destek sağlar.
C# yani diğer bir adıyla C Sharp, Microsoft tarafından geliştirilen sunucu ve gömülü sistemleri çalıştırmak için tasarlanmış programlama dilidir. . NET Framework ortamında kullanılmak üzere geliştirilmiş nesne tabanlı programlama dillerinden birisidir.
C# nesne odaklı bir programlama dilidir.
Python Geliştiricisi, Python programlama dili kullanarak yazılım geliştirme işlemlerini gerçekleştiren bir profesyoneldir. Veri analizi, yapay zeka, web uygulamaları ve otomasyon gibi birçok alanda çalışabilir.
Nesne tabanlı programlama dilleri 1980'li yıllarda C++ ile ortaya çıkmıştır. Nesneye yönelik programlama, programcının kendi sınıfını ve nesnesini oluşturup üzerinde işlemler yapmasını sağlar. Günümüzde yazılımcılar nesneye yönelik olan ve Visual özellikler içeren sürümleri kullanmaktadır.
Örneğin Python , günümüzün en popüler robot programlama dillerinden biridir. Python, makine öğrenimi geliştirmenin yanı sıra Robot İşletim Sistemi paketleri oluşturmak için de kullanılabilir .
C proglamlama dili microsoft platformu üzerinde web uygulamaları geliştirmek için tasarlanmış yazılım dilidir. C#, nesneye yönelimli, orta seviyeli bir programlama dilidir.
Nesne (object) onun somutlaşan bir cismidir. Java'da sınıf (class) kavramını doğada cins isimlere benzetebiliriz. Bir cins kendi başına belirli bir nesne değildir; ancak belirli türden nesnelerin ortak özelliklerini belirten soyut bir kavramdır. Örneğin, ağaç bir cins isimdir.
Nesne Tabanlı Programlama gerçek hayattaki nesneleri yazılım dünyasına aktarma çabasıdır. Örneğin yeni bir araba üretecek bir firmayı düşünelim. Somut olarak üretilecek olan arabanın tüm özellik (attributes) ve fonksiyonlarını (method) ilk olarak yazılıma aktarmak gerekiyor.
Bununla birlikte, JS, CSS'nin kendi başına yapamayacağı bir şey olan kullanıcı etkileşimini sürdürür. JS'nin web, mobil uygulama ve oyun geliştirme içindeki uygulamaları, betik dilini öğrenmeye değer kılar.
Öğrenmesi en kolay programlama dillerinden biri olan JavaScript, Html sayfalarının içeriklerini dinamik olarak eklemenize ve değiştirmenize izin verir. JavaScript, web sayfalarının hayat bulmasını sağlayan ve onları etkileşimli hale getirmek için kullanılan güçlü bir programlama dilidir.
Son olarak, JavaScript, eşzamansız programlama desteği nedeniyle popüler bir dildir. Bu, geliştiricilerin paralel çalışabilen kodlar yazmasına izin vererek, onu yüksek performanslı ve ölçeklenebilir uygulamalar oluşturmak için çok uygun hale getirir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri