Jel tırnak uygulamasının bakımı da oldukça kolaydır. Tırnaklarınıza özel bir koruma katmanı ekleyerek, jel tırnakların daha uzun süre dayanmasını sağlayabilirsiniz. Jel tırnaklar üzerine oje sürülebilir ve tırnaklarınızı istediğiniz renkte süsleyebilirsiniz.
tutmak istiyorsanız, asetondan uzak durun. Bu iyi yapılırsa ilk etapta üstüne cila uygulanmamış gibi görünmelidir.
Protez jel tırnak üzerine kesinlikle oje sürmelisiniz. Jel kısım tek başına kullanılabilir bir görüntü oluşturmaz. Protez jel tırnaklarınıza dilerseniz kalıcı oje dilerseniz de normal oje kullanabilirsiniz.
Protez tırnağın üzerine normal veya kalıcı oje sürülebilir.
Aseton: Aseton içeren bir tırnak cilası çıkarıcısı kullanabilirsiniz. Bir pamuk topunu asetonla ıslatın ve tırnaklarınızın üzerine koyun. Tırnaklarınızı pamukla sarın ve 10-15 dakika bekletin. Sonra pamukları çıkarın ve oje çıkarıcı ile tırnaklarınızı ovalayın.
İlgili 24 soru bulundu
Protez tırnak abdest geçirir mi? Nihat Hatipoğlu konuyla ilgili, '' Protez tırnak abdest ve gusüle engeldir.
Adım 3: Protez tırnağı çıkar: Bir kap içine bir miktar asetona dök. Daha sonra, bir pamuklu çubuğu asetona batırın ve protez tırnağın üzerine yerleştir. Protez tırnağın etrafını alüminyum folyo ile sar ve birkaç dakika beklet. Ardından, protez tırnağı yavaşça çıkar.
Genellikle, bir jel tırnağın dayanma süresi kişinin yaşam tarzına, tırnaklarını ne kadar kullandığına ve günlük aktivitelerine bağlı olarak değişebilir. Ancak, profesyonelce uygulandığında ve doğru bakım yapıldığında, jel tırnaklar ortalama olarak 2 ila 4 hafta arasında dayanabilirler.
Tırnaklarınızı nemlendirin
Bir yağla ya da nemlendirici bir kremle hem tırnaklarınıza hem de tırnak kenarlarına günde birkaç kez masaj yapın. Daha sonra ise bir el kremiyle yeniden nemlendirin. Yağlar tırnak yataklarından daha iyi emilir ve kremler de bir bariyer oluşturarak nemin kaçmasını engeller.
Protez tırnak kullanımında dikkat etmeniz gerekenler;
Oje sürecekseniz sonrasında aseton ile çıkarmayın. Protez tırnakları evde kendi yöntemleriniz ile çıkarmayın. Protez tırnaklar uzman kişiler tarafından çıkarıldıktan sonra kendi tırnağınızda incelme, tırnaklarda geçici olarak bozulma görülebilir.
Piyasada şablon + jel ile yapılan tırnaklar genelde jel tırnak olarak adlandırılırken, uzatma destekleri yapıştırılarak( tip tekniği) yapılan tırnaklara protez tırnak denmektedir. Aslında her ikisinin görsellik ve sağlamlık açısından herhangi farkı yoktur. Her ikisi de jel ile yapılır, genel adları protez tırnaktır.
Jel tırnakların çıkarılması aşamasında törpülerden yararlanılmaktadır. Jel tırnaklar çıkarılırken tırnaklar kısa kesilmekte ve daha sonra tırnaklara törpü işlemi uygulanmaktadır. Tırnakların yalnızca uçları değil, üzeri de törpülenmektedir. Törpüleme işlemi sayesinde doğal tırnakların ortaya çıkmaktadır.
İstenilen uzunlukta tırnaklar ile yapılabilir. Akrilik tırnak ile karşılaştırılırsa eğer akrilik tırnağa göre daha ince yapıya sahiptir.
Jel tırnakların çıkarılması durumunda tırnak makası ya da metal törpü kesinlikle kullanılmamalıdır. Bu açıdan tırnak üzerinde gerekli olan düzeltmenin kağıt törpü vasıtası ile gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Bununla birlikte tiner ya da tiner benzeri olan kimyasallar ile tırnak hiçbir şekilde temas ettirilmemelidir.
Yine de evde çıkarılmak isteniyorsa pamuk parçaları bolca aseton ile ıslatılır ve tırnaklara tatbik edilir. Alüminyum folyolarla sarılır, bir süre( 50-60 dakika) bekletilir ve süre sonunda tırnaklar üzerindeki akriliğin aktığı görülür. Tırnak itici malzemelerle tırnak yüzeyindeki malzeme tamamen tırnaktan çıkarılır.
Jel tırnak ise sıvıdan daha yoğun, saydam ve pelte kıvamındadır. Akrilik tırnak jel tırnaklara göre daha yoğundur. Çok sert darbelere maruz kalmadığı sürece kolay kırılmaz ve dayanıklıdır. Jel tırnaklar, akriliğe göre kıvamı daha akışkan olduğu için darbelere karşı fazla dayanıklı değildir.
Kişiye göre değişen tırnak uzama hızına göre önerilen ortalama süre 3-4 haftadır. Periyodik protez tırnak bakımları yapıldığı sürece istenilen süre kadar kullanılabilir ve kişi istediği zaman da çıkartılabilir.
Tırnağa sürülen cilanın sertleştirmesi için ultraviyole lambanın altında yeterince uzun süre tutulmayan tırnaklar, ağrılı alerjik reaksiyonu tetikleyebiliyor. Salonlardaki teknisyenlerin yeterince eğitim almadığı durumlarda, orada yapılan işlemlerde de aynı risk söz konusu.
Çeşitli uygulama yöntemleri vardır. En yaygın olanı, tırnak ucuna yapıştırılan protezin sonrasında, tırnağı bir kaç kat jel malzeme ile doldurarak tırnağın şekillendirilmesidir. Tırnak işlemi yaklaşık 2-2,5 saat sürer.
Protez tırnak uygulaması kendi tırnaklarınıza herhangi bir zarar vermez, tırnaklarınızı yıpratmaz yada inceltmez. Çünkü protez tırnak uygulaması sırasında kendi tırnaklarınızın tamamı kapatılmaz.
En az 30 gün kullanım sonunda kendi tırnağınız uzayacağı için dip dolgusu adı verilen işlem yapılarak jel tırnaklara bakım yapılır. Bu işlem ise 1 – 1.5 saat sürmektedir.
Ve pamuk remover veya aseton ile ıslatıp tırnağa yerleştiriyoruz. Folyonun parlak tarafı ile tırnağımızı sarıyoruz ve 10 dakika bekliyoruz . 10 dakika geçti tek tek folyoyu çıkarıp çubuk yardımı ile malzemeyi yukarıdan aşağıya doğru dikkatlice kazıyoruz.
Jel tırnak, doğru bakım ve yenileme süreçleri ile en az 14 gün ve en fazla 30 gün arasında kullanılabilir. Bu süreler, tırnakların türüne ve kişinin yaşam tarzına, tırnakların dış etkenlerle temasına bağlı olarak değişiklik gösterebilir.
Protez tırnakların düşmesi: Yapay tırnaklar doğal tırnağın üstüne yapıştırıldığı için düşebilir veya kırılabilir. Bu durum, doğal tırnağın zarar görmesine neden olabilir. Kimyasal reaksiyonlar: Uygulanırken kullanılan bazı kimyasallar, ciltte tahrişe neden olabilir.
Kalıcı oje bir diğer adıyla jel cila, hızlı kuruma özelliğine sahip, suya karşı dayanıklı ve özel uygulama yöntemleri ile uygulanan bir oje türüdür. Tırnaklarının hep ojeli görünmesini isteyen veya tırnak yeme problemi nedeniyle tırnakları bakımsız görünen kişiler tarafından sıkça tercih edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri