Portatif jeneratör 'ler (hava soğutmalı) sürekli en fazla 8-10 saat çalışması önerilirken, su suğutmalı, sabit dizel jeneratörler yakıtları dolu olduğu sürece hiç durmadan, bakım zamanı gelinceye kadar ( yaklaşık 250 çalışma saati ) çalışabilirler.
Jeneratörler; kısa süreli kesintilerde kullanılmak üzere tasarlanmış 1-2 saat kadar çalışan Standby Çalışma (ESP/LTP), uzun süreli kesintilerde kullanılmak üzere tasarlanmış olan Prime Çalışma (PRP) ve 365 gün 24 saat çalışabilen Sürekli Çalışma (COP) türlerinde kategorize edilebilir.
10. Portatif jeneratörler sürekli olarak en fazla 5 saat çalıştırıl- malıdır. Bu süre sonunda motorun soğuması için 1 saat dinlendi- rilmelidir.
Dizel jeneratörler bakım gerektirmeden en az 15.000 saat ile 50.000 saate kadar sürekli olarak çalışabilir. Jeneratörün ömrü aşağıda belirtilen değişken faktörlere bağlıdır. Yeterli bakım yapılmazsa, bir jeneratör yalnızca 10.000 saat veya çok daha az dayanabilir.
*Portatif jeneratörler maksimum 5 saat kesintisiz çalışmaya uygundur. 5 saatlik periyot sonrası 20-30 dk. arasında dinlendirilmesi sistemin sağlıklı çalışması açısından gereklidir.
İlgili 19 soru bulundu
Jeneratörlerin yakıt sarfiyatı, yük durumuna bağlı olarak değişir. Emsa standart olarak yakıt tanklarını jeneratör tam yükünde en az 8 saat çalışacak şekilde dizayn etmektedir.
Portatif jeneratörler sürekli olarak en fazla 5 saat çalıştırılmalıdır. Bu süre sonunda motorun soğuması için 1 saat dinlendirilmelidir. Akülü modellerde jeneratör uzun süre çalıştırılmazsa akü boşalabilir. Motorun yağlanması, uzun ömürlü olması ve akünün şarjı için jeneratörün haftada bir çalıştırılması gerekmektedir.
Bir ev için normal şartlarda ihtiyaç duyulan jeneratörün en az 4 kva olması gerekmektedir. Eğer bir apartmanın tamamına enerji sağlanacaksa ölçüm yapılmalıdır.
PRP, ISO 8528 e uyumludur. ISO3046 ya göre 12 saat çalışma periyodunda 1 saat 10% aşırı yükleme için kullanılır.
Müşteriler tarafından sıklıkla tercih edilen Aksa AAP 5500 ipli monofaze 5.5 kVA benzinli jeneratör ile klima, buzdolabı, lamba, bilgisayar, laptop gibi birçok elektrikli aleti rahat bir şekilde çalıştırabilirsiniz.
Elektrik üretim kategorisinde kullanıcıların ihtiyacına karşılık gelebilecek şekilde sessiz jeneratör akülü halde de satın alınabilmektedir. Sessiz jeneratörler üretim kapasitesine göre de sınıflandırılabilirler. 2-3 Kw gibi değerlerde de 8-9 kw gibi değerlerde de sürekli güç sağlayan jeneratörler bulunabilir.
Motor gücü 7,5 HP x 3 = JENERATÖR GÜCÜ 22,5 kVA seçilir. 41,41 / 2 = 20,70 kVA gücü bulunur. Bu gücü karşılayacak jeneratör gücü randımana bölünerek k kat sayısı ile çarpılır. MOTOR GÜCÜ (HP) x 4 ≅ JENERATÖR GÜCÜ (kVA) Tezgah motor gücü 7,5 HP x 4 = JENERATÖR GÜCÜ 30 kVA seçilir.
3.5 KVA Jeneratör 1 Saatte Yükte 1.1lt - 1.4lt arasında benzin tüketir.
1 kVa Kaç Kw
Örneğin güç faktörü değeri 0,8 ise, 1 kVA 0,8 kW'a denk gelir.
2 Kva jeneratör kaç cihazı çalıştırabilir? 2 kva jeneratör, yüksekliğe ve güç tüketimine bağlı olarak birkaç küçük ev aletini veya birkaç ışığı rahatlıkla çalıştırabilir.
Standby Güç: Değişken yük altında sınırlı süre çalışma gücüdür. Ortalama %70 yük değerinde çalışır. Şebeke kesintisinde yedek güç kaynağı olarak çalıştırılır.
Yakıtınızı bir atölye gibi yüksek ısı kaynakları veya açık alev bulunan bir alanda depolayacaksanız kazayla tutuşma riski olmadığından jeneratör dizel yakıt tüketirse daha güvenli olacaktır. Dizel ayrıca benzinden daha uzun bir raf ömrüne sahiptir.
1.d) Jeneratör çalışırken yakıt ilave etmeyiniz. Yakıt ikmali esnasında sıçrayan dizel yakıt dizel motorun sıcak parçalarına temas ettiğinde alev alabilir. Bu yüzden dizel motor kapalı, soğukken ve iyi havalandırılan bir ortamda yakıt ikmali yapınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri