Koltuk altı tüylerini jiletle almak kararmaya neden olur. Koltuk altı kararmasının tek nedeni çoğunluğun bildiği üzere terleme değildir. Ağda, jilet, epilasyon, deodorant, antiperspirant uygulamaları da koltuk altı kararmasına sebep olmaktadır.
Koltuk altı tüylerinizi temizlerken yüzeyden tıraş bıçağı veya tüy dökücü kremler kullanmanız cildinizi tahriş edebilir, kabartabilir ve tüylerinizin eskisinden çok çıkmasına neden olabilir. Koltuk altı gibi hassas bölgelerde tüyleri kökten alarak temizlemelisiniz.
Jilet tüyleri kalınlaştırmaz ya da sertleştirmez.
Bu konuda hiç gözünüz korkmasın jilet ile koltuk altını almak diğer tüm yöntemlerden daha kolay ve konforlu. Özellikle ağda yönteminde çekilen acı düşünülünce jilet pratik, ekonomik, konforlu bir yöntem olarak karşımıza çıkıyor.
Düzenli olarak pirinç suyu sürülebilir. Limon ve tuzu karıştırarak koltuk altına peeling yapabilirsiniz. Antiseptik ve deodorantlar kullanılabilir. Çay ağacı yağı uygulayarak kararmaların önüne geçebilirsiniz.
İlgili 35 soru bulundu
Aslında her bir epilasyon uygulaması kararmayı tetikleyebilir. Ağda, epilatör, lazer gibi uygulamaların yanı sıra jilet kullanımı da kararmaya neden olan başlıca dış etkenler arasındadır.
Lazer ile ya da bitkisel ilaçlar ile koltuk altı kararmasının geçmesi mümkündür. Koltuk altı kararması için tuz ve limonu karıştırarak koltuk altına sürmek gerekir. Ayrıca patates, salatalık ya da pirinç ile de koltuk altının kararmasını geçirmek mümkündür.
Uzun ve sık tüyler, bakterilerin koltuk altınızda barınmasını kolaylaştırdığından koku oluşumunu arttırabilir. Tüyleri uzaklaştırdığınızda, koku oluşumunu da engelleyebilirsiniz. Ne var ki, yapılan araştırmalara göre kadınların %75'i haftada iki kez jilet kullanırken %33'ü koltuk altı derisini kesiyor.
Tıraş jeli kullanın
Yüzey alanı küçük olsa ve tıraş olmak için tıraş bıçağının birkaç hareketi yeterli olsa da koltuk altlarının hassas olduğunu unutmayın. Tahrişi önlemek adına nemi korumak ve bıçağın cildinizde daha kolay kaymasını sağlamak için tıraş jeli kullanın.
Sıcak duş ile kıl köklerimizi yumuşatmalıyız. Tıraş köpüğü kullanmalıyız. Tıraş köpükleri içeriklerinde bulunan formül sayesinde bıçak ile cilt arasında koruyucu bir katman oluşturur. Böylece jilet, cilde zarar vermeden kolayca kayar gider.
Jiletle almak tüyleri kalınlaştırmaz.
Bu konuda endişe duymana ve korkuya kapılmana gerek yok. Tüylerin uzama hızı ve kalınlığı genetiğe ve hormonlarımıza bağlıdır. Jiletin tüyleri kalınlaştırdığı şehir efsanesidir.
Sual: Vücuttaki hangi kılları almak gerekir, hangilerini almak uygun olmaz? Koltuk ve kasık kıllarını, her hafta tıraş ederek temizlemek sünnettir. 15 günde bir de temizlenebilir. 40 gün uzatmak, günah olur.
normal bir metabolizmaya sahipseniz ve tüy konularında takıntılı iseniz jilet sonrası ikinci gün küçük küçük geri çıkmaları hissedersiniz. Jiletle alınan kıllar ne kadar sürede uzar derseniz tam bir uzama için 2 hafta yeterli olacaktır. Hiç jilet vurulmamış gibi eski yumuşaklığına dönmeleri için de 1 ay yeterlidir.
.i. Koltuk altı 2 haftayı geçmemeli, yaz olduğundan 9-10 günde bir daha iyi.
Her seanstan önce kısaltma işleminin yapılması gereklidir. Kılların kısaltılması jilet yardımı ile yapılmalıdır ve ağda, cımbız gibi kılları kökünden koparan işlemler kesinlikle yapılmamalıdır. Lazer epilasyonun etki mekanizması, kıl kökünde hasar yaratmak ve kökün bir daha kıl üretememesini sağlamaktır.
Çoğu kişi koltuk altı kararmasının nedenini terlemeye bağlasa da kullanılan ağdalar, jiletler, epilasyon aletleri, deodorantlar ve antiperspirantlar bu bölgenin kararmasına neden olan durumlardır. Kullanılan ürünlerin yanı sıra koltuk altı kararması genetik olarak da meydana gelir.
Kollar ve bacaklar, vücudun en çok hareket eden ve birbirine sürtünen yerleri. Derinin nemli ve kaygan olmayan yapısı nedeniyle, hareketten kaynaklanan sürtünmeyle tahriş olması kolaylaşıyor. Koltukaltı ve genital bölge tüyleri, bu sürtünmeyi engelleyerek derinin zarar görmemesini sağlıyor.
Tüyler, kötü kokuya sebebiyet veren bakterilerin koltuk altına tutunmasına neden olur. Bu yüzden de terleme hızını artırır ve normalden daha çok kötü koku oluşmasına yol açar. Bu, temizlik açısından herkesin dikkate etmesi gereken bir konudur.
Jilet ile kıl temizliği yapılmadan önce vücut ıslanmalı ve tüylü olan bölgenin yumuşamış olması gerekir. Jilet yapılmadan alınacak bölgeye jiletin kaymasını kolaylaştıracak bir jel sürülmelidir. Özellikle tüylerin, çıkış yönüne doğru tıraş edilmesi gerekir. Fakat bu vücudun tıraş edilecek bölgesine göre değişebilir.
Tıraş bıçağı kıl köklerine ulaşmadığı için direkt olarak bir etkisi olduğu söylenemez. Fakat jiletin kestiği tüyler daha sert bir form alarak uzar. Bu da daha kalın ve güçlü kıllar oluşmasına sebep olur.
Koltuk altı kararması genellikle zararsızdır ve tedavi gerektirmez. Ancak, estetik olarak rahatsız edici bulunan durumlarda, cilt beyazlatıcı kremler, kimyasal peeling, lazer tedavisi gibi yöntemler kullanılabilir.
Karbonat koltuk altı beyazlatmada en yaygın bilinen ve kullanılan yöntemlerden biridir. Tüm gözeneklerin açılmasını sağlar, koltuk altınızı beyazlatır ve deodorant gibi kimyasal maddelerden korur. Karbonatı bir miktar suyla macun kıvamına getirerek koltuk altlarınıza sürün bir süre bekletip durulayın.
Limon, asitli içeriğiyle bölgedeki kararmayı giderir ve daha beyaz kol altına hızlı ve etkili bir şekilde sahip olabilmenizi sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri