Ilık, nemli bir bez kullanarak rahatsızlığınızın olduğu bölgeye kompres yapabilirsiniz. Tıraştan sonra cildinizi rahatlatmak için doğal içerikli, serinletici, hipoalerjenik bir nemlendirici sürün. Daha doğal bir yöntem olarak çay poşetlerini deneyebilirsiniz.
Sakal tıraşı olurken, cilt tipine uygun bir tıraş jeli ya da kremi kullanmak gerekir. Tıraş jeli ya da kremini birkaç dakika ciltte beklettikten sonra tıraş uygulamasına başlamak da cildin tahriş olma ve tıraş sonrası sivilce oluşumu ihtimalini azaltacaktır.
Yani jilet yaparken ne sürülmeli? Bunun için öncelikle tüylü bölge su ile nemlendirilir. Sonrasında tıraş jeli, sabun veya duş jeli kullanılır.
Jilet tüyleri yüzeyden kesse de üstü kapanabilir. Yanlış şekilde tüy almak ve tahriş etmek de bu sivilceleri tetikleyebilir. Vücutta ölü derilerin varlığı da sivilceleri tetikleyebilir.
Tıraş sonrası oluşan tahriş ile kızarıklık için uygulanan en eski, en kolay yöntemlerden biri buz kompresidir. Soğuk kompres kızarıklık ile kaşıntıyı hafifletir. Kızarıklık için krem de kullanılabilir. Cilt tipine göre uygun krem seçilmelidir.
İlgili 30 soru bulundu
Jilet sonrası tahriş olan bölgeyi yatıştırmanın en etkili yöntemleri arasında soğuk kompres bulunur. Soğuk kompres cilt sıcaklığınızı düşürür ve ani oluşan sinir aktivitesini azaltarak kızarıkları yatıştırır. Soğuk kompres uygulamak için birkaç buz küpüne ve temiz bir havluya ihtiyacınız olacak.
Ciltte kızarıklık, tahriş, pullanma, sivilce, batık ile yanma ve batma hissi gibi sorunları önlemek için tıraş sonrası cilt tipine uygun losyonlar kullanılmalı. Yağlı cilt yapısına sahip kişiler su bazlı nemlendiricileri tercih etmeli. Kuru cilt yapısı olanlarda ise yağ bazlı nemlendiriciler kullanılabilir.
Tıraş sonrasında çıkan pütürler de genellikle ölü deri ve kirin gözenekleri tıkaması ve kılların içe büyümesi sonucunda oluşur. Sivilce ve kıl dönmelerini önlemek için tıraş ve ağdanın ardından 2-3 gün boyunca bölgeyi ölü derileri uzaklaştıran narin bir ürünle yıkayın.
Ağda tüylerle beraber derinin bir kısmını da alır. Bu da gözeneklerinizi dışarıdan girecek maddelere açık hale getirir. Cımbızda da benzer bir durum olabilir, kıl kökleri bir anda toz ve bakterilere karşı savunmasız kalır. Eğer bu aşamada yabancı maddeler gözeneklere dolarsa sivilce oluşabilir.
4 mezhebin fıkhında erkeğin sakalını jiletle tıraş etmesi haramdır. Ancak çalıştığı işten dolayı tıraşa mecbursa burada zaruret hâsıl olur. Kişi harama girmeyeceği bir iş bulana kadar orada çalışabilir. Ancak o süre zarfında iş aramak zorundadır.
Bu nedenle dermatologlara göre bir jileti en fazla 10 kez kullanmalısınız. O da iyi sakladığınız durumlarda. Düzenli olarak jilet yapıyorsanız arada ölü deri hücreleri kılların düzgün çıkmasına engel olabilir.
Aslında her bir epilasyon uygulaması kararmayı tetikleyebilir. Ağda, epilatör, lazer gibi uygulamaların yanı sıra jilet kullanımı da kararmaya neden olan başlıca dış etkenler arasındadır. Dış etkenlerden bir diğeri giyilen giysilerdir.
Tıraş olma sıklığınız, genetik özelliklerinize ve ulaşmak istediğiniz nihai sonuca bağlıdır. Genel olarak, temiz bir tıraş istiyorsanız her iki-üç günde bir; yalnızca şekillendirmek ve düzeltmek istiyorsanız üç-beş günde bir tıraş olmanızı tavsiye ediyoruz.
Bacaklarınızı nemlendirici bir tıraş kremi ile nemlendirin ki böylece jilet cildinizde kolayca kayabilsin. Bu çizik ve kesikleri önleyecektir. Tıraş kremi kullanmıyorsanız, saç kremi de bu işe yarar. Yeterince kayma etkisi sağlamadığından sabunla işlem yapmayın.
Önce duş jeli, sabun veya tıraş öncesi jelini sürerek uygulama bölgesini köpürt sonrasında jilet işlemine geçebilirsin.
Tıraş olmanın zararları: tıraş olmak, cildinizin kurumasına ve pul pul olmasına neden olur. Keskin bir tıraş bıçağı, vücut tüyleriyle birlikte kuru ve pul pul olmuş cilt hücrelerini de temizleyebilir. Dolayısıyla, doğru şekilde tıraş olmanız, cildinizin daha sağlıklı kalmasına da yardımcı olur.
Cildi yeterli miktarda düzenli bir şekilde günlük olarak temizlemek. Aşırı güneşlenmemek. Güneş ışınlarından korunmak için cilt tipine uygun güneş kremi kullanmak. Spor-egzersiz yapmak (Spor-egzersiz, her şeyden önce genel sağlık için çok yararlıdır.
Kılları kalın, yoğun ve çok sert olan kişilerde de lazer epilasyondan sonra sivilce görülebilmektedir. Birkaç gün sonra sivilceleriniz geçecektir. Geçmediği takdirde bir cilt doktoruna gidip uygun tedavi görmenizi öneririz.
Olası bir kesik anında hemen E vitamini yağını alın ve birkaç damla kanı sildikten sonra cildinize sürün. E vitamini yağının hücre onarıcı etkisi yüksek olduğu için kesilen alan kısa sürede acı vermeden iyileşecektir. E vitamini yağını jilet yapacağınız bölgelere nemlendirici etkisi vermesi için de kullanabilirsiniz.
Ağda sonrası sivilcenin geçmesi için pudra kullanılabilir. Ağda yapılan bölgeye aloe vera uygulanabilir. Ağda sonrasında çıkan sivilcelere yağlar ve kremler sürülür. Aloe vera yatıştırıcı bir özelliğe sahip olduğu için daha hafif etkiler gösterir.
Jilet nasıl temizlenir, önce suyla bıçakların arasında kalan tüyleri arındırmalısınız. Bunun için jileti bir yere vurmak iyi değil, bıçaklara veya başlığa zarar verebilirsiniz. Bunun yerine varsa eski bir fırçanızı (makyaj fırçası, tırnak fırçası, diş fırçası vb olabilir) temizleyip bu iş için kullanabilirsiniz.
Tahriş ve Sivilce Geçirmek İçin Yapılması Gerekenler
Ilık, nemli bir bez kullanarak rahatsızlığınızın olduğu bölgeye kompres yapabilirsiniz. Tıraştan sonra cildinizi rahatlatmak için doğal içerikli, serinletici, hipoalerjenik bir nemlendirici sürün. Daha doğal bir yöntem olarak çay poşetlerini deneyebilirsiniz.
Tahrişi önlemek için bol miktarda kadın tıraş köpüğü veya jeli kullanın. Jilet öncesi ne sürülür? Cildinizi nemlendirdikten sonra, tıraş etmeyi planladığınız bölgenin üzerine kalın bir tabaka halinde ve eşit miktarda tıraş jeli sürün.
traş olduktan sonra özellikle ciltte açılan gözeneklerin mikrop kapmaması önemlidir. Belli bir miktarda alkol bulunduran tıraş kolonyasının, özellikle insanların cilt sağlığına büyük katkısı vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri