Orijinal Soru: Jiletle sakal/bıyık veya vücudun herhangi bir bölgesindeki kılı kesmek daha hızlı veya daha kalın uzamasına neden olur mu? Vücudumuzdaki hiçbir kılın uzama hızı veya gürlük miktarı, kılların kesilmesiyle alakalı değildir.
normal bir metabolizmaya sahipseniz ve tüy konularında takıntılı iseniz jilet sonrası ikinci gün küçük küçük geri çıkmaları hissedersiniz. Jiletle alınan kıllar ne kadar sürede uzar derseniz tam bir uzama için 2 hafta yeterli olacaktır. Hiç jilet vurulmamış gibi eski yumuşaklığına dönmeleri için de 1 ay yeterlidir.
Tıraş bıçağı kıl köklerine ulaşmadığı için direkt olarak bir etkisi olduğu söylenemez. Fakat jiletin kestiği tüyler daha sert bir form alarak uzar. Bu da daha kalın ve güçlü kıllar oluşmasına sebep olur. Bu sebeple, uzun vadede tıraş bıçağı kullanım sıklığının artırılması gerekir.
Jilet ile alınan tüyler çoğalmaz fakat kılları alırken kullanılan tıraş bıçağı, daha zayıf köklü, ince yapılı tüyleri de derinin üzerinden kestiği için, zayıf formlarını bozar ve o tüyleri de sert kıllara dönüştürür.
Tıraş olma sıklığınız, genetik özelliklerinize ve ulaşmak istediğiniz nihai sonuca bağlıdır. Genel olarak, temiz bir tıraş istiyorsanız her iki-üç günde bir; yalnızca şekillendirmek ve düzeltmek istiyorsanız üç-beş günde bir tıraş olmanızı tavsiye ediyoruz.
İlgili 28 soru bulundu
Bugüne kadar bu iddiayı ele alan hiçbir araştırma kılların kesilmesini uzama hızı veya kıl gürlüğü ile ilişkilendirmediği gibi, yapılan tüm araştırmalar arada hiçbir bağlantı bulunmadığını göstermektedir. Bu durum, hem erkekler hem de dişiler için geçerlidir. Jilet tüyleri kalınlaştırmaz ya da sertleştirmez.
Bu nedenle dermatologlara göre bir jileti en fazla 10 kez kullanmalısınız. O da iyi sakladığınız durumlarda. Düzenli olarak jilet yapıyorsanız arada ölü deri hücreleri kılların düzgün çıkmasına engel olabilir.
Sir ağda, jilete göre daha uzun süreli temizlik ve pürüzsüzlük sağlıyor. Bununla beraber herhangi bir kesik olmaması halinde jilet, ağdaya oranla daha acısız bir yöntem olarak öne çıkıyor. Ancak jilet kullanımı esmer tenli, gür ve koyu renk tüylere sahip olanlara tavsiye edilmiyor.
Koltuk altı tüylerini jiletle almak kararmaya neden olur.
Tüy dökücü krem ve jiletin farklarını şöyle ele alabiliriz: Tüy dökücü kremin etkileri, jilete kıyasla daha hızlı ve kesindir. Bazı tüy dökücü kremler içerdiği bitkisel özler ile tüy görünümünü azaltma özelliğine de sahiptir.
Derinize jileti sürmeden önce tıraş bıçağı uygulayacağınız bölgeye tıraş köpüğü ya da saç kremi gibi bir ürün uygulayabilirsiniz.
Bu prensipten yola çıkarak ortalama 8 seans yerine, 3-4 seans lazer epilasyon yaptırarak tüylerinizi inceltebilirsiniz. Ortalama 3-4 seans sonra jiletin kalınlaştırdığı tüylerde incelme sağlamış olursunuz. Buz Lazer, tüm kıl tiplerinde etkili ve kalıcı sonuçlara sahiptir.
Kıllar genel olarak memelileri yaşadıkları ortamdaki güneş ışınlarının yakıcı etkilerinden korur. Eğer kılların boyları artıyor ve güçleniyorsa bu sefer koruma soğuğa karşıdır. İnsan büyüklüğündeki bir maymunda yaklaşık 100 bin kıl kökü bulunduğu bilinir.
Aslında her bir epilasyon uygulaması kararmayı tetikleyebilir. Ağda, epilatör, lazer gibi uygulamaların yanı sıra jilet kullanımı da kararmaya neden olan başlıca dış etkenler arasındadır. Dış etkenlerden bir diğeri giyilen giysilerdir.
Bacağı tüylerin çıktığı yöne doğru tıraş edin; sonra tercih ediyorsanız terse yöne gidin. Jilete hafif basınç uygulayarak uzun, sabit hareketlerle tıraş edin. Sert hareketlerden kaçının. Jileti tıkanmaları önlemek için sık sık yıkayın.
Merhabalar, lazer epilasyon uygulamalarından önce kılların kısaltılması gerekir. Her seanstan önce kısaltma işleminin yapılması gereklidir. Kılların kısaltılması jilet yardımı ile yapılmalıdır ve ağda, cımbız gibi kılları kökünden koparan işlemler kesinlikle yapılmamalıdır.
Jiletin çok keskin bıçakları yüzünden sık sık kazalar yaşanabilir. Bu kesikler, özellikle kasıklara doğru bilinçsizce uygulanan traşlar sonucunda; genital bölge yaralanmaları, kesiklere bağlı enfeksiyonlar ve hastalıklar, kıl köklerinin kuvvetlenmesi, kıl dönmesi, kılların sert çıkması olarak sayabiliriz.
Genital bölge temizliğiniz için kullandığınız jiletler bu bölgeye uygun olmalı ve sık sık değiştirilmeli. Bu enfeksiyon taşıma riski açısından çok önemli ancak kullandığınız jiletin eski olması temizlik esnasında o bölgeye zarar verebilir. O yüzden her zaman keskin olmasına özen gösterin.
Genital bölgede, güneş altında uzun süre kalınması sonucu, güneş ışınlarından olumsuz etkilenme ve bunun sonucu olarak kararma meydana gelebilmektedir. İlerleyen yaş; yaşın ilerlemesiyle vücutta meydana gelen cilt yapısındaki ve hormonlardaki değişimler vajina bölgesinde kararmaları beraberinde getirmektedir.
Bacaklarınızı nemlendirici bir tıraş kremi ile nemlendirin ki böylece jilet cildinizde kolayca kayabilsin. Bu çizik ve kesikleri önleyecektir. Tıraş kremi kullanmıyorsanız, saç kremi de bu işe yarar. Yeterince kayma etkisi sağlamadığından sabunla işlem yapmayın.
EPİLASYON YAPTIRMAK CAİZ Mİ? Giderilmesi gereken kılları almak için ağda, epilasyon veya lazer uygulamalarında dinen bir sakınca yoktur. Ancak burada dikkat edilmesi gereken bir nokta vardır ki o da bu işlemin başkaları tarafından yerine getirilmesi ve mahremiyet meselesidir.
Sivilcenin nedeni olan bakteriyel yapılar cildinizde kendini göstermesin diye alacağınız tedbir son derece basittir. Ağda uygulamasından sonra 12 saat süresince duş alınmamalıdır. Ya da açık olan gözenek üzerine makyaj uygulaması da sağlıkla olmayacaktır.
Uygulamadan en az bir ay önce göbek kıllarının kıl köklerini koparan epilatör, ağda, ip ve cımbız gibi yöntemler ile alınmaması gerekmektedir. Lazer epilasyon ışınlarının kıl köklerine kadar ulaşması ve etki edebilmesi için jilet yöntemi ile kılların kısaltılarak tedaviye gelinmelidir.
Araştırmalar, çoğu erkeğin yüz kıllarını 12 ile 19 yaş arasında tıraş etmeye başladığını gösteriyor. Yani daha zamanınız olabilir. Hem belki de birkaç sene sonra her sabah erken kalkıp tıraş olmanız gereken bir işte çalışacaksınız. Şimdi kulağa güzel bir fikir gibi geliyorsa da öyle olmadığına emin olabilirsiniz..
Kıl folikülleriniz cildinizin altında kıl çıkarmaya devam eder ve tıraş olmak bu foliküllerin tahriş olmasına neden olabilir. Tıraştan sonra kaşıntı hissetmenize neden olan şey bu tahriştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri