Jilet tüyleri kalınlaştırmaz ya da sertleştirmez. Bu tamamen bakış açısıyla alakalıdır, bir çeşit göz yanılması diyebiliriz. Jilet ile kıllar alınırken yapısı gereği kıllar eğimli olarak kesilir bu da küçük de olsa kesilen kılın yüzeyinin geniş gibi durmasına sebep olur ve sivriltir.
Çocuk doktorları bıyığın 13 yaşından itibaren kesilmesini öneriyorlar.
Yüzünü ılık suyla bir güzel yıkasın, ıslatsın. Tıraş kremi veya jeli sürüp ve cildi hassassa yumuşakça ovalasın. Tıraş makinesini ılık suda ıslatsın ve bıyıklarını uzama yönüne doğru tıraş etsin. Yüzünü soğuk suyla durulasın ve havluyla kurulasın.
Erkeklerde ise ergenliğe giriş 11 yaş civarında başlar, testis hacmi 4 mL üstüne çıkar. Kasık ve koltuk altı tüylenmesi 12 yaştan sonra izlenir. 17-18 yaş civarında sakal ve bıyıklar çıkmaya başladığında ergenlik sonuna gelinmiş demektir.
İstediğiniz zaman vurabilirsiniz. Köse kalmak kıl kökleri, genetikle ilgilidir. Jiletle ya da makineyle bir ilgisi yok.
İlgili 18 soru bulundu
"Bıyığını kısaltmayan bizden değildir."(
buyurmuştur. Bıyıklar üst dudağın kırmızılığı görülecek şekilde kısaltılmalıdır. Özet olarak, sakal bırakılmış ise bıyığın olup olmamasının dinen bir sakıncası yoktur. Eğer sakal yok ise, bıyığın bırakılması daha uygun olanıdır.
Vücudumuzdaki hiçbir kılın uzama hızı veya gürlük miktarı, kılların kesilmesiyle alakalı değildir. Bugüne kadar bu iddiayı ele alan hiçbir araştırma kılların kesilmesini uzama hızı veya kıl gürlüğü ile ilişkilendirmediği gibi, yapılan tüm araştırmalar arada hiçbir bağlantı bulunmadığını göstermektedir.
Yüz kılların oldukça hızlı uzasa da, bırakmak istediğin bıyık türüne ve sakalının uzama hızına bağlı olarak, bıyığının tam olarak uzaması birkaç hafta ila bir ay sürebilir. Bu biraz zaman alabilir, bu nedenle acele etmemeye çalış.
Bıyıklarını almak istiyorsan tıraş olmayı geç ve ağda, tüy dökücü krem, elektroliz veya lazerle alma gibi daha kalıcı yöntemleri tercih et. Ayrıca üst dudak tüylerinin rengini açarak da görünümlerini en aza indirebilirsin.
Bıyık alma söz konusu olduğunda akla ilk gelen ağda ve iple almak gibi klasik yöntemlerdir. Bunlar kılı kökünden alıp almadığına göre farklı sürelerde etkili olurlar: Ağda kılları kökünden aldığı için yaklaşık 1 ay boyunca pürüzsüz bir görünüm sunar.
Ağda ile Bıyık Alma
Kullandığınız ağdayı erittikten sonra bir spatula yardımıyla dudağınızın üstüne ince bir katman halinde tüylerinizin çıkış yönünün tersine doğru sürmeniz, daha sonra katmanın üzerine ağda bandı yapıştırmanız yeterlidir. Ağda bandını çektiğinizde, dudak üstü tüylerinizi arındırabilirsiniz.
Kaş hariç hiçbir bölgede kıl yok edici yöntem olarak cımbızı kullanmayın. Tüyleri bıyık bölgesinde veya çenede cımbızla alırsanız, hele hele kılı ters yönde çekerseniz hem daha kuvvetli çıkacak hem batık oluşmasına sebep olabilirsiniz. İltihaplanma da olasıdır.
Tıraş bıçağı kıl köklerine ulaşmadığı için direkt olarak bir etkisi olduğu söylenemez. Fakat jiletin kestiği tüyler daha sert bir form alarak uzar. Bu da daha kalın ve güçlü kıllar oluşmasına sebep olur.
Sir ağda, jilete göre daha uzun süreli temizlik ve pürüzsüzlük sağlıyor. Bununla beraber herhangi bir kesik olmaması halinde jilet, ağdaya oranla daha acısız bir yöntem olarak öne çıkıyor. Ancak jilet kullanımı esmer tenli, gür ve koyu renk tüylere sahip olanlara tavsiye edilmiyor.
4 mezhebin fıkhında erkeğin sakalını jiletle tıraş etmesi haramdır. Ancak çalıştığı işten dolayı tıraşa mecbursa burada zaruret hâsıl olur.
İslâm Hukukunda, Hz. Peygamber'in “Bıyıkları kısaltınız, sakalları da bırakınız” manasını ifade eden hadisi sebebiyle, bıyıkların kısaltılması sünnettir.
Cevap: Hazret-i Peygamber, “Bıyığınızı kırkınız, sakalınızı uzatınız” buyurmuştur. Bıyıkların, kaş uzunluğunda olması sünnettir. Bıyık da sakal gibidir. Sakalı kesmeyi özür haline getiren sebepler varsa, bıyık da kesilebilir.
Kadınlar arasında yıllardır tartışılan 'epilasyon sırasında jilet kullanımı' konusuna bilim insanları açıklık getirdi. ABD'nin popüler bilim dergisi Scientific American, jiletle alınan tüylerin daha kalın çıkacağı yönündeki görüşün doğru olmadığını açıkladı.
Jilet ile alınan tüyler çoğalmaz fakat kılları alırken kullanılan tıraş bıçağı, daha zayıf köklü, ince yapılı tüyleri de derinin üzerinden kestiği için, zayıf formlarını bozar ve o tüyleri de sert kıllara dönüştürür.
Tıraş olmak hızlı bir yöntemdir fakat kadınlar için üretilen geleneksel tıraş bıçakları yüz hatları dikkate alınarak tasarlanmamıştır. Eksileri: Normal bir jiletle tıraş olmak kızarıklıklara, kesiklere veya jilet yanıklarına neden olabilir.
Pratik tüy alma aparatları hiçbir ciltte yan etki yapmadığı için birçok kadın dudak üstü tüylerini bu aparatlarla almakta. Bir diğer çözüm ise epilasyon aleti ile almak. Fakat fazla can yaktığı için çoğu kadın bu yöntemi tercih etmemekte. Dudak üstü tüylerinden ömür boyu kurtulmanın tek yolu şuan lazer epilasyon.
Az da olsa renk pigmentinin olduğu ince tüylerde de Buz Lazer ile sonuç alınır. Dudak üstü tüylerinin kalıcı olarak giderilmesi için Buz Lazer epilasyondan yararlanabilirsiniz.
Kaş ortası kılları seyrek ise onları bir cımbız yardımı ile koparmak en kolay ve ekonomik yoldur. Cımbız, kılların folikülden ayrışarak alınmasını sağladığı için kaşların tekrar çıkması en az birkaç hafta sürecektir.
İple Bıyık Almak Mı Yoksa Ağda İle Bıyık Almak Mı? Ağda ile bıyık alma tüy köklerinden aldığı için uzun süre pürüzsüzlük hissi vermektedir. İple alınmaya göre daha acısız bir yöntemdir. Ağda ile bıyık alınırken uzmanlık ve el alışkanlığı gerektirmez.
Yüz ağdası kullanıldığında bıyık bölgesinde koyu lekeler oluşabilir. Bu estetik açıdan cilt kusuru olarak nitelendirilen pek çok durum bıyık bölgesinin tedavi edilmesini gerektirir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri