Tıraştan sonra, terlemeyi önleyici bir deodorant sürmeden önce biraz bekleyin. Yeni tıraş edilmiş cilde deodorant sürülmesi, rahatsızlığa yol açabilir. Cildinize dinlenmesi için zaman vermeniz, deodoranttan tahriş olma riskini azaltır.
Koltuk altı lazer epilasyonundan sonra en az 24 saat boyunca deodorant kullanılmamalıdır. Aksi halde ciltte tahriş meydana gelebilir. Lazer epilasyondan önce de kesinlikle deodorant kullanımından kaçınılmalıdır.
TRAŞTAN SONRA DEODORANT SIKMAYIN!
Direkt kanser yapıcı etkisi henüz kanıtlanmış değil. Belki tıraştan hemen sonra bu ürünlerin kullanımından kaçınılmalı. Çünkü ciltte kesikler olduğu için tahrişi artırabilir” diye konuştu.
Bu nedenle ter önleyici ürünlerimizin etiketlerinde hassas ve tahriş olmuş ciltlerde, ağda ve jilet sonrası uygulanmaması konusunda uyarılar mevcut. Tekrar uygulamadan önce de 24 saat beklemenizi öneriyoruz.
Deodorant parfüm değildir!
Bu yüzden parfüm gibi vücuduna ve kıyafetlerine sıkmaman gerekir. Terlediğinde oluşacak kötü kokuları engellemek için tek yapman gereken, banyodan hemen sonra temiz koltuk altlarına deodorantını uygulamak!
İlgili 37 soru bulundu
Nasıl: Deodorantı terlemeden önce kullanın. Terledikten sonra kullanmanızın yararı olmadığını unutmayın.
Deodorant Kıyafete Sıkılır mı? Deodorantı kıyafetlere veya terli olan bölgeye sıkmaktan kaçınmak gerekiyor.
Jiletin temizliğine ve kullanım sıklığına da dikkat edilmelidir. Jilet sonrasında vücuda nemlendirici krem ve losyonlar sürülmelidir. Tıraş sonrasında mümkün olduğunca az güneşe çıkılmalıdır. Eğer çıkılacak ise de mutlaka güneş kremi kullanılmalıdır.
Sabun kullanımı jilet sonrası tahriş durumuna neden olabilir. Tıraş sonrası doğal yağ ya da nemlendirici kullanmak tıraş sonrası tahriş durumunun önüne geçerken, aynı zamanda kaşıntı gibi durumları da engeller.
Jiletle tüy aldıktan sonra ılık suyla vücudunu durula ve nemlendir. Tıraş sonrası vücudunun yumuşacık görünmesi için CeraVe Nemlendirici Krem kullanmanı öneririz. CeraVe kremin kontrollü salınım teknolojisi sayesinde 24 saat boyunca vücudun nemli kalır ve kuruluk hissetmezsin.
Uzun ve sık tüyler, bakterilerin koltuk altınızda barınmasını kolaylaştırdığından koku oluşumunu arttırabilir. Tüyleri uzaklaştırdığınızda, koku oluşumunu da engelleyebilirsiniz. Ne var ki, yapılan araştırmalara göre kadınların %75'i haftada iki kez jilet kullanırken %33'ü koltuk altı derisini kesiyor.
Deodorant, terlemeden kaynaklı bakteri oluşumu ile savaşarak kötü kokuların giderilmesini amaçlar. Bu nedenle ter bezlerinin yoğun bulunduğu koltuk altı başta olmak üzere boyun ve göğüs bölgelerine de uygulanabilir. Özellikle sprey deodorantlar koltuk altı dışında kalan vücut bölgelerine kolayca uygulanabilir.
Antiperspirant kullanmak terlemeyi, kıyafetlerde oluşan ter lekelerini ve terle birlikte gelen kötü kokuyu azaltmaya yardımcı olur. Yani hem öz saygınız hem de sosyal yaşamınız için sadece duş almak yetmez; deodorant da kullanmalısınız. Bu, güzel kokmanızı ve günün her anında ferah ve taze hissetmenizi sağlar.
Cildinizi nemlendirin
Kuru cilde jilet uygulamaktan kaçınmak için, öncelikle tıraş etmeyi planladığınız bölgeyi yaklaşık üç dakika boyunca ılık bir duş veya banyoyla veya akan suya tutarak nemlendirin.
Aslında her bir epilasyon uygulaması kararmayı tetikleyebilir. Ağda, epilatör, lazer gibi uygulamaların yanı sıra jilet kullanımı da kararmaya neden olan başlıca dış etkenler arasındadır.
Tıraş sonrasında çıkan pütürler de genellikle ölü deri ve kirin gözenekleri tıkaması ve kılların içe büyümesi sonucunda oluşur. Sivilce ve kıl dönmelerini önlemek için tıraş ve ağdanın ardından 2-3 gün boyunca bölgeyi ölü derileri uzaklaştıran narin bir ürünle yıkayın.
Bu nedenle dermatologlara göre bir jileti en fazla 10 kez kullanmalısınız. O da iyi sakladığınız durumlarda. Düzenli olarak jilet yapıyorsanız arada ölü deri hücreleri kılların düzgün çıkmasına engel olabilir.
Keskin bir bikini bölgesi jileti kullanın
Kör bir bıçakla tıraş olmak, bikini bölgesi jilet sonrası tahriş riskini artırır. Tıraş olma sıklığınıza bağlı olarak, kadın tıraş bıçağınızı yenisiyle değiştirmeden önce 5-10 kez kullanabilirsiniz.
Bu prensipten yola çıkarak ortalama 8 seans yerine, 3-4 seans lazer epilasyon yaptırarak tüylerinizi inceltebilirsiniz. Ortalama 3-4 seans sonra jiletin kalınlaştırdığı tüylerde incelme sağlamış olursunuz. Buz Lazer, tüm kıl tiplerinde etkili ve kalıcı sonuçlara sahiptir.
Tıraş olma sıklığınız, genetik özelliklerinize ve ulaşmak istediğiniz nihai sonuca bağlıdır. Genel olarak, temiz bir tıraş istiyorsanız her iki-üç günde bir; yalnızca şekillendirmek ve düzeltmek istiyorsanız üç-beş günde bir tıraş olmanızı tavsiye ediyoruz.
Bacağı tüylerin çıktığı yöne doğru tıraş edin; sonra tercih ediyorsanız terse yöne gidin. Jilete hafif basınç uygulayarak uzun, sabit hareketlerle tıraş edin. Sert hareketlerden kaçının. Jileti tıkanmaları önlemek için sık sık yıkayın.
Bacaklarınızı nemlendirici bir tıraş kremi ile nemlendirin ki böylece jilet cildinizde kolayca kayabilsin. Bu çizik ve kesikleri önleyecektir. Tıraş kremi kullanmıyorsanız, saç kremi de bu işe yarar. Yeterince kayma etkisi sağlamadığından sabunla işlem yapmayın.
Bazı deodorantlar, göğüs, sırt veya kasık gibi vücudun diğer bölgeleri için de kullanılabilir.
Ergenlik çağından sonra koltuk altı tüylerinin temizliği ve uygun deodorant kullanımı sıklaşmaya başlar. Ergenlik çağına gelmemiş, 16 yaşın altındaki çocuklar için deodorant kullanımı uygun değildir.
Deodorant, cilt yüzeyinden on ila on beş santimetre uzaklıktan sıkılması gerekir. Daha yakın mesafeden cilde sıkılması, istenmeyen sonuçlara yol açabilir. On beş santimetrelik uzaklık mesafesi hem deodorantın daha geniş bir alana etki etmesini sağlar hem de cilt üzerinde yıpratıcı etkiler oluşturmasının önüne geçer.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri