Jöleyle istenilen renk ve aromada tatlılar, meyve rüyaları, pastalar hazırlanabilir; limonlu jöle ile yapılan pastalar, kivili tatlılar, muz jöleli tatlılar... Çok sade muhallebili bir tatlı bile jöle eklendiği anda nasıl da gösterişli bir hale bürünür.
Dr. Oetker Pasta Jölesi - Kırmızı; berrak ve dayanıklı yapısı ile tart, kek, cheesecake, pasta, krema, sütlü tatlı ve meyvelerin üzerinde garantili bir şekilde rahatlıkla kullanılmaktadır.
İstenilen kıvam olmaya başlayınca çileklerin üzerine yavaşça dökülür.
250 ml (2,5 çay bardağı) kaynamış suyu bir karıştırma kabına boşaltın. Üzerine poşetin tamamını boşaltın ve bir kaşık yardımı ile tamamı eriyinceye kadar karıştırın. Eridikten sonra 250 ml (2,5 çay bardağı) soğuk su ilave edin ve 10 saniye daha karıştırın.
Garantili yapısı sayesinde, tarifine göre hazırlanan bitkisel jel su ile çalkalanmış geniş bir tepsiye alınıp, buzdolabında bekletildikten sonra küçük küpler halinde kesilip tatlı, pasta ve meyve salatalarının süslemesinde kullanılabiliyor.
İlgili 22 soru bulundu
1- Meyve suyunun şekerle kaynatılmasıyla oluşan, istenilen yoğunlukta elde edilen şekerleme. 2- Et suyunun soğuduktan sonra esnek, gevşek bir kıvam alması durumu.
· Saçlarınız kısa ise, saçlı deriye jöleyi getirmeden saça uygulayabilmek için avucunuza jöleyi alın, parmak uçlarınızı jöleye daldırarak saç tellerine küçük çimdikler yaparak uygulayın. · Islak saça uygulandığında, şekil alırken saçın kendi nemini de alacağından kuru saçlara uygulanması tercih edilir.
Kolay sindirildiği için jölenin içindeki kalori kolaylıkla sisteme alınabiliyor; böylelikle hastaların enerji ihtiyacı hızla karşılanabiliyor. Ayrıca jöle sayesinde gastrik asit salgılayışınız hızlanıyor, midenizdeki mukoza tabakası yenileniyor. Böylelikle hem hazmınız rahatlıyor, hem de mideniz sağlığına kavuşuyor!
Jelatin ve jel aynı şey mi? Cevap: Tedavi amacıyla kullanılan jöle yapısında bir krem türü. Kolloit sıvıların ya da sollerin pıhtılaşması ile oluşan pelte koyuluğunda maddedir jel. jelatin ise İnce saydam ve parlak bir maddedir.
Jöleyi hazırlamak için; su ve nişastayı topak kalmayacak şekilde güzelce karıştırın. Portakal suyu, şeker ve karıştırdığınız nişastalı suyu bir tencereye alın ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar orta ısılı ateşte ara sıra karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
Jöle için; Bir kap içerisinde sıcak su ile jöleyi açın. Kremanın üzerine çilekleri dizin ve jöleyi çileklerin üstüne dökün. Ortalama 3-4 saat kadar dolapta bekletin ve servis edin.
Kataloğun ilk sayfasında wolke kek, profiterol, krem şanti, 3'lü puding, bardakta puding, meyveli sos, pasta jölesi, yarım yağlı yoğurt, ayran, süt, pasta keki ve labne gibi ürünler bulunuyor.
Kahve jölesi ilk olarak kahve, su ve şekerin karıştırılması ile hazırlanmaya başlıyor. Sonrasında ise kahve karışımına jelatin veya agar-agar ekleniyor. Son aşamada ise karışım kalıplara dökülerek ve soğumaya bırakılıyor. Bu lezzetli tatlı genellikle krem şanti veya çikolata sosuyla servis ediliyor.
Keten tohumundan saç jölesi
Üzerine su eklediğiniz keten tohumlarını tencerede kaynatın, kaynamaya başlayınca kısık ateşte 10 dakika kaynamaya bırakın. Sonrasında ince bir elek veya geçirgen bir bez yardımıyla süzün. Bu karışımı hava almayacak şekilde 10 gün kullanabilirsiniz.
“Jöle, sprey gibi ürünler saç dökülmesine sebep olmaz. Ancak düzleştirici, maşa veya fön makinesi kullanmak, saçı dışarıdan müdahale ile sürekli çekmeye bağlı olarak dökülmelere sebep olur. Aynı zamanda saça yüksek ısı uygulandığında da saçın yapısı bozulur.
Daha sonra hazırlamış olduğunuz krem şanti ile limonlu jöleyi birbirine karıştırıp mikserle fazla değil hemen bir kere karıştırıp önceden hafif ıslatılmış borcama dökün. Krem şanti üste kalırken jöle aşağıya iner. Buzdolabında bekletildikten sonra servis yapılırken dilimlere ayırın ve ters çevirerek servis yapın.
Jöle tatlılar, sığır ve balık gibi hayvanların deri, kemik ve bağ dokularının kaynatılması ile elde edilen jelatinden yapılır. Glisin ve prolin adı verilen aminoasitler bakımından fazlasıyla zengin bir gıda maddesidir...
Evde Jöle Yapımı Yapılışı:
İstenilen meyve blenderden geçirilir. İki su bardağı meyveye bir litre su ilave edilir. İçine istenilen oranda şeker eklenir. 3 dolu yemek kaşığı nişasta da eklendikten sonra kaynatılıp istenilen kalıba dökülür.
Önce elmaları soyadım soyduktan sonra doğrayalım. Ardından 2 paket jeli bir sürahiye koyalım üstüne 4 su bardağı kaynamış su koyalım. Tahta kaşıkla iyice karıştıralım. Karışım bittikten sonra elmaları kaselere koyalım ve üstüne jeli dökelim.
700-750 gram çileği ayıklayıp yıkıyoruz ve 4-5 parçaya bölüyoruz. Bir kaba aldıktan sonra üzerine 1 çay bardağı toz şeker ekleyip 2-3 saat bekletiyoruz. Çilek suyunu jölede kullanacağız.
Jelatin neyden yapılmaktadır? Jelâtinin hammaddesi kollajen denen yapısal bir proteindir. Yani jelâtin % 100 hayvansal kaynaklı bir maddedir. Memelilerin vücudunda en yaygın bulunan protein kolajendir.
Türkiye'de gıda sektöründe kullanılan sığır jelatinleri helal ürünlerdendir.
Jelatin ve kolajen çoğu zaman birbirinin yerine kullanılsa da aralarında bazı farklar vardır. Kolajen, vücudumuzda bulunan proteinin ham halidir; jelatin ise kolajen kaynatıldığında veya başka bir şekilde ısıtıldığında ortaya çıkar.
Saç jölesi, uzun yıllardır saç şekillendirmede kullanılan popüler bir yöntemdir. Hem kadın hem de erkek kullanıcılar tarafından sıklıkla tercih edilen bir üründür.
Jöle kullanılıyorsa, alınacak en önemli tedbir, jöleli saçla yatağa yatmaktan kaçınmaktır. Çünkü jöle sürülen saçlar sertleşir. Bu nedenle yastığa sürtündüğünde ve başın ağırlığıyla ezildiğinde kolayca kırılır. Gün boyunca saçta kalan jölenin zararı olmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri