Dünya'da 22 yaşında olan biri, eğer Jupiter'de doğmuş olsaydı Güneş çevresinde 2 tur atmış, dolayısıyla 2 yaşında olacaktı. Bu durumun Jupiter'e gidersek zamanın yavaşlayacağı, daha geç yaşlanacağımız anlamına gelmediğini belirtelim. Şaşırtıcı şekilde dev gezegen kendi çevresinde yaklaşık 10 saatte döner.
Jüpiter tamamen gazdan oluşuyor, yani katı bir yüzeyi yok. Dolayısıyla tıpkı havada yürüyemediğimiz gibi, Jüpiter'deki gazların üzerinde de yürüyemiyoruz, yani ayak basma gibi bir kavram yok. Jüpiter'in bu gazdan oluşan katmanları, merkeze doğru yaklaştıkça giderek daha da yoğunlaşmaya başlıyor.
Jüpiter bir gaz devidir, bu yüzden katı bir yüzeyi bulunmamaktadır.
Dünya`ya yaklaşık 710 milyon kilometre uzaklıkta olan gezegene yolculuğun 8 yıl sürmesi planlanıyor. Juice uzay aracının, Jüpiter`e ulaştıktan sonra oradaki görevi ise 4 yıl...
İlgili 40 soru bulundu
1977 yılında fırlatılan ve birbirinin aynı olan Voyager 1 ve Voyager 2 uzay araçları sırasıyla Ocak-Mart 1979 ve Haziran-Temmuz 1979 tarihlerinde Jüpiter'in yakınından geçerek gözlemlerde bulundular.
ABD'nin Florida eyaletinde bulunan Cape Canaveral Hava Kuvvetleri İstasyonun'dan, Güneş Sistemi'nin en büyük gezegeni Jüpiter'in sırlarını çözmek için 5 Ağustos 2011'de fırlatılan Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi'ne (NASA) ait uzay aracı Juno, 5 yıl süren yolcuğun ardından Jüpiter'in yörüngesine girdi.
Jüpiter: Gazlı bir gezegen olan Jüpiter'de yaşamak hiç mümkün değil. Bu muazzam gezegen üzerinde (veya içinde?), “Gezegenin katmanlarındaki basınç sizi ezene kadar, gazlı atmosferde sürekli aşağıya düşersiniz.”
Jüpiter'in Dünya'yı "koruduğu" en temel cisimler ise Oort bulutsusundan gelen cisimlerdir. Ancak yine Jüpiter'in boyutları, "en iyi koruma" için hassas olarak ayarlanmamıştır; tam tersine, olabilecek en iyi kütleden oldukça uzaktır (ve küçüktür).
Jüpiter (Iuppiter), tanrıların en güçlülerinden birisi olan Zeus ile denktir. Satürn ile Ops'un en genç çocuğudur. Bir tanrı olan Atlas'a evreni taşıma görevini o vermiştir. Ayrıca Romalıların büyük bir sevgiyle taptıkları yüce tanrılarından biridir.
Jüpiter ve Merkür'ü görebilmek için ufuk çizgisinin alçak kısmına bakmanız gerekecek. Gezegenlerin çoğu çıplak gözle görülebilir olsa da, dürbün ya da daha iyisi teleskop kullanırsanız, Uranüs'ü de görebilir ve beş gezegenin geçişini de gözlemlemiş olursunuz.
Jüpiter varlık, zenginlik, ve maddesel kazançları yönetir. Ayrıca görüş, iyimserlik, inanç, sadakat, adalet, güven ve akıl getirir.
İç mantonun etrafındaki dış manto, sıvı halde hidrojen ve helyum içerir. Jüpiter'in görünüşündeki en belirgin özelliklerinden biri, kendi etrafında hızla dönen kızıl renkli fırtına bulutlarının neden olduğu Büyük Kırmızı Leke'dir. Güneş sisteminin en büyük gezegenindeki bu fırtına Dünya'yı içine alacak kadar büyüktür.
Jüpiter aynı zamanda ödüller gezegenedir. Felsefe ve dinle de alakalı gezegendir. Yöneticisi olduğu burçlar Yay ve Balıktır. Güçlü olduğu burç Yengeç, düşük olduğu burç Oğlak, zararlı olduğu burç İkizler ve Başak'tır.
Güçlü bir manyetik alana sahiptir. Bu manyetik alan özelliği ile Jüpiter, Dünya'ya göre 20 kat daha güçlüdür. Jüpiter'in en önemli özelliklerinden biri de Güneş'ten aldığı enerjiye oranla daha fazla enerjiyi etrafına yayar. Jüpiter çok renkli bir gezegendir.
Venüs, Güneş'e en yakın gezegen olmamasına rağmen en sıcak gezegendir. Bunun sebebi yoğun sera gazları içeren bir atmosferinin olmasıdır. Bu atmosfer, yoğun olarak karbon monoksit ve sülfürik asite sahip bulutlardan oluşur.
Güneşe yakınlığına göre gezegenlerin sıralaması;
Gezegenlerin büyükten küçüğe doğru sıralaması ise; Jüpiter, Satürn, Uranüs, Neptün, Dünya, Venüs, Mars, Merkür'dür.
Jüpiter'in çekim kuvvetiyle, uzayda bulunan asteroit, gök taşları ve kuyruklu yıldızlar gibi gök cisimlerimden dünyayı koruduğunu belirten Arı, bu bakımdan Jüpiter'i dünyanın koruyucusu olarak nitelendirdiklerini söyledi.
Güneş Sistemi'nin en büyük gezegeni olarak bilinen Jüpiter, aynı zamanda kütlesi diğer gezegenlerin toplamından 2 kat daha fazladır. Jüpiter Dünya'dan çap bakımından yaklaşık olarak 11 kat büyüklüktedir. Aynı zamanda kütle bakımından da 318 katı daha büyüktür. O kadar büyüktür ki içine 1320 tane Dünya sığdırabilir.
Jüpiter'in dönme hızı, kutuplarda yaklaşık 9 saat 55 dakika, ekvatorda ise yaklaşık 9 saat 50 dakika olarak ölçülmüştür. Bu dönme hızı, Jüpiter'in hızlı bir şekilde döndüğünü gösteriyor. NASA'ya göre, Jüpiter'de bir gün, yaklaşık olarak 9 saat 55 dakika sürer.
Ve Dünya'mızın kardeş gezegeni olan Venüs'te yaşam fikri, düşündüğümüz kadar uzak değil: Her ne kadar Venüs'ün yüzeyi 475 derecelik sıcaklığı ile yaşam için son derece elverişsiz olsa da, yerden yaklaşık 50 kilometre yukarıdaki bulutlarda ortam daha ılıman ve Dünya'ya benzer durumda.
Jüpiter; beyaz, turuncu ve kahverengi renklerden oluşan bantlı görünüme sahip bir gaz devidir. Jüpiter'in atmosferi büyük oranda hidrojen ve helyum gazlarından oluşur, aynı zamanda su ve amonyak kristalleri de içerir. Jüpiter'de saatte ortalama 360 km hıza ulaşan fırtınalar gerçekleşmektedir.
Ancak mevcut teknolojiyle Mars'a insansız uzay yolculuğu en az 7 ay sürüyor. İnsanlı yolculukta bu süre en az 9 aya çıkıyor.
Bir yılı ise Dünya'nın 84 yılına eşittir.Uranüs'ün bilinen 27 uydusu vardır.1781'de William Herschel tarafından Büyük Britanya'da keşfedilmiştir. Bu gezegen, sadece Voyager 2 uzay aracı tarafından ziyaret edilmiştir.
Jüpiter'in içine 1000 Dünya, Güneşin içine 1300 Jüpiter, UY Scuti (Evrendeki en büyük güneş) içine TAM 5.1 milyar Güneş sığıyor....
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri