Kabak: Fesleğen, kakule, tarçın, karanfil, zencefil, mercanköşk, kekik, biberiye, adaçayı ve dereotu.
Balkabağı baharatları olarak da bilinen Tarçın, Muskat, Yenibahar, Karanfil ve Zencefili damak tadınıza uygun miktarda pürenize ekleyerek rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bunların hepsi çok güçlü baharatlar olduğu için çok ama çok az miktarda kullanmanızı tavsiye ederim.
Bir buçuk su bardağı un, bir paket kabartma tozu, bir şişe maden suyu, iki adet yumurta, bir tatlı kaşığı tuz ile birer çay kaşığı karabiber, pul biber ve kekik karıştırılıp bir sos hazırlanır. Kabaklar soslanıp sıvı yağda kızartılır. Kahvaltılık kabak kızartması sıcak olarak sunulur.
İlgili 42 soru bulundu
Çiğ köfte,dolma,tarhana,çorba ve yemeklerde kullanabileceğiniz bu karışık baharatın içerisinde; Kekik, kimyon, pul biber, toz biber, nane, çemen ve sumak bulunmaktadır.
Nane: En yüksek antioksidan gücüne sahip bir baharattır. Hazımsızlığın, mide bulantısının ve midedeki gazın azalmasına yardımcı olur. Aynı zamanda stres giderici özelliği de vardır. Tarçın: Tarçının, yemek yedikten sonra kan akışına giren glikoz seviyesini düşürdüğü, sindirim enzimlerini artırır.
Zeytinyağlı kabak yemeğine kuru nane oldukça yakışır. Mevsiminde sulu ve kokulu domateslerle asıl lezzetini bulur, olmadı salçadan destek alır. İncecik kıyılmış dereotu ve yoğurt eşliğinde servise hazırlanır.
Kabak Kavurması İçin Malzemeler :
Kırmızı pul biber. Kuru nane. Karabiber. Tuz.
Kabakların rengi çiğ iken beyazdır rengi hafif sarıya dönene kadar kavuruyoruz. Daha sonra 3 bardak sıcak su ekliyoruz. Önceden yıkadığımız 2 yemek kaşığı pirinçi, tuzunu ve kekiği de ekleyip karıştırıyoruz. Kaynadığında altını kısıyoruz.
Görüldüğü gibi kimyon baharatı kabakla çok iyi gider. Yani bir turtada karışım sadece bir sansasyona neden olabilir: Malzemeler: 1 adet kısa hamur işi, 20 cl taze krema, 5 adet kabak, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 adet yumurta, 1 adet soğan, 1 çay kaşığı kimyon, 1/2 çay kaşığı Espelette biber, tuz ve karabiber.
Kabak yemeğine nane çok yakışıyor. İster taze nane isterseniz kuru nane kullanabilirsiniz…
Fırında tavukta kabak yemeğinin yanında tercih edilebilecek olan bir yemektir. Kabak yemeğinin yanında en iyi gidecek olan yiyeceklerden birisi de bulgur pilavı olmaktadır. Salçalı veya salçasız olarak hazırlanan bulgur pilavı, kabak yemeğiyle mükemmel bir uyum yakalamaktadır.
Balkabağına çok yakışan; zencefil, muskat ve tarçının yanı sıra damla çikolata parçacıklarının da yer aldığı tarif, kabağın püre haline getirilip kurabiye hamuruna katılmasıyla hazırlanır. Limonlu, portakallı, havuçlu kekten sıkılanlar için en lezzetli seçenek balkabaklı tarçınlı kek olabilir.
Kabaklar piştikten sonra sumak suyunu ekleyin. Ardından ocağın altını kapatın. Bir tavada zeytinyağını dilerseniz tereyağını kızdırıp içerisine bolca nane serpin ve yemeğin üzerine gezdirin. Afiyet olsun.
BAL KABAĞI BAHARATI TARİFİ
Küçük bir kapta tarçın, zencefil, hindistan cevizi, yenibahar, muskat ve karanfil iyice birleştirilene kadar çırpın. Küçük bir kavanozda veya kapta tarifleriniz için saklayabilirsiniz.
Teflon yada seramik yapışmaz bir tavaya zeytinyağını koyunuz ve orta ateşte yakınız. Kırmızı biberi ekleyip 2-3 dakika karıştırarak soteleyiniz. Bu esnada kabakların üzerine tuzunu ve baharatlarını ekleyip karıştırınız. Tavaya kabakları da ekleyip arada bir karıştırarak kısık ateşte kabaklar yumuşayana dek pişiriniz.
Soğanı uygun bir tencerede zeytinyağı ile birlikte şeffaflaşana kadar soteleyin. Ardından kabakları tencereye ekleyin ve limonu kabakların üzerine sıkıp, pirinci ilave edin. Daha sonra tuz ve toz şeker serperek karıştırın. Kapağı kapalı olarak, kısık ateşte pirinç ve kabak yumuşayana kadar pişirin.
Soğan ve biber yemeklik doğranır. Tencereye yağı koyup önce soğan pembeleşene kadar kavrulur, biberler eklenip biraz daha kavrulur salça tuz ve baharatlar da eklenir, en son kabak eklenip üzerini geçecek kadar su koyulup 20 dk pişmeye bırakılır. Afiyet olsun.
Soğanlar yağda kavrulur. Ardından salça ve domates eklenir. 2-3 dakika sonra kabaklar ve ince ince doğranmış sarımsak eklenir.
Yıllarca sadece Safranbolu'da yetiştiği bilinen safran, artık farklı projelerle birçok ilde yetiştiriliyor.
*İçindekiler: Kişniş, Kimyon, Tarçın, Karabiber, Karanfil.
Mesir macunu, 41 çeşit baharat ve şifalı ottan oluşan bir macun çeşididir. İlk olarak 1522 yılında Yavuz Sultan Selim'in eşi Ayşe Hafsa Sultan hastalanınca dönemin ünlü ve başarılı hekimi Merkez Efendi tarafından kullanıldığı söylenmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri