İlk olarak kabak çekirdeklerini derin bir kapta üzerindeki kaygansı kısmı çıkana kadar yıkanır daha sonra süzgeç ile süzülür. Yıkanıp süzüldükten sonra temiz bir peçete üzerine alınır ve kurutulur Ve tekrar bir bez ile kurutma işlemi yapılır.
3. adım: Taze kabak çekirdeklerini bir kevgire alıp oda sıcaklığındaki suyla yıkayın, ardından temiz bir bezle tamamen kurutun. Temiz bez yerine kağıt havlulardan da destek alabilirsiniz ama dış kabuğunun tamamen kuruduğundan ve üzerinde hiç kabak parçası kalmadığından emin olmayı unutmayın.
Kabak Çekirdeği Teker Teker Soymak
Sapı kaldırarak kestiğiniz kısmı çıkarın ve ardından ellerinizi kullanarak posayı ve tohumları çıkarın. Temizlemek için tohumları bir süzgecin içine koyabilir ve lavabonuzdaki soğuk suyun altında akıtabilirsiniz. Bir tohum alın ve çatlayana kadar yavaşça kırın. Kabuğu soyun.
Kabak tohumlarını ocaklara atmandan önce 1 gün suda veya nemli bir bez içerisinde bekletmeniz kabak tohumu çimlendirme yüzdesini artıracaktır.Toprak ısısının 10-20 derece arasında olması uygundur.
Kabak çekirdeğinin faydalarından maksimum derecede faydalanmak için çiğ yenilmesi gerekir. Kuruyemişçilerde satılan kabak çekirdekleri genelde sıcak ortamlarda uzun süre kaldıklarından dolayı kısmen özelliklerini yitirirler.
İlgili 32 soru bulundu
Kalp ve Karaciğer Sağlığına Faydalıdır: Kabak çekirdeği lifler, sağlıklı yağlar ve antioksidanlar açısından zengin bir besin kaynağıdır. Kabak çekirdeğinin içermiş olduğu bu maddeler özellikle kalp ve karaciğer açısından çok önemli olup, tüm organları da güçlendirmektedir.
Kabak çekirdeği kalori bakımından zengin bir besin olduğu için aşırı tüketildiğinde kilo problemine yol açabilir. Mide rahatsızlığı olanların günde bir avuçtan fazla yemesi tavsiye edilmez. Özellikle cilt sorunu yaşayan kişiler çok fazla yememelidir çünkü aşırı tüketildiğinde sivilce sorununa yol açabilir.
Kabak çekirdeği, yüksek miktarda antioksidan varlığıyla iyi bir bağışıklık sistemi sağlar. Ayrıca yorgunluğu da ortadan kaldırır. Vücut için vazgeçilmez bir besin olan kabak çekirdeğini ne kadar tüketmek gerekir. Kavrulmuş ya da kavrulmamış olarak tercih edebilirsiniz.
Çiğ kabak çekirdeği nasıl saklanır? Birçok başka kuru yemiş çeşidi gibi kabak çekirdeğinin de en doğru saklama yolu kuru ve soğuk bir yerde muhafaza etmektir. Hava almayan kapaklı bir kabın içerisinde saklanması gereken çiğ kabak çekirdeklerinin buzdolabında ya da buzlukta tutulması önerilir.
Tuzlamadan sonra çekirdekler teflon tavada on dakikada boyunca kavrulur.
En kaliteli kabak çekirdeği, öncelikle tadından anlaşılmaktadır. Kaliteli olmayan ve bayatlamış kabak çekirdeğinin içerisinde bulunan yağ dengesi bozulacağından dolayı tadında bir acılık meydana gelebilmektedir. Özellikle açıkta bekleyerek nem kapan kabak çekirdekleri daha kısa sürede bozulabilmektedir.
Tuz oranı oldukça fazla olan kabak çekirdeğini n sodyum oranı da oldukça yüksektir. Vücut için çok zararlı olan tuz miktarını engellemek için kabak çekirdeğini aşırı miktarda tüketmemeniz tavsiye ediliyor.
Kabak çekirdeğini kabuğuyla tüketmenin bilinen büyük bir zararı yoktur. Ancak kabak çekirdeğini kabuğuyla birlikte tüketmenin bilinen faydası vardır. Bunlardan en önemlisi ise şudur: Kabak çekirdekleri lif Bakımından oldukça yüksektir ve bol miktarda su ile tüketilmelidir.
İlk olarak kabak çekirdeklerini derin bir kapta üzerindeki kaygansı kısmı çıkana kadar yıkanır daha sonra süzgeç ile süzülür. Yıkanıp süzüldükten sonra temiz bir peçete üzerine alınır ve kurutulur Ve tekrar bir bez ile kurutma işlemi yapılır.
Kabak tatlısı yaparken kabak yıkanır mı? Kabaklar soyulup doğrandıktan sonra yıkanması gerekir.
Kabak çekirdeğinin içeriğindeki mineraller karaciğerin ürettiği enzimlerin olması gerektiği sıklıkta üretilmesine yardımcı olur. Kabak çekirdeği karaciğer yağlanması yapar mı? Aksine kabak çekirdeği bu faydasıyla karaciğer yağlanmasının önüne geçer.
Kabaklarınızı tazeyken alıp kış ayına yemek isteyebilirsiniz ya da daha uzun süre taze yemek için saklayabilirsiniz. Kabağı buzdolabında ya da dondurucuda saklayabilirsiniz.
Kan damarlarının gevşemesini sağlar. Magnezyum diş sağlığı için çok önemlidir, kemik sağlığı ve bağırsak fonksiyonlarını destekler. Kabak çekirdeğinin bol miktarda içerdiği magnezyum aynı zamanda kalp krizini önler. Bununla birlikte kan basıncını sağlıklı bir seviyede tutarak başarır.
Kabak çekirdeğinin faydaları bağırsak içinde savaşçı bir etki yaratır. Kurtların düşmesi için aç özellikle aç karnına yenecek kabak çekirdeğinin yararlı olduğu gözlenmektedir.
Kabak çekirdeği bağırsakları aktif hale getirir ve kurtların vücuttan atılması için metabolizmayı çalıştırır. 7 gün boyunca günde 1 avuç kabak çekirdeği tüketerek bağırsak kurtlarından kolayca kurtulabilirsiniz.
Sağlık İçin Kabak Çekirdeği
Kabak çekirdeğinde bulunan fitosterol, testosteron üretimini iyileştirir. Bu da sperm sayısının ve doğurganlığın artmasına destek olur.
Kabak çekirdeği yüksek kaloriye sahip bir atıştırmalıktır. 100 gramında 450 kalori olan kabak çekirdeğinin günlük önerilen tüketim miktarı 1 avuçtur.
Kabak çekirdeği, E vitamini gibi antioksidanları içerisinde barındırır ve bağışıklığı güçlendirir. Vücuttaki iltihabın atılmasına yardımcı olur. Yeterli düzeyde tüketmek, mide, prostat, kolon ve akciğer kanseri riskinin azaltılmasına katkı sağlar. İyi bir uyku düzeni için ideal gıdalardandır.
Kabak çekirdeğinin içeriğinde ayçekirdeğine göre daha az yağ bulunduğunu dile getiren Gençyürek, “İçerdiği yüksek miktarda çinko, magnezyum ve doymamış yağ asitleri ile kalp sağlığını korumaya yardımcı olan kabak çekirdeği, yüksek çinko içeriğiyle hafızayı güçlendirir.
Cilt kuruluğunun önüne geçer, cilt üstü ve altı iltihaplı dokuların da oluşumunu engeller. Kan yoğunluğunun dengelenmesinde filtreleme görevi üstlenen omega 6 gibi yağ asitleri, kan akışkanlığının dengelenmesine yardımcıdır. Ayrıca, besinlerin sindirimini kolaylaştırması besin değerlerinin emilimlerini olumlu etkiler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri