3. Dropbox Çoğu bulut depolama hizmeti gibi Dropbox da herhangi bir ek kullanıcı çabası gerektirmeden dosyalarınızı web'de ve birden çok makinede yedeklenmiş ve senkronize halde tutmak için Windows, macOS, Android ve iOS ile çalışır.
Hali hazırda ülkemizde kullanılan en popüler bulut depolama servislerine baktığımızda karşımıza Google Drive, One Drive, Dropbox gibi seçenekler çıkıyor. Yine dünya çapında yukarıda saydığımızda depolama hizmetleri ile birlikte Sync.com, pCloud, Icedrive, MEGA, IDrive, Koofr, Box, Yandex Disk gibi seçenekler mevcut.
Dropbox, bir dosya barındırma hizmeti ve paylaşım ağı programıdır. Bulut depolama, dosya barındırma hizmeti, dosya senkronizasyonu, istemci hizmetleri verir. Her kullanıcıya ücretsiz 2 GB'a kadar veri saklama alanı veren bir servistir..
Google Drive, az miktarda içerik depolayan kullanıcılar için daha iyidir. OneDrive ise yüksek ve yoğun depolama yapan işletmeler ve ekipler için daha anlamlıdır.
İlgili 16 soru bulundu
Google Drive üzerindeki 1 TB ücretsiz depolama kilidini açmak için ise 200 puan biriktirmeniz gerkiyor. İlgileniyorsanız yararlanmak için yapmanız gereken tek şey Yerel Rehberler programına kayıt olmak ve Google Haritalar'ın Android ya da iOS sürümünün yan menüsündeki "Katkılarınız" sekmesiyle ilerlemenizi takip etmek.
Android tabanlı bir cihaz kullanıyorsanız Google Drive, One Drive, Dropbox, Yandex.Disk, iCloud, Flickr, Lifebox gibi bulut servisler depolama için ücretli veya limitli ücretsiz birçok çözüm sunuyor. Bunların arasında en yaygın kullanılan ise Google'ın sunduğu bir bulut depolama çözümü olan Google Drive.
Dropbox. Ücretsiz hesap 2GB'lık bir depolama alanıyla birlikte gelir. Belgeler için bu alan çok büyük ancak herhangi bir medya – fotoğraf, müzik veya video – depolamak istiyorsanız bu alan çok hızlı bir şekilde dolacakır.
Bulut bilişim servisleri
Üç ana bulut hizmeti türü vardır: yazılım hizmeti (SaaS), platform hizmeti (PaaS) ve altyapı hizmeti (IaaS). Bulut konusunda her duruma uygun bir yaklaşım yoktur; işletme gereksinimlerinizi destekleyen doğru çözümü bulmanız gerekir.
Bulut dosya paylaşma, birden çok kullanıcıya bulutta depolanan ortak bir dosya seti için eş zamanlı erişim sunan bir hizmettir. Çevrimiçi dosya depolama için güvenlik, yöneticilerin paylaşılan dosya verilerine erişimi kontrol edebilmesi için kullanıcı ve grup izinleriyle yönetilir.
Bulutta korunan veri daha erişilebilir, kurtarılması kolay ve birçok durumda geleneksel veri merkezlerinde saklanan verilere göre daha güvenilirdir. Ayrıca bulut farklı coğrafi konumlardan erişim ihtiyaçlarına da cevap verebilir. Bu artılar zaten bulutun en büyük artıları.
· Bulut hizmetlerinin kullandığınız kadar ödeme avantajı vardır. Bu durum, sizi donanım maliyetlerinden kurtarır. · İş ihtiyacınıza göre genişletilmiş veri depolama alanları tercih etmenize imkân sunar. · Son kullanıcılar çalıştıkları her yerden, kullandıkları her cihazdan verilere erişim sağlayabilir.
Daha çok bireysel kullanıcılara odaklanan Dropbox, sunduğu 2 GB depolama alanıyla rakiplerinden geride gibi görünse de üçüncü parti uygulamalarla olan entegrasyonu, arkadaşlarla dosya paylaşım özelliği ve kolay senkronizasyon avantajıyla bu alandaki en iyi uygulamalardan.
Çok gibi Google sürücü, Microsoft OneDrive Microsoft'un Microsoft 365 kullanıcıları için entegre bulut depolama çözümüdür. Kullanıcılar 5 GB'lık ücretsiz depolama alanına sahip oluyor ve bu, Google Drive'ın 15 GB ücretsiz planı.
Ücretsizdir: Dropbox'ın en önemli avantajı ücretsiz olması. 2 GB'a kadar ücretsiz depolama alanı ile kişisel dosyalarınızı yükleyebilir, günlük işlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
Sadece ücretlendirmeyi göz önünde bulunduran bir kişi için Drive yegane seçenek olurken, daha fazla alan ve kullanım kolaylığı, gizlilik gibi faktörlere de önem verenler için (özellikle de işletme hesaplarının göz önünde bulunduracakları faktörler bunlar), Dropbox tercih edilir seçenek olarak karşımıza çıkmaktadır.
Google Hesabınızı oluşturduğunuzda ücretsiz olarak 15 GB bulut depolama alanı sunulur. Depolama alanı şu hizmetler arasında paylaşılır: Google Drive.
Bulut teknolojisi, çeşitli yazılımlar aracılığıyla internet üzerinden depolama yapmanızı sağlar. Sanal depolama ile de verileriniz internet üzerinde depolanır. Böylece sabit disk gibi fiziksel depolama alanlarına ihtiyacınız kalmaz. Ayrıca istediğiniz anda da verilerinize erişebilirsiniz.
Creative Cloud web sitesine giriş yapın. Yan gezinme bölmesinde, Silinenler'i seçin. Creative Cloud arabiriminin sol kenar çubuğu görünümünde Silinenler seçeneği. Buluttan kalıcı olarak kaldırmak istediğiniz dosya veya klasörleri seçin ve ardından Kalıcı olarak sil seçeneğini belirleyin.
Bekleyen ödeme veya kota sorunları olmayan etkin bir Google One üyeliğiniz varsa da etkin kabul edilirsiniz. Google Fotoğraflar'da 2 yıl veya daha uzun süre boyunca herhangi bir etkinlik gerçekleştirmezseniz içeriklerinizin tamamı Google Fotoğraflar'dan silinebilir.
Bulut yedekleme verilerini silme:
Bulut 10.6.2.300 veya sonraki sürümler: Ayarlar > Huawei Kimliği ile giriş yapın > Bulut > Depolama alanı yönetimi > Bulut yedekleme bölümüne gidin, cihazınızı seçin ve Yedeği sil düğmesine dokunun. Cihazınızın tüm Bulut yedekleme verileri silinecektir.
Her iki platform da çok faktörlü kimlik doğrulama gibi güçlü güvenlik özellikleri sunarken, iCloud genellikle daha güvenli platform olarak kabul edilir. Genel olarak, paranızın karşılığını en iyi özelliklere, esnekliğe ve değere sahip bir bulut depolama platformu arıyorsunuz. Bu durumda, Google Drive açık ara kazanır.
Google One web sitesinde 100 GB'lık depolama alanı fiyatı aylık ödeme planına göre 5.79 TL, yıllık ödeme planına göre 57.99 TL olarak belirtiliyor. 200 GB depolama alanı için belirtilen aylık ödeme tutarı 11.59 TL, yıllık ödeme tutarı 115.99 TL oluyor. 2 TB depolama alanına ise aylık 28.99 TL, yıllık 289.99 TL ödeme ...
Kaydolun. 5 GB OneDrive ücretsiz bulut depolamasını kullanmaya başlayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri