Kabak çekirdeği parazit düşürmek isteyenler için doğal bir şifa kaynağıdır. Az miktarlarda düzenli tüketildiğinde bir diyet ürünü olarak nitelendirilebilir ve kilo vermenize yardımcı olabilir.
Kabak çekirdeği, bilinçli bir şekilde tüketildiğinde kilo vermek isteyenler açısından faydalı bir besin. Çünkü kayda değer bir protein kaynağı. Ayrıca kan şekerini dengeleme konusunda da etkili. Yani haftanın iki günü ara öğün olarak tüketeceğiniz bir avuç kabak çekirdeği uzun süre tokluk hissi sağlar.
Karbonhidrat ve sodyum oranı yüksek besinlerin başında kabak çekirdeği yer almaktadır. Kabak çekirdeği kilo verimini hızlandıracak bir etkiye sahiptir. Özellikle metabolizma hızlandırıcı etkisi sayesinde vücutta yağ birikimini engeller. Bu şekilde kilo verilmesini sağlar.
Kabak çekirdeği çok önemli bir protein kaynağı olan bir besindir. Diyet sürecinde protein kaynağı gıdaların yağ yakma sürecinde çok önemli katkılar sunduğunu biliyoruz. Bu anlamda kabak çekirdeği kilo verme sürecinde metabolizmayı hızlandırması ve yağ yakımını desteklemesi nedeniyle kilo verdirdiğini söyleyebiliriz.
Kabak çekirdeği kalori cetveli
Araştırma sonucunda günde en az 35 gr lif alımının zayıflamaya yardımcı olup, toplam vücut yağ oranını azalttığı tespit edilmiştir. 1 su bardağının dörtte biri kabak çekirdeğinde 15 mg kalsiyum, 2,5 mg çinko, 2,8 mg demir, 261 mg potasyum, 191 mg magnezyum ve 19 mcg folat bulunur.
İlgili 45 soru bulundu
Uyandıktan sonra kahvaltınızı ilk 45 dakika içerisinde yapmaya özen gösterin. Bu şekilde metabolizmanız hızlanacaktır. Protein dolu bir kahvaltı, haşlanmış yumurta, yoğurt ve granola parfe, yulaf ezmesi ile güne başlamak için güzel bir başlangıç olacaktır.
Beyin sağlığı için önemli besinlerden olan kabak çekirdeği bir avuç tüketildiğinde günlük çinko ihtiyacını karşılar ve hafızayı güçlendirmeye yardımcı olur. Kabak çekirdeği kilo vermeye yardımcıdır. Şeker hastalığı, kalp hastalığı, obezite gibi hastalıklara yakalanma riskini azaltır.
Metabolizmanın hızlı şekilde çalışması için spor çok önemlidir. Egzersiz hareketleri ile kaslar metabolizma hızının yukarı çıkmasına katkı sağlar. Spor hareketlerini aksatmadan yapmakta fayda var. Çikolata, hamur işi, baklava, ve kızartma yiyeceklerin metabolizma hızını düşürdüğü apaçık bir gerçek.
İçeriğinde nitrik oksit kan damarlarını genişletmeye yardımcı olur. Uykuyu iyileştirir. Uyumakta zorluk çekiyorsanız yatmadan önce kabak çekirdeği yiyebilirsiniz. İyi bir magnezyum kaynağı olmasından dolayı uyku döngünüzü düzenlemeye yardımcı olur.
Kabak çekirdeği, içinde bulunan yağ oranı nedeni ile fazla tüketildiği zaman kilo alımına neden olabilir.
Kabak çekirdeği diyeti içerisinde olduğu gibi faydalarını görmek için tüketiminde aşırıya kaçılmaması gerekir. Aksi takdirde yapısındaki kalori ve doymamış yağ unsurları kilo alınmasına sebep olacaktır.
Tuzlu ay çekirdeğine oranla daha düşük kalori değerlerine sahip olan kavrulmuş ve tuzsuz ay çekirdeği, aşırı ve düzenli tüketilmediği takdirde sağlık için faydalı mineralleri içerdiğinden tavsiye edilebilir. Beslenme uzmanları, kilo kontrolü sürecinde olanların tuzsuz ve çiğ çekirdekleri tüketmesini önermektedir.
KALORİSİ DÜŞÜK, VİTAMİN DEĞERİ YÜKSEK
Genellikle hafif de olsa pişirilerek tüketilen kabağın 100 gramı oldukça düşük denilebilen 45 kalori içermektedir. Lifli bir besin olan kabağın tüm bu özellikleri sadece kilo vermek için değil kalp, göz, cilt sağlığını korumak için de önem arz ediyor.
Kabak çekirdeğinin içeriğinde lif oranı çok yüksektir. Bu yüzden tüketim miktarında dikkatli olunmadığı takdirde midede şişkinlik ve gaza neden olabilir. Kabak çekirdeğinin içeriğindeki lifler, kabızlığa iyi gelir ancak fazla tüketilirse kabızlığa yol açabilir.
Bağırsakların düzenli olarak çalışmasında etkilidir. Kabızlığa karşı iyi gelir. Kabak çekirdeği yağı kemikleri güçlendirir.
Fazla tüketildiğinde sindirim sorunlarına yol açabilir ya da fazla kilo alımına sebep olabilir. Ayrıca kabak çekirdeğinin aşırı tüketimi sivilce oluşumuna neden olabilir. Bu yüzden cilt sorunu olan ve yağlı cilde sahip olan kişilerin, kabak çekirdeği aşırı tüketmemesi tavsiye edilir.
- Kabızlığa iyi gelir. - Mesane iltihabı ya da idrar tutulması gibi rahatsızlıklara iyi gelir. - Mide bulantısına iyi gelir. - Solucan veya tenya dökmeye yardımcı olur.
Eğer ölçülü ve doğru biçimde tüketirseniz muz kilo aldırmayacak, aksine sindirim ve boşaltım sisteminize katkıda bulunacaktır. Ayrıca muz kalori ve besin değerlerinin yanı sıra düzenli olarak tüketmek isteyebileceğiniz bir meyve.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri