Kabak detoksu 3 günde 3 kilogram verdiren detoks olarak bilinir.
Kabak diyeti sayesinde hızlı ve sağlıklı bir şekilde kilo verebilirsiniz. Meyveleri bol ve lif oranı yüksek olan kabak metabolizmayı ve bağırsağın çalışmasını hızlandırır. Bu da kilo vermeyi kolaylaştırır.
İlgili 41 soru bulundu
Kabak detoksu öğle ve akşam yemeği olarak tüketilebilir. Bu detoks ile sabah kahvaltısında mutlaka 2 yumurta ve 1 dilim peynir ile protein; ara öğünlerde toplam 2 adet meyve seçimi ile lif alınmalıdır. Kabak detoksu 3 gün uygulanmalı; hamile, emziren anne ya da kronik hastalığı olanlar uzmanlara danışmalıdır.
şekildedir: – Kabak Detoksu Kahvaltısında Ne Yenir? kilonun çok üzerindeyseniz ince 2 dilim kepek ekmeği de tüketebilirsiniz.
Bol miktarlı lifli içeriğiyle kabak detoksunun faydaları şunlardır: Vücuttaki ödemlerin ve toksinlerin atılmasını hızlandırır.
Bu diyetin başrolünde kabak olmasının sebebi ise kabağın hem düşük kalorili bir besin olması hem de vücutta tokluk hissini uzatan bir etkiye sahip olması. İçeriğinde bolca su ve besin lifi bulunan kabak, ödem atmaya yardımcı olduğu gibi yağ yakımını da kolaylaştırıyor.
Besleyen ve tok tutan özelliğiyle bilinen kabak diyeti; içerisinde önemli oranda lif barındırmaktadır. Birkaç gün içerisinde, kısa detoks planları olarak uygulana kabak diyeti; uygulayan bireylerin vücutlarında biriken şişkinlik ve ödemi atmalarına destek olmaktadır.
Kabak detoksu sadece 3 gün yapılmalı, ardından bırakılmalıdır.
Kabak detoksu uygulamasının beş günden fazla sürdürülmemesi tavsiye edilir. Zaten ödemler ilk üç günde çözüleceği için sonraki günler boşa efor sarf edilmesi anlamına gelmektedir.
Kabak, normal şartlarda metabolizmayı hızlandıran ve yenilen besinlerin hızlı bir şekilde yakılmasını sağlayan bir sebze türüdür. Bu nedenle tüketilmesi hızlı kilo vermeyi sağlar.
Kabak, sonbaharın kraliçesi, hızla ve kolayca kilo vermek isteyenler için ideal bir besindir. Kabak diyeti ile 2 haftada 8 kilo verebilirsiniz. Sayısız şekilde hazırlananabilir, 100 gramı sadece 28 kaloridir.
Üçüncü gün: Diyetin son günü kahvaltı için haşlanmış yumurta, peynir, ev yapımı lor ve bol miktarda nane ya da marul yenir. Öğle yemeğinde fırında zeytinyağı ile pişen kabak ve yoğurttan yararlanılır Ara öğün bir adet meyve ve 8 adet bademe ayrılır. Akşam yemeğinde kabak püresi, sote kabak ve dilim ekmek yenir.
100 gramı sadece 27 kalori olan kabak, diyetlerin vazgeçilmez gıdasıdır. Kış mevsiminde yavaşlayan metabolizmanızı canlandırmak için ise bu inceltici sebzeden faydalanabilirsiniz. İddiası büyük sevgili okur. Üç gün uygulandığında bir beden inceltmeyi vadediyor.
Fasulye, siyah fasulye, elma, soya fasulyesi, yaban mersini ve enginar gibi yiyecekler tüketin. çünkü bu yiyecekler günlük lif ihtiyacınızı karşılayacaktır. Havuç, muz, lima fasulyesi, pişmiş yeşillik ve tatlı patateslerden potasyum almaya çalışın.
tuz hariç dilediğiniz baharatı ekleyebilirsiniz. isteyen nane dereotu ile tatlandırabilir. üzerine iki kaşık yağsız yoğurt ve iki tam ceviz. ara öğün olarak iki porsiyon meyve. gün içinde bol su içmeyi unutmuyoruz. şekersiz çay, kahve içilebilir. bilhassa eksik mineralleri maden suyu ile tamamlayabiliriz.
1 porsiyon yoğurtlu cevizli kabak (330 gr) 202 kcal.
Soğuyan kabakların üzerine iki ceviz sarımsaklı yoğur arzuya göre baharat ekleyip öğlen ve akşam yiyelim. 3 gün boyunca aynı şekilde yapıp yiyoruz.
- Kabak, - Kayısı gibi besinlerin çok miktarlarda tüketilmesinin yanında bol miktarda su tüketimi, ishal sürecinin hızlanmasına önemli ölçüde etki etmektedir.
4) Bağırsakları Temizler
Eğer sıkça yemeğini yapıyorsanız kabak yemeği faydaları sayesinde bağırsak sağlığınızı koruyor olacaksınız. Lifli yapısı sayesinde besinlerin sindirimini kolaylaştıran kabak, bağırsaklarda parazitleri temizler. Bağırsak tıkanıklığını önler ve mide şişliğini ortadan kaldırır.
Kilo; yağdan değil, karbonhidrat ve sıvı depoların boşalmasından kaynaklanabilir. Genellikle detoks sonrası bu ağırlık geri alınır.
Kısacası detoks sularının yağ yakmaya veya sindirimi güçlendirmeye ekstra bir etkisi yoktur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri